karola czego sie ucza to pojecia nie mam. pracowalam ze szkotem ktory studiowal jakis kierunek z matematyka byl juz na 2 roku studiow....
Ja ostatnio rozmawialam z Irlandzczykiem na temat pracy w Irlandii i ze teraz ciezko - jakis to monter byl od pralek i mowie mu ze maz tym sie zajmowal i tym i ze dom wymalowal sam i wogule kilka drobnostek - to usiadl sobie na ziemi [jak kleczal] i poprosil zebym mu wytlumaczyla jak to mozliwe ze jeden czlowiek jest taki wszechstronny i tyle rzeczy potrafi sobie zrobic. Bo wiadomo chlop w Polsce to sobie wymaluje cos, ponaprawia, troche sie autem zajmie - ogarnia rozne dziedziny - a u nich tak nie ma - jak elektryk to rury nie przetka itd.HeH normalnie pelen podziwu byl dla Polakow
)
Widzę, że nie tylko ja przeziębiona....Majeczka czyli rutinoscorbin mogę brać i wapno? Musze się zaopatrzyć. Myśląc o lekach myślałam właśnie o czymś takim lekkim....
Ja na poacztaku cazy bylam ciagle chora, od luteko do konca kwietnia z pojedynczymy dniami przerwy - bralam Wapno, witamine C, Rutinoscorbin, + syropek "*spam*" [zawiera wyciag z mali/porzeczek/czosnku] dla kobiet w ciazy i karmiacych
W ogóle ostatnio pochłaniam takie ilości wszystkiego, że aż mnie to trochę przeraża. A dzisiaj na kolację hot dogi domowej roboty :-):-):-)
Jedz poki mozesz bo pozniej jak bedziesz cycem karmic to bedzie zakaz
Ja sama teraz codziennie coraz to nowe rzeczy wymyslam - sosy tatarskie salatki jarzynowe nie zapomnijmy i ciastach i obiadach ktore zadko jem
Wogule naprzyklad takie salatki czy sosy sie robi na 'okolicznosci' na codzien sie tak nie chce troche
A teraz 'idzie' wszystko
Nie mowie ze sie objadam wszystkim - ale raczej urozmaicam na maksa posilki wszystkie
Esi - lekarka też o tym pomyślała na początku ale od początku ciąży u lekarza miałam ciśnienie prawidłowe...dopiero dziś pokazało wysokie...
Karola Nie mysl ze chce cie straszyc albo cosik ale obserwuj cisnienie i sluchaj lekarza ___________________________________A kazal ci zrobic badania moczu do tego ? __________________________________________________Kolezanka [co rodzila mieisac temu] Miala wywolywany porod wlasnie przez wysokie cisnienie - 'wysokie' 130/80 - czyli nie wysokie samo w sobie ale podwyzszone w stosunku do jej 'zwyczajowego w ciazy'._____________________ Choc mam nadzieje ze w twoim przypadku to tylko taki jednorazowy 'wybryk'
HeH
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Sorki kobitki za moje kreskowanie - ale internet dalej cosik nie tak dziala :/// DOBRANOC wszystkim i Milego dnai jutro