reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witajcie :-)
Chciałabym dołączyć do Waszego grona :) Dziś test wykazał mi dwie kreseczki, fakt że druga blada ale widoczna :)
Jestem troszkę w szoku bo tylko jeden cykl nieuważania i już jest ciąża a wszystkie znajome się musiały starać chwilę a ja prawie 30 stka :) Cieszę się bardzo ale ciągle nie mogę uwierzyć:-)

Super! Spokojnych i nudnych 9 miesięcy:tak:

Ja mam 28 latek. A poza tym to pracuje, nie jest to fizyczna praca ale samodzielne stanowisko i siedzenie przed kompem cały dzień :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się nieśmiało :-)
Wygląda na to że będę październikową mamusią :-D
Wczorajszy test pokazał najpierw cień a po dłuższym czasie bardzo bladoróżową kreseczkę w którą ciężko było mi uwierzyć (przez wzgląd na długi czas na jej pojawienie się) ale dziś zrobiłam drugi i huraaaa co prawda bardzo ojjj bardzo blada kreseczka ale jednak wyskoczyła od razu :-D

W domku mam prawie 6cio letniego synka Oliwierka i prawie 4ro letniego Amadeuszka. Miałam byc tez mamą kwietniową 2012 ale niestety straciłam synka Gracjanka w październiku. Od grudnia staraliśmy się powołac do życia kolejne dzieciątko i udało się po miesiącu :-D w co w dalszym ciągu nie mogę uwierzyć. Co więcej, ten bobasek przyjdzie na świat w pierwszą rocznice śmierci Gracjanka. Myślę sobie że to nie zbieg okoliczności, po prostu tak miało być.
A tak po za tym to mam na imię Aneta mój wiek to 26 lat.

Syneczki - gratulacje!!! ... widziałam już twoją radosną nowinę na staraczkach :) bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś

... jaki wypada Ci termin?

mnie pobolewa brzuch tak dziwnie, niby nie mocno, niby nie do końca tak jak na @ ... nie umiem tego opisać ... trochę jakby ćmi mnie przy kręgosłupie :sorry: ... martwię się tym bólem :-(

spałam pół dla i nadal chce mi się spać

azorek - heheheheh dobre .... ja pamiętam jak w ciąży z Matusiem zrobiłam test o 17:00 a tu bach dwie grubaśne krechy ... byłam w takim szoku że z wrażenia usiadłam na wannie i nogi trzęsły mi się jak galarety (nie staraliśmy się jakoś specjalnie) :-D ... teraz się staraliśmy to bardziej spokojnie do tego podeszłam (o ile zrobienie 20 testów ciążowych można nazwac spokojnie) :-) ... poprzednią ciążę też przechodziłaś za granicą?
ja teraz wsumie robie codziennie hahah zamowilam 30 testow ;-):-) upewniam sie ze kreska jest i ze ciemnieje;-):sorry2: poprzednia ciaza tez za granica...na wygnaniu jestem juz ponad 6 lat:sorry2: w tym roku skoncze 28:szok: jak ten czas zasuwa ledwo 18 byla a tu oooo 10 latek poszlo:szok::dry: z mezem jestesmy razem juz ponad 12 lat ale malzenstwem krotko;-):-D od 14 lutego 2009:-D

witam nowe przyszle mamusie od razu jakos tak razniej na watku sie robi :-D:-D

Syneczki - gratulacje!!! ... widziałam już twoją radosną nowinę na staraczkach :) bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś

... jaki wypada Ci termin?

mnie pobolewa brzuch tak dziwnie, niby nie mocno, niby nie do końca tak jak na @ ... nie umiem tego opisać ... trochę jakby ćmi mnie przy kręgosłupie :sorry: ... martwię się tym bólem :-(

spałam pół dla i nadal chce mi się spać

Dziękuję :-) termin mniej więcej na 13.10 choć jeden z kalkulatorów pokazał mi 9.10.
Mnie tez męczy senność. O 22 jestem ledwo patrząca, do tego co 30 minut biegnę na toaletę i co dziwne mam czym siusiać. W to uczucie w brzuchu to u mnie takie jak by delikatne rozciąganie. W pachwinach zresztą też.

azorek - eeeeh no czas przelatuje przez palce .... najbardziej to widać po dziecku jak rośnie, teraz przypomina mi sie cała moja poprzednia ciąża, jak Mati się rodzil, chwile jak byl malusi itd a teraz ma już 4 lata :blink: .... ja już więcej testów nie kupiłam ... ale korci mnie jutro kupić :-D .... kurcze no jakoś muszę doczekać do wtorkowej wizyty :sorry2:

syneczki - hmmmm może ten ból to faktycznie na rozciąganie, ale poprzednio go nie było :eek: .... ale podobno w drugiej ciąży właśnei bardziej czuć rociąganie i kurczenie macicy :dry:

z tym rozciaganiem to ja czulam i w pierwszej ciazy i teraz...teraz mi sie wydaje wiecej czy bardziej czuje przez to ze juz nie moge sobie pozwolic zeby kimnac sobie ot tak w srodku dnia bo amelkowna mieszkanie by mi rozniosla:-D
i znowu jak ostatnio bede tu czytac wasze wiesci od ginow i ogladac zdjecia ze skanow ehhhh ja tu nie mam takiej opieki a prywatnie to sam skan kosztuje 100Ł i jak na razie szkoda mi troche kase wydac na to:zawstydzona/y: w kwietniu we 3 lecimy do pl na urlop i zamowie bilet mamie zeby byla ze mna po porodzie-zawsze to obiadki ugotowane beda;-):-) i jesli sie zdecydujemy na te przeprowadzke to znow kasa i kasa i kasa...ehhh grunt ze po amelkownie nic nie wyrzucilam tylko pozyczylam kolezankom wiec teraz wsio bede miec:tak::-) jesli bedzie chlopak to amelkowe ciuszki sprzedam i kupie chlopiece;-):-)

Lorelain tak z własnego doświadczenia wiem ze każda ciąża jest inna. Z dwoma pierwszymi synkami absolutnie nic mnie nie bolało, pierwsze bóle to te porodowe :-D trzecia ciąża od początku była inna. Pierwszy raz poznałam co to mdłości, co to rozciąganie macicy, co to ból w krzyżu, co to wzmożona perystaltyka jelit. Teraz, gdyby nie to ze testy dwa wyszły pozytywne i ta dziwna senność (którą sobie tłumaczyłam niskim ciśnieniem) nie przypuszczałabym nawet że to sprawka okruszka :-).
Ale faktem jest to ze w drugiej i kolejnych ciążach mama jest bardziej wyczulona na wszelkie odczucia czy to skurcze czy kopniaczki. :-D

reklama
azorek - jak my bedziemy wydawac kase na prywatnych lekarzy to ty za to bedziesz szalec na waszych super przecanach i chwalic sie kolejnymi nabytkami dla dzidzi :tak: ... ja tez zostawiałam wszystkie rzeczy po Matusiu i dzięki temu właśnie nic nie muszę kupować. Nie mam gondoli i tutaj będę musiała cos wykombinować.

syneczki - ja w ciąży z Matusiem zaczęłam mieć senność w 6 tc a mdłości w 7 tc, teraz mam wszystko szybciej, ale może dla tego że i duphaston biorę szybciej ...

Do góry