reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dziękuję Mallinowa_Paula za życzonka i kwiatuszka hihih :-) a fakt, woda z cytryną i miodem na rozruszanie z rana jest super i pozwala spokojnie doczekać do śniadania bez ssania i burczenia w brzuchu;-) mebelki jak tylko uda sie nam skręcić w ciągu 2-3 dni to wstawię do obejrzenia. Masz rację, wykorzystuj jesli jest szansa brzuszek, dobrze ze udało Ci sie wszystko załatwić ;-) a ja zrobilam ciasto na szarlotke i opadłam z sił.. a tu jeszcze podpieczenie, jabłka, piana.. kopniak od Ciebie podzielę na pół - do prasowania i pieczenia :-D

EDIT: nikamo wstawiam spód do piekarnika i juz naskrobię na wątku kulinarnym przepis - niezawodny i zawsze równie smaczny! dziękuję za życzonka:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Masz rację, wykorzystuj jesli jest szansa brzuszek, dobrze ze udało Ci sie wszystko załatwić ;-) a ja zrobilam ciasto na szarlotke i opadłam z sił.. a tu jeszcze podpieczenie, jabłka, piana.. kopniak od Ciebie podzielę na pół - do prasowania i pieczenia :-D

To ja dodam jeszcze jeden kopniak co byś się za bardzo nie męczyła połową ;-)
A brzuszek to w sumie wykorzystałam wczoraj pierwszy raz tak drastycznie, ale jak zobaczyłam 10 osób w "urzędowej" kolejce, co to nigdy nie wiadomo ile postoi, to z sił opadłam w moment :-D
A, że ciężarnej się nie odmawia to już nie moja wina, że ludzie się nas boją :-D. Albo tych myszy co by ich zjadły ;-)
To tak jak mówisz, działa przy oddawaniu czegoś w sklepie, wymianie lub jak się przekonałam pomaga targować na ryneczku :tak:
Szarlotkę chętnie zjem, więc i ja czekam na przepis.

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!! I odpoczywaj :-)

hej

u nas jesien, 12 stopni, leje deszcz. Kuba poszedl w kurtce do przedszkola

ja dopiero zjadlam sniadanie i siadlam z kawa. Musialam zakuoy zrobic a ze jutro wolne to duzo ludzi w sklepach

- ten lot samolotem z dzieckiem to moze nie byc taka tragedia, przeciez przypiete pasami musi byc tylko przy starcie i ladowaniu. Potem mozna zabrac jakas poduszke na poklad i polozyc dzieciaczkam pochodzil z nim po samolocie. A ciekawe czy mozna fotelik samochodowy zabrac na poklad, zawsze to mozna postawic na podlodze i na troche wsadzic dzidzie
My jak sie uda polecimy na wakacje w sierpniu tyle ze maluch bedzie juz siedzacy wiec napewno latwiej nam bedzie

-co do kolczykow to zalezy od dziecka, ale chyba bezpieczniej w szkole niz w przedszkolu, Chociaz mam kolezanki co przekuwaly kilku miesięcznym dzieciaczkom i jest ok

Majeczka ja mialam 2 wesele w tym roku ale nie idziemy, to do znajomych wiec nie ma musu. Oni na naszym nie byli bo wtedy sie jeszcze nie znalismy wiec nie mamy klopotu. Ja mam zwolnienie lezace wiec od razu powiedzialam ze nas nie bedzie bo nie chce ryzykowac
i tez prosze o przepis bo wlasnie mam duzo jablek z dzialki od kolezanki to moze bym upiekla

Kaka ja tez mam wrazenie ze lepiej mi sie jedzie za kierownica, tzn mniej czuc dziury w drodze

Paula i dobrze, trzeba korzystac. A moje rocznica w czeRRRRwcu :-D

U nas też ziąb jak nie wiem, tylko 15 stopni..
I też popaduje od czasu do czasu.
Wiatr wieje, także brrr, zimno.
Ale chyba wolę to jak takie upały.
Moja mała niestety nie chodzi w lato do przedszkola, także jest skazana na moje towarzystwo ;)
Co do fotelika w samolocie, to niestety nie wolno.
Też nad tym myślałam, byłoby dużo łatwiej, ale linie lotnicze zabraniają.
A szkoda, bo uważam, że byłoby to bardzo duże ułatwienie dla matek latających z małymi dziećmi.
My właśnie wychodzimy na jakieś małe zakupy, bo jutro wolne, a w lodówce pustki no i muszę iść do urzędu, zrezygnować z pobierania dodatku na małą, bo mąż będzie się starał w UK o dodatek na małą, a żeby tam mógł załatwić takie rzeczy, muszę mieć tutaj zaświadczenie, że nie pobieram żadnych dodatków, a do tej pory pobierałam, także muszę zrezygnować.

hejka. dzis ponura podgoda ale nie deszczowa.

odebrałam wyniki opisane na watku wizytowym.

Nikolaa no dużego synusia urodziła. a mój B to duży chłop. miał po urodzeniu tez ponad 4kg. ja miałam 3,5 kg. więc te zNasz synek może byc duży mimo że ja teraz nie wielka.
trochę sie boję.

MalinowaPaula
Jeszcze nie mąż, nie narzeczony ale może wkrótce może coś On już planuje. chciałabym.

Karola odpoczywaj

Oluśka na bezsenność nie ale trudności z zasypianiem

MalinowaPaula nie odmawia się cieżarnym bo szczury się w domu zalęgną. :-D ja jeszcze nie wykorzystałam brzuszka.

Co do kloczyków ja miałam przebite w wieku 6 lat starą metodą bo cerówką przez ziemniaka. i chyba za prędko nie ma sensu przekówać dziecku uszu.

właśnie przypomniało mi się że małe szczegóły w śnie. był szczur ganiający po domu. i ja go złapałam (nie wiem czemu). potem coś z teściową i jej partnerem ale tak w sensie jakbym ich przyłapała na czymś. a potem jacyś goście którzy przyjechali.
najdziwniejszy ten szczur brrrr

Cześć dziewczyny!

Miałam dziś prać drugą turę ubranek dla Młodej ale pogoda wstrętna... A w pierwszej kolejności i tak muszą iść ręczniki do prania...

aguga, dla Szymka miałam wszystko nowe, jeśli już coś dostaliśmy to "na zawsze", bez potrzeby oddawania. Ciuszki Szymkowe obleciały chyba z troje dzieciaków i powiem szczerze, że są w lepszym stanie niż ciuszki które pożyczyła nam siostra męża a które obchodziła tylko jedna dziewczynka...:baffled: Dlatego z ogromnej ilości ubranek od niej, zostawiłam dosłownie kilkanaście sztuk a reszta poszła na strych i czeka aż będę mogła je oddać...
sonkaa, działa:-D To jeszcze słonko zmobilizuj żeby się mu chciało pogrzać choć troszkę:-D Ja mam pustą zamrażarkę, możesz jeszcze sporo rzeczy przygotować, z przyjemnością Ci je przechowamy:rofl2:
kaka, ja piorę wszystko razem:-D Szczęście w nieszczęściu, że te dzidziusiowe ciuszki są wszystkie pastelowe, mało co farbuje, więc nawet się nie bawię w segregowanie. Ja prałam już pieluchy tetrowe i nawet wszystkie 27 sztuk wyprasowałam:-D
Malinowa, a myślałam, że tylko mnie kolczyki uwierają na stare lata:-D Jak byłam dzieckiem to nosiłam i wkręty i zwykłe i nie kojarzę żeby mi cokolwiek przeszkadzało. A teraz nie ma mowy, żebym się w kolczykach położyła do spania...:baffled: Zresztą od kilku lat nie noszę w ogóle kolczyków bo właśnie mi przeszkadzają a w jednym uchu mam 3 dziurki i trochę mi szkoda...Nie wiem jak to będzie u nas z kolczykami, w sumie nie jestem ani za ani przeciwko przekłuwaniu uszu maluchom.

Paula i dobrze, trzeba korzystac. A moje rocznica w czeRRRRwcu :-D
Moja w lutym, bez RRRRR, ale za to 29 :-D

hejka. dzis ponura podgoda ale nie deszczowa.

MalinowaPaula
Jeszcze nie mąż, nie narzeczony ale może wkrótce może coś On już planuje. chciałabym.

Mieszkasz jakieś 85km ode mnie, a u mnie słońce i piękny dzień, temperatura odpowiednia, wiatr wieje. Aż chciałoby się coś wyprać :-D:-D:-D
Trzymam kciuki &&&&&&&&& żeby chłopak szybko wpadł na pomysł oświadczyn! Może już coś szykuje ;-)

nie macie listosci:baffled: nadrabiam 2h juz!!
Z prasowaniem i układaniem, to faktycznie lepiej poczekać do ostatniego miesiąca, ja tak miałam ze starszą córcią.
uhh tu sie nie zgodze zobacz na watek o wizytach i lekarzach juz duzo dziewczyn ma nakaz lezenia i ja sie ciesze ze mam pprane poprasowane i poskladane bo im blizej konca tym mi ciezej wiec ja sobie nie wyobrazam czekac do ostatniego dnia w dodoatku majac szybszy porod za soba:tak:

Chcę przede wszystkim oznaczyć te moje. Na pewno musze oddać te od koleżanki ( na szczęście oznaczone), co do pozostałych to nie mam pewności.
tu spozniona jestem sorki:zawstydzona/y: najlepiej wlasnie zdjecia cyknac i zapisac sobie ktore czyje :-D

Teraz po 4 latach jak przeglądałam co mi kuzynka oddała to i tak mi się wszystkie ciuszki przypomniały które kupiłam, które w prezencie, a które do oddania.
Dziewczyny wy już jesteście ze sobą długo. To łatwiej wam pamietać szczegóły, która co i jak. A odnoszenie sie do każdego w każdym poście to moim zdaniem trochę przesada.
ja tez pamietalam gdzie i jaki couszek kupilam od kogo dostalismy itd maz nie mogl sie nadziwic tak to kisiel z mozgu w ciazy ale ubrania potrafie jakos wyroznic
co do naszego pobytu na forum to chcialam powiedziec ze wlasnie olalas nas cieplym moczem kochana jak dziewczyny kilkukrotnie jak dziewuszki pytalay o szpital i miejscowosc z ktorej pocodzisz i gdzie bedziesz rodzic. widzisz dla nas tematy szpitali sa teraz wazne laski zbieraja opinie zeby wiedziec gdzie sie wybrac a gdzie lepiej nie.

Mąż się śmieje, że jak zacznę rodzić w samolocie, to maluch dostanie darmowe loty ;)
w ryanair??? jeszcze cie kosztami obciaza i bedziesz musiala po porodzie sprzatac samolot:rofl2:
a ja zmykam robić manicure i pedicure bo jutro mam weselicho i muszę wyglądać jak człowiek coby wstydu mężowi i pannie młodej nie narobić,
a i jeszcze muszę wydepilować to i owo:-)
ale sama???? nogi łapki i golenie??????????????????:szok: zazdraszczam jestem na etapie czekania az resztki lakieru z nog odpadna same i zaroslam jak dzik w pewnym miejscu:sorry2:

kolczyki: i moje pytanko - kiedy przekuwalyscie uszka swoim ksiezniczkom? :)
kolezanki mam ktore szybciutko miesiecznym bobaskom juz kolczyki wstawialy ja tam czekam z amelkowna az sie sama upomni ze chce:tak:

czas mi miedzy palcami przecieka w pl pod gorke ale to na osobny watek sie nadaje bo wymiekam co tam sie dzieje:no: dzis juz bede wiedziec kiedy i na ile mama przyleci:tak:mam nadzieje ze przyleci tzw na wczoraj i zostanie na rok hahahah pomoc potrzebna bo nie wyrabiam:dry:amelkowna gania kota kot ja gryzie i drapie w zamian za ganianie i tak jakos siekulamy. popisze moze wieczorkiem jak dam rade ..ostatnio po pracy padam na pyszczek zasypiam z lapkiem na kolanach:zawstydzona/y:

paulawawa a ty masz tam szpitla ubezpieczenie polozna karte ciazy idt????

reklama
Witam się wtorkowo. Jedno pranie powieszone, drugie w pralce. Po południu mamy szkole rodzenia i wizytę więc muszę sie troszke ogarnąć. (Znów walka z lusterkiem).
Właśnie się dowiedziałam, że poza tymi od koleżanki nie muszę ciuszków oddawać, więc się temat oznaczania unieaktualnił :)
Mimo wszystko dziękuję za pomysły :)
Muszę zakupić proszek dla młodego i w czwrtek zamierzam prać, prać, prać.
A w piątek, jak lekarz pozwoli, jedziemy do rodzinki nad morze na weekend.

Do góry