reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Majeczka może bym i przyjechała ale taka pogoda że szok:baffled: A my może jutro sobie odbijemy;-)
Azorek ja zaczynam się coraz mniej cieszyć tą ciążą i może to jest powód:baffled: Hmmm to chyba ten mój dołek:confused2:

reklama
wernkika.. pierz pod koniec tygodnia jak planujesz bo pogoda ma być własnie słoneczna

u mnie własnie siąpi, mała mnie strasznie gniecie w przeponę aż dusi że nawet posiedzieć nie mogę więc tak wpadam tylko na chwilkę do was..

W Poznaniu ładnie, dzisiejsze prania się na balkonie suszą. Modego ciuszki muszę w czwartek poprać bo w piątek jak się uda to nad morze jedziemy

U nas też dzisiaj cały czas leje, ale jak już wiele razy wspominałam, dla mnie taka pogoda to ulga :)
Mamba_2008
user-online.png

Heh, każdą z nas dotyka czasami dołek. Ile razy ja już to przerabiałam przez te niecałe 7 miesięcy :/

witam i ja

wpadłam tylko na chwilę zerknąć co u was, a tu produkcja od wczesnego poranka

ja właśnie wróciłam od fryzjera, zjadłam co nieco i lecę robić makijaż bo już późno a ja jak zwykle w proszku a wesele tuż tuż
pogoda do bani niestety, tylko 13 stopni, wieje i ciągle siąpi deszcz, taka pogoda w środku sierpnia - masakra, chociaż gdyby nie ten deszcz to by było całkiem fajnie, lepiej niż 35 stopniowy upał, tak przynajmniej bez problemu pantofle włożę bo przynajmniej stopy nie spuchnietę

Oj z tymi spuchniętymi stopami, to faktycznie masakra jest :/
Właśnie najgorzej w upał.
zatem cóż mi pozostaje, życzyć miłej zabawy :)

Robiąc porządki w mieszkaniu, zajrzałam do łóżka.
Ponieważ od wstawienia go do mieszkania, nie było składane, zajrzałam do komory na pościel/
I co znalazłam.
Cały komplet pościeli dla maluszka, z poszewkami i ochraniaczem na łóżeczko.
Ja to jednak jestem szczęściara :)

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczynki :-)

ja już w wirze pracy,
zrobiłam paprykę w słoikach - kolorową :-). przeciery pomidorowe, pastę paprykową z przepisu jutrzenki (bosssssssssssssska :-) ) a warzywka zasolone czekają na wieczór na zrobienie sosu z przepisu marand :-)

w międzyczasie przyszła pościel do kołyski, więc ubrałam przed praniem (małż skręcił) i wstawię fotkę :-), mam teraz dwie pościele, oryginalną w krateczkę i tę na zdjęciu :-)

Zobacz załącznik 491025Zobacz załącznik 491026

sonkaa widział kto że dzień CI minął JAK NIGDY pracowicie hehe Jakbyś lezala brzuchem do góry to bys mogla nas zdziwić ;-) ale rzeczywiscie musisz miec olbrzymią tę zamrażarkę :szok:
co do wesela - żeni sie kuzyn mojego Ł. - byl u nas drużbą na ślubie i Ł. twierdzi że wypada jechać, ale nie macie pojecia jak mi sie nie chce:-( nie wspomne o kasie na dojazd (auto na wodzie nie pojedzie), w kopercie itp - chętniej bym ją na dzidzie wydała bo to przeciez nie 50zł
odnośnie przekuwania uszu - mnie na szczęscie ten problem ominie, bo bedziemy mieć synka, ale nie jestem za przebijaniem uszu maluszków - zahaczą gdzieś czy choćby w przedszkolu przy zabawie jedno drugie złapie i zahaczy.. nie wiem, ja przebiłam SOBIE uszy dopiero w końcowych klasach liceum. Twoja Maja sama zdecyduje, ale pewnie ta chęć przyjdzie szybciej niz myslisz;-)

moja zamrażarka już zapełniona właściwie, dlatego przerzuciłam się na słoiki :-)
rozumiem Cię, że nie chce Ci się jechać na to wesele, no i kasy żal, ale jak już będziesz, to może fajnie się będziesz bawić - tego Ci życzę :-)

a moja Majka niekoniecznie prędko poprosi o kolczyki , bo jest mocno ostrożna i boi się, że to boli, mi się nie spieszy, zechce, to pójdziemy przekłuć :-)
ja też miałam przekłuwane igłą - do ziemniaka :-) w wieku 6 lat

Raz wykorzystałam stan błogosławiony i wcale nie mam wyrzutów sumienia ;-)
Tekst, że ciężarnym się nie odmawia też słyszałam już kilka razy :-D

A, że ciężarnej się nie odmawia to już nie moja wina, że ludzie się nas boją :-D. Albo tych myszy co by ich zjadły ;-)
To tak jak mówisz, działa przy oddawaniu czegoś w sklepie, wymianie lub jak się przekonałam pomaga targować na ryneczku :tak:

ja tak załatwiłam po trosze balustradę w szczycie sezonu :-), a teraz męczę człowieka o wieszaki na kwiaty :-)

Jeszcze nie mąż, nie narzeczony ale może wkrótce może coś On już planuje. chciałabym.

życzę szybkich oświadczyn :-)

sonkaa, działa:-D To jeszcze słonko zmobilizuj żeby się mu chciało pogrzać choć troszkę:-D Ja mam pustą zamrażarkę, możesz jeszcze sporo rzeczy przygotować, z przyjemnością Ci je przechowamy:rofl2:

netika - załatwiłam od jutra pogodę, proszę bardzo :-), sprawy niemożliwe od ręki :-) a co do Twojej pustej zamrażarki - to coś mi się widzi, że ktoś planuje podstęp :-D:-D:-D:-D:-D

Witam się wtorkowo. Jedno pranie powieszone, drugie w pralce. Po południu mamy szkole rodzenia i wizytę więc muszę sie troszke ogarnąć. (Znów walka z lusterkiem).
Właśnie się dowiedziałam, że poza tymi od koleżanki nie muszę ciuszków oddawać, więc się temat oznaczania unieaktualnił :)
Mimo wszystko dziękuję za pomysły :)
Muszę zakupić proszek dla młodego i w czwrtek zamierzam prać, prać, prać.
A w piątek, jak lekarz pozwoli, jedziemy do rodzinki nad morze na weekend.

o zazdraszczam morza...
&za wizytę i wyjazd :-)

nikolaa - śliczne kolczyki, takie delikatne i dziewczęce :-)

ale mnie wkurza ta pogoda, leje caly dzien i ziab taki ze w domu mam zimnej niz w sezonie grzewczym, normalnie jutro jak tak bedzie to R w kominku kaze rozpalic :eek:

Mamba ale sen :szok:, ja dzis tez pierwszy raz w skarpetkach w domu, dlugi rekaw i dlugie leginsy. Ale kuba wrocil z przedszkola i sobie zdjal bluzke i w krotkim rekawku chce siedziec :baffled:

Marand milej zabawy

Paula to Ty swietujesz co 4 lata :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co do jazdy samochodem to ja narazie nie mam problemu, w moim aucie jest mi lepiej niz w R bo u niego jakos daleko do pedalow i jak przysune fotel bo mam brzuch przy kierownicy wiec musze obnizyc fotel do dolu. No i do niego ciezko mi sie wsiada i wysiada przez to ustawienie fotela. U mnie lepiej
natomiast z butami nie mam problemu, teraz baleriny bo pogoda slaba a wczesniej klapki. Jak bardzo goraca i nogi mu troche puchly to takie na 2 oaski tylko i bylo ok

Sonka zaskakujesz mnie po prostu, ciesze sie ze pasta smakuje.
A kolyska superowa

Ostatnia edycja:
Majeczko z tym jeżdżeniem to jest tak, że jak już jeżdżę to z mężem, bo o ile nie skormnie mówiąc jestem raczej niezłym kierowcą, a już na pewno nie zawalidrogą, o tyle boje się jeździć sama:zawstydzona/y: Więc jak wsiadam za kółko muszę mieć obok pasażera:-D Ale kto wie może jak się dzieci urodzą to się przemogę:-)
sonkaa chciałabym mieć tyle energii co ty:-) A kołyska wygląda super:-)

reklama
Sonka dasz mi przepis na papryke, mam chec pare sloiczkow zrobic a nie mam sprawdzone przepisu, wole nie brac z netu w ciemno

mam sporo pomidorow i myslalam o przecierze bo boje sie ze mi sie popsuja. Jak go robicie. Kiedys robilam ale nie pamietam

Do góry