reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej Dziewczyny,to się robi dziwnie na forum:szok:pomijając temat bo nie ma co komentować ja mogłabym teraz tylko słodkie jeść(najlepiej w nocy przy okazji siusiania:-))
już mi głupio,że taka leniwa jestem więc zaraz szykuję się na zakupy,muszę jakiś dzieciowy proszek kupić i ubranka poprać:tak:

reklama
Karola, ja wiem że Ty masz z tą pracą tochę inna sytuację bo jak juz zrezygnujesz t noniec kasy, ale pomyśl o sobie i maluchu przede wszystkim. Oszczędzaj się i odpoczywaj u rodziców

polecam moj sposob zeby czytac na jednej karcie a na drugiej sobie owtorzyc drugi raz juz okno odpowiedzi. Wtedy czytasz, przechodzisz na drugi, piszesz na dany temat i czytasz dalej.
super sie to sprawdza
moj ciązowy mózg tez nie wpadł na ten pomysł, dzieki! :-D

Dzień dobry wszystkim..
jak u was z pogodą? u mnie troszkę chłodno ale słoneczko więc pranie dzieciowe kolejne już wstawione :tak:
worki z piwnicy przyniesione i c.d. pakowania próżniowego.

z jedzenia to u nas na tapecie teraz słonecznik: normalnie oderwać się nie mogę..
w krk od rana piekne słoneczko, teraz juz pochmurzone. a słonecznik wcinaj, jest zdrowy!!! juz wiem, co kupie zaraz na targu ;-)

wieki mnie tu nie bylo (tzn jakies prawie 2 tyg), nie bede ukrywała - nie nadrobie tego, ale ostatnie 2-3 dni poczytalam ;-) mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze, widze kilka nowych mam, witajcie.

dobrego dnia Wam zyczę!

Słonecznik możemy z małą jeść na potęgę.
Z pracą to może nie rezygnować, a udać się po zwolnienie do lekarza, przecież nie mogą cię wtedy zwolnić.
Ja w nocy wstaję ze 2-3 razy, ale nie podjadam, jakoś przyznam się szczerze, że ostatnio wogóle nie jestem głodna.

widzę że czytasz bardzo dokładnie to co piszemy i dziękuję za to:-) właśnie tak jak zauważyłaś to niestety umowa-zlecenie więc na żadne świadczenia typu L4 czy macierzyńskie nie mogę liczyć...ale pogadam z M., zobaczymy jak się sprawa rozwinie po odpoczynku tygodniowym i podejmę decyzję - bo nie ma sensu się męczyć i narażać małą dla dodatkowych kilku stówek....
Mogłaś się powstrzymać od złośliwego komentarza, jak widziałaś, posty na swój temat zakończyłam.
To że nie doczytałam, to akurat i tobie mogło się zdarzyć :)
Także przepraszam :)

witam poniedziałkowo.
dopiero przed 12 a ja zdążyłam iść zrobić badania, i z awizo na pocztę, załatwić US zmienę adresu i posprzątać w domu trochę. po południu po wyniki krwi idę. i resztę dnbia chyba będę się nudzić. w czwartek UP rano i ginekolog od 12 przyjmuje..

Jutrzenka zgadzam się z Tobą... Dla Ciebie oklaski że napisałaś prawdę co myślisz a nie gromy.

czasem ciężko nadrobić wszystkich i każdej coś odpisać. ale chociaż trochę skrobnąć można. i racja ja sama w drugiej karcie otwieram okienko odpowiedz. i przed opublikowaniem robię kopiuj by mi nic nie znikło.
ale to od niedawna w drugim oknie otwieram. raz mi się samo przypadkiem włączyło. mam nową przeglądarkę szybką i jakoś lepiej chodzi niż chroom czy mozilla. ta nowa to MAXTHON #. wypróbujcie

Wernikika moze spróbuj jak dziewczyny pisały zdjęcia pstryknąć to się nie pomyli.

MlinowaP prześlij trochę truskawek Nam.

Dziewczyny zauważyłam że im bliżej rozwiązania tym bardziej stajemy się nerwowe i więcej na forum jest sprzeczek. i nie tylko na tym wątku. coś chyba hormony buzują.

Mina u Nas niby chłodno a ciepło. ale wydaje mi się że będzie dziś troszkę padać. 20 stopni
spróbuj z METEO.PL jak dla mnie się sprawdza. tylko na początku miałam problemy z odczytem. są 3 wersję . na 60h na 84h i pogoda morza bałtyckiego. i też można wybrać region a nawet i samą miejscowość. mi się jeszcze nie pomyliła wgl.

KarolaM zrezygnuj i zacznij odpoczywać wiem że będzie ciężko napewno. bo może być nudno ale nie możesz się przepracowywać. też miałam umowe-zlecenie. i nic mi nie przysługuję. rozumiem Cię.

No to zrobiło się tu mało przyjemnie:baffled:

Ja tu zaglądam na tyle ile czas mi pozwala i jakoś mnie nikt tu nie licznuje. Staram sie zawsze przeczytać choć kilka ostatnich stron i się odnieść do tego o czym dziewczyny rozmawiały i chyba o to przede wszystkim chodzi?

witam dziewczyny

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZONKA ROCZNICOWE

agauga ty chyba pytałas ile latek a no 6 jeszcze nie długi staż bo ogólnie znamy się 7,5 roku
wernkika wiesz ja ci powiem że minęło 5 lat odkąd używałam ciuszków Wiki a do dziś pamiętam które kupiłam a które dostałam a nie mam jakiejś super dobrej pamięci ...a co do oznaczeń są takie naprasowanki na których można pisać do kupienia w pasmanterii na metkach ja osobiście nie polecam bo wiesz ja np musiałam ucinać metki bo Wiki podrażniały skórkę
Ja powiedziałam mamie o tych moich bakteriach które złapałam i oczywiście kazanie nie wytrzymam tego. Mam doła i już po prostu się na ciąże się nie nadaje :-(
oj olewka mamy czasem potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi a co do nadawania się do ciązy to nie czuj się samotna ja również nie bardzo się nadaję;-):-)

ja Znieczulenia ZO nie mogę jeśli bym miała mieć jakieś znieczulenie to tylko całkowite. a to przez genetykę. i mam nadzieję ż ena spokojnie SN urodzę. 09.08 kuzynka B urodziła chłopca ponad 4kg i 59cm. a tylko pół godz rodziła.
oj współczuje ale czytałam dalej że będziesz mieć odpowiednią opiekę i lekarze o tym wiedzą wiec będzie dobrze..... a dzidziuś kuzynki duży no i pozazdrościć szybkiego porodu a to było jej pierwsze dziecko?????

Powinnam się zacząć pakować, bo przecież za niecały miesiąc wyprowadzka, ale szczerze powiem, że nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać :/
powiedz mi czy ty się nie boisz lecieć w tak zawansowanej cizy zmiany ciśnienia są wtedy nie za dobre dla dzidzi w brzuchu..... a co na to twój lekarza no i czy pytałaś czy cię do samolotu w ogóle puszczą?????wiesz może jestem jakś wielka panikara ale ja np dostałam zaposzenie na wesele i trzeba 200 km jechać wesele wypada 1 września czyli bedę miała skończony 35 tc bodajże i się nie wybieram bo się boje że coś może się stać a ty w samolocie z małym dzieckiem.... sorrki dla mnie to kosmos :baffled:...a co z porodem tam na miejscu wiesz co i jak jaki szpital czy tak w ciemno jedziesz????

Pisałyście o ciuszkach. Ja Szymka rodziłam prawie 5 lat temu i do dziś pamiętam wszystkie ciuszki które dla niego miałam.
to chyba obie takie jakieś pamiętliwe jesteśmy a myślałm że jakś dziwna jesttem:-D:-D:-D:-D

Witam po przerwie...
nie pisałam bo ciągle do pracy chodzę a ostatni tydzień miałam mega intensywny....
Dziś jedziemy do rodziców na kilka dni...mam nadzieję że wypocznę bo ostatnio padam na pyszczek...jeszcze te bóle brzucha - poważnie zastanawiam się nad zrezygnowaniem z pracy już teraz nie czekając do końca miesiąca tak jak założyłam...
współczuje ci sytuacji ale wiesz jak się już nie za dobrze czujesz to lepiej będzie jeśli zrezygnujesz ..póki co odpocznij za wszystkie czasy u rodziców !!!!!!

Malinowa_Paula och wredoto ;-):-)z truskawkami wyjeżdżasz i teraz z tydzień będą za mną chodzić

a ja mam dziś ambitny plan prasowania zobaczymy jak to będzie może bym jeszcze coś poprała ale pogoda i moje lenistwo nie zachęca:-D:-D:-D:-D...... kopa w dupsko poproszę

reklama
witam ponownie

ale pogoda, połozyłąm sie przed 11 i padlam jak mucha i dopiero sie obudzilam
zrobilam kawe moze mi sie polepszy

i wlasnie skubie slonecznika, u nas to tez hit. R na sluzbe sobie 3 kupuje :-D

Malenstwo dzieki, nie ma to jak obiektywna opinia :tak:. Co do przegladarki to ja tylko z internet explorer korzystam, jakos inne mi nie pasuja

Do góry