reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Kasiorzyca gratuluję udanej wizyty i zdrowej córci:-)
Jutrzenka dzieło synka świetne:-)
Sonkaa życzenia córy genialne:-D
Ja już po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Strasznie dużo par było:szok: Dziś na tapecie był przebieg III tc - jak przebiega, na co zwrócić uwagę, co powinno zaniepokoić. W sumie nic odkrywczego się nie dowiedziałam, tyle i z forów i książek wiem. Potem Pani dietetyk mówiła o odżywianiu w ciąży i w czasie karmienia piersią - tu mi się podobało, że podkreśliła że nie ma diety matki karmiącej i tak naprawdę można jeść praktycznie wszystko, ale z umiarem i po prostu obserwować jak dziecko reaguje, ale nie ma sensu profilaktycznie żyć wyłącznie o gotowanej marchewce, ryżu i indyku bo a nuż coś innego dziecku może zaszkodzić:-D

Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że byłam dziś na "Jak urodzić i nie zwariować", bardzo fajny film, chociaż nie wiem, czy gdyby temat nie był mi tak bliski, to też bym się tak bawiła:-) Ale ogólnie polecam, taka ciąża w krzywym zwierciadle:-)

Cześć Dziewczyny.
Jak zwykle długo mnie nie było, ale zdążyłam po drodze zrobić masę użytecznych rzeczy. np. zrobić prawo jazdy (mimo wielkiego już brzucha) :-) zawsze odraczałam moment, ale wizja pojawienia się malucha okazała się najlepszą motywacją.
jestem też po 4 zajęciach w szkole rodzenia, na którą zdecydowanie się było najlepszą decyzją na świecie. jeśli są tu jakieś mamy, które nie orientują się jeszcze w temacie porodowo-noworodkowym to polecam :tak:.
Moja Dziewczynka ma się dobrze. Rośnie. Niestety wykryto u niej 5mm pielektazje w obu nerkach, ale staram się o tym nie myśleć. podobno czasem się to zdarza i nie jest wielkim problemem.
cały czas podczytuję co u Was, a nic nie piszę z jednej prostej przyczyny- nie miałam komputera, a aplikacja babyboom na telefon pozostawia niestety wiele do życzenia. czytanie bez problemu, o pisaniu ciężko myśleć (np. nie można cytować). teraz zainwestowałam w nowego laptopa więc nie będzie problemu :tak:.

zauważyłam też dziś, że zostałam usunięta z prywatnej grupy, nie wiem właściwie czemu, ale jeśli tak postanowiłyście to proszę o usunięcie mojego posta z prywatnymi danymi kontaktowymi. :-(

Buziaki!

A na "jak urodzić i nie zwariować" wybieram się jutro z Lubym.

A ja mialam dzis przepiekny sennnnn, snila mi sie moja dzidziolka :D
Jak ja tulilam przebieralam calowalam i nokmu oddac nie chcialam nawet tatusiowi :D Ehhhh :)

Pracuje teraz, więc z czasem do kitu tym bardziej, że mam nienormowane godziny pracy.
Więc niby pracuje kiedy chce a tak naprawde pracuje ciągle
Widze ze z praca masz jak ja 'niewesolo'
JA wrocilam, chcialam zeby mi oddali moje godziny wszystkie, ale nic z tego - ciagle cos kombinuja, wymyslaja,
Dzis 2 'kolezanki' zlozyly na mnie nawet skarge, ze czegos tam nie chcialam zobic,
a szef.... nawet w moim kierunku ne popatrzy,
dal mi ostatnio papiery do wypelnienia, ;jak polepszyc warunki pracy;
ale on chyba chce doprowadzic do tego zebym poszla na chorobowe,i wtedy nie bedzie sie musial martwiec o mnie i zeby cos zaooferowac od siebie
--- temu powiedzialam ze sie nie dam, i dopoki ze mna nie pogada tak jak szef powinien - to sie mnie nie pozbedzie :)

Dziewczynki tak o skurczach mowicie, a powiedzcie czy ktoras miala z Was takie jakby 'klucia' w 'pochwie' w szyjce macicy, tak pod koscia lonowa, nie zdarzaja sie na okraglo ale boli bardzo i niewiem co to moze znaczyc, pozatym bole jajnikow jak przed okresem ;(Do lekarza mam dopiero za 2 tygodnie i nie da rady wczesniej ;(

PS. Komp mi padl wiec moge znikac na dluzej, albo z komorki [bardzo nie gramatycznie] pisac :D
Pozdrawiam, Dobranoc

Dziewczynki tak o skurczach mowicie, a powiedzcie czy ktoras miala z Was takie jakby 'klucia' w 'pochwie' w szyjce macicy, tak pod koscia lonowa, nie zdarzaja sie na okraglo ale boli bardzo i niewiem co to moze znaczyc, pozatym bole jajnikow jak przed okresem ;(Do lekarza mam dopiero za 2 tygodnie i nie da rady wczesniej ;(

miałam takie coś ze 3 razy. wydawało mi się, że kłuje w pochwie właśnie, ale dwa dni później byłam u mojego doktora, badał mnie palpacyjnie i powiedział, że wszystko w normie, nic się nie dzieje. podobno 80% bóli brzucha to rozciągająca się macica, a ból bywa promieniujący i rozciąga się w różnych miejscach stąd odczucie, że raz kłuje w pochwie, a raz jajnik.
ew. może to być jeszcze ból spojenia łonowego jeśli masz duży, ciężki brzuszek, ale to już jest sprawa ortopedy, a nie ginekologa.

Witajcie.
Co do testowania produktów z streetcomu-rozdaje się je znajomym i oni wyrażają opinię na ich temat.
Tylko w nielicznych kampaniach robisz pokaz w domu-ja robiłam1x tylko- podwieczorek z Lego frends -bo przyszły klocki 1 szt o wartości ok 200 zł i branzoletki dla dziewczynek ,które te klocki testowały.
Testowałam już chemię 3x ,papierosy ,witaminy dla dzieci ,żelki ,pianki ,wafelki ,batoniki.
Teraz testuje ambi pur6 odświeżaczy o 4 nutach zapachowych.-ocean,sosna,kwiaty ,konwalia

Musze się pochwalić ,-wieczorem dostałam wyniki Majki z egzaminu w szkole angielskiego-napisała najlepiej z 12 -to osobowej grupy-dostala z testu obow. 97 %-na/100%,a z części dodatkowej [nieobowiązkowej]93%na/100%.
Dziś na 16 z Alą na szczepienie,a wieczorem drylowanie wiśni ,bo jak wrócimy to by juz ptaszyska je zjadły.
Miłego dnia

Rysunek przesłodki, mam podobnyh również na pamiątkę schowany. Na rysunku jestem wysoka i szczupła hehehe pięknie mnie dziecko widzi:-D

A życzenia od rodzeństwa bezcenne!

MOja się mnie pyta kiedy w koncu będzie miała siostrzyczkę, bo już wszystkie dzieci w przedszkolu mają a ona nie.
Ostatnio jak ją odbierałam z przedszkola, to pokazywała na mój brzuch swojej wychowawczyni i mówiła, ze tam jest jej siostrzyczka. Jak się urodzi to ją przyniesie i pokaze:-D

A ja dzis pierwszy dzien do pracy...i jakoś mi dziwnie;-)

Witam dziewczynki o poranku :-)

Majka w przedszkolu, pochmurny rześki dzień, jeśli nie będzie padać będziemy z małżem zbierać czereśnie na kompoty.

anć - zdrówka dla córusi, niech nereczki ładnie sie rozwijaja i gratulacje z powodu prawa jazdy!!!!!!!!!!!!

A ja mialam dzis przepiekny sennnnn, snila mi sie moja dzidziolka :D
Jak ja tulilam przebieralam calowalam i nokmu oddac nie chcialam nawet tatusiowi :D Ehhhh :)

Widze ze z praca masz jak ja 'niewesolo'
JA wrocilam, chcialam zeby mi oddali moje godziny wszystkie, ale nic z tego - ciagle cos kombinuja, wymyslaja,
Dzis 2 'kolezanki' zlozyly na mnie nawet skarge, ze czegos tam nie chcialam zobic,
a szef.... nawet w moim kierunku ne popatrzy,
dal mi ostatnio papiery do wypelnienia, ;jak polepszyc warunki pracy;
ale on chyba chce doprowadzic do tego zebym poszla na chorobowe,i wtedy nie bedzie sie musial martwiec o mnie i zeby cos zaooferowac od siebie
--- temu powiedzialam ze sie nie dam, i dopoki ze mna nie pogada tak jak szef powinien - to sie mnie nie pozbedzie :)

PS. Komp mi padl wiec moge znikac na dluzej, albo z komorki [bardzo nie gramatycznie] pisac :D
Pozdrawiam, Dobranoc

sen piękny :-) ja miewam takie kłucia, miałam kilka razy w sumie i to raczej od naciągania i rozciągania tak promieniuje, bo u mnie szyjka super trzyma i nic się nie dzieje, a takie kłucia i ciągnięcia się zdarzają

reklama
Cześć Dziewczyny.
Jak zwykle długo mnie nie było, ale zdążyłam po drodze zrobić masę użytecznych rzeczy. np. zrobić prawo jazdy (mimo wielkiego już brzucha) :-) zawsze odraczałam moment, ale wizja pojawienia się malucha okazała się najlepszą motywacją.
jestem też po 4 zajęciach w szkole rodzenia, na którą zdecydowanie się było najlepszą decyzją na świecie. jeśli są tu jakieś mamy, które nie orientują się jeszcze w temacie porodowo-noworodkowym to polecam :tak:.
Moja Dziewczynka ma się dobrze. Rośnie. Niestety wykryto u niej 5mm pielektazje w obu nerkach, ale staram się o tym nie myśleć. podobno czasem się to zdarza i nie jest wielkim problemem.

anć gratuluje prawka!! to nielada wyzwanie, ale dobrze, że się udało - motywacja słuszna była, bo nieraz docenisz że masz możliwość jazdy autem! co z tą szkołą rodzenia nie tak? my sie w sierpniu wybieramy (na weekendowe zajecia), ale ja jestem właśnie początkująca i kompletnie zielona :baffled:
co do Twojej córci - co to za schorzenie i czy nie jest groźne?

Kaka - powodzenia w pierwszym dniu!!
Sandy - gratulacje zdolnej córci, jest sie kim i czym chwalić :-)

witam Was wtorkowo, dość wietrznie w KRK ale przynajmiej rześko!! na film "Jak urodzić i nie zwariować" tez planowałam wybrać sie w weekend, ale niestety w żadnym krakowskim kinie nie grają w ten weekend, co jest bardzo dziwne :no: w tygodniu nie mamy jak z mężem, także na kolejny czas znów sie odkłada.
buszuję po necie dalej w poszukiwaniach wózka :-D

Do góry