reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam się dziewczynki porannie :-)

Ja już pranko wstawiłam , Majkę wyprawiłam do przedszkola, dziś nie gotuję - bo małż ma ostatnie firmowe spotkanie - "jak założyć własną firmę" i tam go nakarmią, a jak wróci - to mu z wczoraj zostało wiadro żuru :-) ja zjadłam ziarnistą bułeczkę z twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewkami z ogródka, czekają truskaweczki na koktajl - to na drugie śniadanko, a w razie głodu - coś tam złapię

jutrzenka - fajnie napisałaś z tą glukozą i sałatą :-)

mamba, kaka - u mojego małża rodzice tez nie są fajnym małżeństwem, bo teść to despota, ale my poznaliśmy się tak wcześnie, że zdążyliśmy się razem ukształtować, a ja miałam szczęście mieć cudnych kochających nas i siebie rodziców i to naprawdę daje kopa na całe życie, chociaż mój tata zginął tragicznie i rodzice byli razem "tylko" 25 lat, to miałam to szczęście widzieć jak wygląda szczęśliwy związek :-), a prawda jest taka, że faceta codziennej czułości można nauczyć :-)

dzisiaj chyba dzień lenia, wywieszę tylko pranko i będę czytać książkę, tylko ponadrabiam wątki

edit

majeczka - jestem z Ciebie dumna, zuch dziewczynka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
maleństwo - tekst, który wkleiłaś byłam w stanie wczoraj tylko do polowy przeczytać, wiadomo... poryczalam sie
czy to sie kiedyś skończy?
kupilam dzis Wyborczą, przeczytalam artykul o becikowym - na szczescie te zmiany o których malenstwo piszesz beda od przyszlego roku obowiązywac, ale wszystko idzie w złym kierunku

tak od przyszłego roku ale jak któraś z Nas dopiero w styczniu wniosek złoży to już będzie ją obowiązywać. trzeba się jakoś sprzeciwić.:wściekła/y:
jak tak można okradać ludzi. bo to można tak nazwać

Ja się wypytam jeszcze o tą cytrynkę na wizycie w piątek i od tego uzależnią czy bede miała z czy bez...w koncu raz piłąm bez i jakoś przeżyłam, wiec czemu teraz mam nie dać rady?

przypomnialo mi sie a nie wiem czy Wam to napisalam - pani dr powiedziala, ze te mniejsza dawke (50 chyba, tak?) mozna pic z cytryną, a tej 75 juz nie

Hej! ja już też wstałam:-) Ze słoneczkiem i w dobrym humorze:-) Mąż w domku, śniadanko podane do łóżka. Żyć nie umierać! Kocham jak On jest w domu Zobacz załącznik 474073

Co do łożyska. Łożysko może się umiejscowić z przodu albo z tyłu i to jest dobrze, żadne z nich nie jest łożyskiem przodującym jeżeli jest na odpowiedniej wysokości.
Łożysko przodujące to jest ł. nieprawidłowo nisko umiejscowione w macicy, które zakrywa ujście do szyjki, jest to powikłanie ciąży i wymaga konsultacji z lekarzem.

ogólnie ja mam dziś wredny dzień płacze od rana oj te doły i kaniony.....

Nikolaaa gratuluję udanej wizyty u zębologa. Uważam, ze świetni są teraz fachowcy. Jak widzę że moje dziecko idzie bez strachu to jestem dumna. Ja dopiero przestałam sie bać niedawno. Gdybym trafiła wcześniej na tą złotą kobietę do której chodze pewnie miałabym ładniejsze ząbki ehhh
Chciałam CIę jeszcze zapytać ( o ile dobrze pamiętam) o to jak tam z tą Twoją cholestazą. Jak się czujesz, jak dieta - do zniesienia?

Zmykam odebrać wyniczki do laboratorium.

ja tez jestem dumna bo ma jeszcze jeden do leczenia ogólnie narzekała tylko na waciki w ustach:-D no a co do naszej opieki dentystycznej to ja do tej pory się boje ale czemu się tu dziwić jak własnie jako 5 latka miałam rwanego zęba na żywca ...
co do mojej cholestazy to na szczęście okazało się że to nie ta klasyczna forma tylko moje objawy czyli świąd i podwyższone próby wątrobowe to od woreczka żółciowego i jak dietę trzymam to jest dobrze ostatnio juz miałam idealne próby wątrobowe...dieta ogólnie spoko ostatnio miałam wpadkę w sobotę bo robiliśmy grilla i jak kroiłam Wiki kiełbaskę ukroiłam sobie malutki kawalątek i zjadłam no i potem całą noc w kiblu spędziłam przytulają biała koleżkę na szczęście nie duże boleści miałam bo to malusi kawałeczek był i po wymiotach przeszło......

hejka

Życzę wszystkim jak najdłuższych związków i bardzo dużo miłości.

Hej.
od wczoraj wieczora coś mi gardło siada, strasznie drapie nie wiem od czego.
no.gif
unhappy.gif
unhappy.gif

znacie jakiś środek by nie szkodził maluszkowi??
myślałam o PULMOLL
Czytałam o zmianach w becikowym.
SKANDAL
realmad2.gif
Polska chce być prorodzinna a odbiera becikowe rodzinom. już nie każdemu się będzie należeć. Tłumaczą się że Budżet chce zaoszczędzić nawet 39mln zł ale na kim??? na rodzinach.
realmad2.gif
I zmniejszają niby papierkowe roboty. mniej spraw administracyjnych. a nie pomyśleli o rodzinach?? że utrzymać dziecko kosztuje zwłaszcza niemowlę!!
już od rana ciśnienie podnieśli mi. chyba na serio o tej petycji do rządu trzeba napisać.
realmad2.gif
albo wsadzić wszystkich do parlamentu i podpalić. no chociaż kto wie jakie debile na ich miejsce przyjdą.
te becikowe z panstwa ma też zalezec od dochodow na osobe z roku poprzedniego. ma byc ze dochod na osobe nie przekracza 1922zł w roku poprzednim. Moim zdaniem każdemu się należy te becikowe z państwa. Resort obliczył ze zaoszczędzą 39 mln zł. i wszyscy członkowie rodziny będą musieli okazać zaświadczenie o dochodach.
realmad2.gif

a Jak tam u Was dziewczyny??

no te sk*rwysyny bo inaczej ich nazwać nie można już przesadzają zamiast podnieść świadczenia na rodziny to jeszcze tną naprawdę powinno być tak że o skończonej kadencji jeśli naród nie zadowolony to do więzienia ...ogólnie ja jestem załamana bo nie ma na kogo głosować PO nigdy nie byłam ich zwolenniczką wiedziałam że tak wymodzą nam wspaniałą przyszłość ....PiS nawiedzeni katolicy najgorsze co może być jak dojdą do władzy zrobia z Polski jakieś sanktuarium po wezwaniem katastrofy smoleńskiej, Palikot krzykacz głodny sławy, PSL marionetka polskiej sceny politycznej najbliżej o poglądy mi do SLD ale żeby oni dotrzymywali swoich obietnic ..... denerwuje mnie że ciągle nie przerwanie od 23 lat na polskiej scenie praktycznie te same twarze wkurza mnie że rzadzą naszym krajem ludzie ktorzy nie mają pojęcia o życiu we współczesnym świecie a w szczególności w Polsce wkurza mnie że ludzie karmieni PRL cały czas się nim zasłaniają ......wystarczy porównać nasz kraj z Czechami z ich polityka socjalną a tyle samo żyją w wolności i co my.....

Dziecko trzeba było do pkola zawieść;-) Sniadanko zjeść- kawka, chrupiąca bułka i powidła śliwkowe, z psem na spacer isc, na bb zajrzeć, wyniki odebrac (dalej anemia, chociaż nie jest źle bo podrosło do 11,5)...pracowity poranek.

Ciekawe masz dziś połaczenie obiadowe ;glukoza i kurczak;-)
oj daj troszkę tej pary:-D

sonkaa oczywiscie dziekuje za gratulacje :tak: i zgadzam sie z Toba w 100000% w powyższych kwestiach. co do USG 3d Karola - mi tez robi dr za kazdym razem, szału nie ma i nic tam nie widze..wiec wole poczekac jeszcze
jesli chodzi o obecne związki - jestem przerażona tym co sie wokol dzieje... i to zdjecie mnie rozczuliło Erde, wczoraj ryczalam po USG, dzis rycze bo zdjęcie..:szok:
maleństwo - tekst, który wkleiłaś byłam w stanie wczoraj tylko do polowy przeczytać, wiadomo... poryczalam sie
czy to sie kiedyś skończy?
kupilam dzis Wyborczą, przeczytalam artykul o becikowym - na szczescie te zmiany o których malenstwo piszesz beda od przyszlego roku obowiązywac, ale wszystko idzie w złym kierunku

super sie to czyta sonkaa.. tak trzymać! i juz mam mokre oczy :zawstydzona/y:

jutrzenka, ja juz od 2h w pracy, a od 4 rano nie śpie :dry: co do glukozy nie wiem dziewczyny jak to ma być, ale Kaka tez piszesz że można.. ja chyba wezme na wszelki wypadek, ale zapytam jeszcze za miesiąc jak bede robić juz to badanie.. mi lekarka wlasnie odrazu powiedziala ze nie mozna:baffled:

malenstwo
moje drogie, poszlam za ciosem i pogadalam dzis z szefową.... wiecie w jakiej sprawie zapewne :zawstydzona/y: powiedzialam jej wprost, ze do pazdziernika na pewno nie bede pracowac (wczoraj mialam pierwsze oznaki spuchnięcia - nie mogłam spodni i butow zdjąć, a upały dopiero idą!!) i od poczatku wrzesnia musi byc ktos inny, a najchetniej w sierpniu juz bym kogos przyuczała... kosztowalo mnie to wiele nerwow i wlasnie to byl powod niespania od polowy nocy, mam nadzieje że dumne jestescie ze mnie :-D
milego dnia Wam życzę! dzis kibicujemy!!
o super to już dobrze że powiedziałaś bo nie otrzebnie byś się z tym meczyła.

jutrzenka witaj w gronie piżamowców:-D:-D
sonka no ty tez poranny pracuś

Ostatnia edycja:
maleństwo - my rodzimy w październiku i wiedząc o zmianach, będziemy wnioski składać jeszcze w tym roku - tak nakazuje logika , no chyba, że ktoś ma duszę hazardzisty :-)

naszło mnie na obejrzenie jakiegoś romansidła do prasowania - chyba jednak pogonię lenia, bo jest chłodno i prasowanko nie byłoby tragedią (nie cierpię - sympatyzując z wiadomym klubem :-) ), takiego niezbyt słodkiego, ale fajnej komedii z tzw. "wątkiem" - możecie coś polecić ?

edit

malinowaP - to cudny miałaś poranek :-)

Ostatnia edycja:
cześć wszystkim,
ja jeszcze w piżamce, oglądam dd tvn, popijam kawkę i zajadam wczorajsze ciasto z rabarbarem i truskawkami :) i jakoś tak nie mogę się zebrać
co do trwałości związków - my znamy się stosunkowo niedługo więc ciężko się wypowiadać, ale moi rodzice są już małżeństwem dobrze ponad 20 lat i widać że jak się chce to wszystko można, wiadomo że raz jest lepiej raz gorzej - jeśli od początku ludzie umieją ze sobą rozmawiać, wyjaśniać nieporozumienia to wszystkie problemy da się rozwiązać - więc mam nadzieję że u m mnie też tak będzie i wam również tego życzę!

łożysko też mam na przedniej ścianie, ale tak jak pisze Malinowa Paula to nic złego jeśli jest na odpowiedniej wysokości

glukozę też już muszę zrobić, ale chyba w przyszłym tygodniu się wybiorę, 75g mam, wypić to myślę dam radę, tylko przeraża mnie to siedzenie 2h...

reklama
Do góry