reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

On śpi od 21- 5 ( przeważnie) w dzień przy dobrych wiatrach 3 razy po godzinie teraz po 30 minut

na naszym piętrze mieszka takie małżeństwo co mają 3 latka Wojtusia i on budzi sie 3 razy w nocy jeszcze wiec chyba taki urok

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja :)
Piję kawę i myślę jak spełnić prośbę Amelki, bo poprosiła mnie abym dla jej całkiem sporej lalki zrobiła sukienkę , bo ma tylko jedną... Tylko że ja ani za szycie się nigdy nie brałam ani za druty czy szydełko... W sumie kiedyś za druty, Mama chciała mnie nauczyć ale druty w końcu poleciały razem z tą włóczką przez pół pokoju i na tym się skończyło...
Nie należę do cierpliwych :)

evel hehehehehe no jak córcia prosi :)
anisiaj no tak, Ty masz na "żywo" :((( widziałam panów :-p mniam :)
marta sama wiesz najlepiej czy to normalne czy powinnaś udać się do specjalisty - obsewujesz Olisia i jesteś mamą, ja mogę tylko doradzić... ja bym poszła na Twoim miejscu, na wszelki wypadek , są zabawy, masaże i inne sposoby :) a jak coś to napisz do pana Pawła ... albo na dziecko24 do neurologa
tylko proszę nie obraź się...
bobo pobudka , halooooo
6 mamo aga co to za spanie ???

Ostatnia edycja:
Bietka ja mogę zrobić, ale z papieru :p a nie o to jej raczej chodzi, chyba muszę wygrzebać te druty i pokombinować, albo uszyć jakoś, nie wiem :) Najgorsze że ta lala taka niewymiarowa że nie da się kupić na nią ubranek, bo to taka jakby duża dziewczynka, nie bobas... Już allegro przewertowałam w poszukiwaniu :)

Marta może rzeczywiście lepiej to skonsultować z pediatrą, być może Oli tak ma, że tyle snu mu wystarcza ale może lepiej to sprawdzić...
Ja ostatnio z moim synkiem byłam u neurologa, 21 marca mamy EEG w czuwaniu, zobaczymy co mu wyjdzie... Wiki czasem się zawiesza, tak że mogę mówić do niego a on po jakimś czasie załapuje że coś mówiłam. Wtedy na ogół coś liczy albo mówi że myślał... I w szkole czasem nie nadąża czegoś zrobić w książkach przez to ale jednocześnie bardzo dobrze się uczy... On generalnie ciągle coś liczy i zadaje pytania o jakieś milionowe sumy... I jego nauczycielka powiedziała żebym to skonsultowała zneurologiem, natomiast pani neurolog powiedziała że być może on tak ma i że wielcy geniusze też byli indywidualistami ale lepiej to sprawdzić...

Marta, powiem Ci że jak Kuba był tak mały jak Oli to ja marzyłam żeby on tak spał! od 21-5 :szok: Spanie unormowało się koło 10mca. Podczas tego spania budzi się?? w dzień Kuba miał 3 drzemki takie po max 30min czasami zdarzało się 45:)

a reszta śpi ... wysypia się za nas :tak:
anisiaj idą idą ... ślinotok .. krostki na brodzie + jęczenie w nocy :eek: ale na razie tylko 2 obecne :rofl2:
evel o kurcze... mały geniusz matematyk...
justi, marta czyli po prostu to zależy od dziecka ? jego temperamentu ???
mój m był u jakiegoś klienta , a tam roczny brzdąc.. mój m mówi ja też mam dziecko, 8 mcy, a oni do niego: ojej to pan nie wyspany, a mój m: nie, dlaczego??? a oni: to dziecko śpi w nocy ??? a mój m : śpi a co ma robić... ? no i tak potoczyła się rozmowa, że ich 12 miesięczna córeczka budzi się w nosy co 2 godz, pół godz usypiania i odnowa a oni śpią w nocy 3x po 1,5 godziny ...
więc to chyba indywidualna sprawa dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Bietka szkoda gadać z tą pracą :( wysyłam cv ale tylko czasem ktoś w ogóle na nie odpowiada... Byłam wczoraj w PUPie i zapisałam się do doradcy zawodowego bo wykazałam chęć pójścia na kurs florystyczny we wrześniu jeśli do tej pory nie znajdę pracy... Mam tego doradcę na 10.05.

Do góry