Peppcia
Zaciekawiona BB
Generalnie jest tak że trzeba płacić bardzo drogie ubezpieczenie zdrowotne (tam służba zdrowia jest prywatna) to jest jakieś 600 franków co miesiąc na osobę bez względu na to czy jesteś obcokrajowcem czy nie. Ciąża, leki, poród, inne konsultace są w ramach tego ubezpieczenie za darmo. Więc gdy pracuje tam tylko jedna osoba to raczej będzie ciężko. Wystarczy ale to będzie takie od pierwszego do pierwszego. Nie znam niemieckiego co też nie oznacza że nie dostanę tam pracy. Stanę na rzęsach a znajdę pracę jeżeli Partner jednak zdecyduje że do Polski póki co nie wraca.Dla mnie patrząc z boku wygląda to tak, że on nie chce dziecka, Ty chcesz dziecka.
Ale obydwoje chcielibyście być w tej relacji więc każde boi się podjąć temat, żeby nie stracić drugiego.
No ni wróży to dobrze,
Niemniej wydaje mi się, że facet ma trochę racji - jednak wypadało by z tą Szwajcarią trochę ogarnąć. Nie wiem jak jest Twoją pracą jakbyś się tam przeniosła, ale kraj do tanich nie należy, dobrze sprawdzić jakie są koszty np. prowadzenia ciąży przez obcokrajowca tam itd. bo faktycznie może wyjść słabo