reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze sprawy...

On śpi od 21- 5 ( przeważnie) w dzień przy dobrych wiatrach 3 razy po godzinie teraz po 30 minut

na naszym piętrze mieszka takie małżeństwo co mają 3 latka Wojtusia i on budzi sie 3 razy w nocy jeszcze wiec chyba taki urok

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja :)
Piję kawę i myślę jak spełnić prośbę Amelki, bo poprosiła mnie abym dla jej całkiem sporej lalki zrobiła sukienkę , bo ma tylko jedną... Tylko że ja ani za szycie się nigdy nie brałam ani za druty czy szydełko... W sumie kiedyś za druty, Mama chciała mnie nauczyć ale druty w końcu poleciały razem z tą włóczką przez pół pokoju i na tym się skończyło...
Nie należę do cierpliwych :)

evel hehehehehe no jak córcia prosi :)
anisiaj no tak, Ty masz na "żywo" :((( widziałam panów :-p mniam :)
marta sama wiesz najlepiej czy to normalne czy powinnaś udać się do specjalisty - obsewujesz Olisia i jesteś mamą, ja mogę tylko doradzić... ja bym poszła na Twoim miejscu, na wszelki wypadek , są zabawy, masaże i inne sposoby :) a jak coś to napisz do pana Pawła ... albo na dziecko24 do neurologa
tylko proszę nie obraź się...
bobo pobudka , halooooo
6 mamo aga co to za spanie ???

Ostatnia edycja:
Bietka ja mogę zrobić, ale z papieru :p a nie o to jej raczej chodzi, chyba muszę wygrzebać te druty i pokombinować, albo uszyć jakoś, nie wiem :) Najgorsze że ta lala taka niewymiarowa że nie da się kupić na nią ubranek, bo to taka jakby duża dziewczynka, nie bobas... Już allegro przewertowałam w poszukiwaniu :)

Marta może rzeczywiście lepiej to skonsultować z pediatrą, być może Oli tak ma, że tyle snu mu wystarcza ale może lepiej to sprawdzić...
Ja ostatnio z moim synkiem byłam u neurologa, 21 marca mamy EEG w czuwaniu, zobaczymy co mu wyjdzie... Wiki czasem się zawiesza, tak że mogę mówić do niego a on po jakimś czasie załapuje że coś mówiłam. Wtedy na ogół coś liczy albo mówi że myślał... I w szkole czasem nie nadąża czegoś zrobić w książkach przez to ale jednocześnie bardzo dobrze się uczy... On generalnie ciągle coś liczy i zadaje pytania o jakieś milionowe sumy... I jego nauczycielka powiedziała żebym to skonsultowała zneurologiem, natomiast pani neurolog powiedziała że być może on tak ma i że wielcy geniusze też byli indywidualistami ale lepiej to sprawdzić...

Marta, powiem Ci że jak Kuba był tak mały jak Oli to ja marzyłam żeby on tak spał! od 21-5 :szok: Spanie unormowało się koło 10mca. Podczas tego spania budzi się?? w dzień Kuba miał 3 drzemki takie po max 30min czasami zdarzało się 45:)

a reszta śpi ... wysypia się za nas :tak:
anisiaj idą idą ... ślinotok .. krostki na brodzie + jęczenie w nocy :eek: ale na razie tylko 2 obecne :rofl2:
evel o kurcze... mały geniusz matematyk...
justi, marta czyli po prostu to zależy od dziecka ? jego temperamentu ???
mój m był u jakiegoś klienta , a tam roczny brzdąc.. mój m mówi ja też mam dziecko, 8 mcy, a oni do niego: ojej to pan nie wyspany, a mój m: nie, dlaczego??? a oni: to dziecko śpi w nocy ??? a mój m : śpi a co ma robić... ? no i tak potoczyła się rozmowa, że ich 12 miesięczna córeczka budzi się w nosy co 2 godz, pół godz usypiania i odnowa a oni śpią w nocy 3x po 1,5 godziny ...
więc to chyba indywidualna sprawa dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Bietka szkoda gadać z tą pracą :( wysyłam cv ale tylko czasem ktoś w ogóle na nie odpowiada... Byłam wczoraj w PUPie i zapisałam się do doradcy zawodowego bo wykazałam chęć pójścia na kurs florystyczny we wrześniu jeśli do tej pory nie znajdę pracy... Mam tego doradcę na 10.05.

Do góry