reklama
Lauritaa
Moderator
Nie. Dopiero jak skończy rok.
Bo rozumiem, że starsze ma ponad 35 miesięcy?
Tak tak 4 latka skończyła
aspekt
Fanka BB :)
A to, że nie wróciłaś do pracy oznacza, że umowa została rozwiązana czy że poszłaś na wychowawczy a teraz jesteś na rodzicielskim?Tak tak 4 latka skończyła
Lauritaa
Moderator
A to, że nie wróciłaś do pracy oznacza, że umowa została rozwiązana czy że poszłaś na wychowawczy a teraz jesteś na rodzicielskim?
Umowa mi się skończyła po prostu , więc miałam do porodu a potem nic
angeliskax
Moderator
Nie jeśli ktoś wybrał rko to nie ma możliwości przejścia na aktywnie w domu.Bierzesz albo rko albo aktywnie w domu. Z czego to drugie to 500, a rko 1000 ( przez rok).
Ale po końcu rko można przejść na aktywnie w domu.
Z innych opcji jest też aktywnie w żłobku i jeszcze trzecia opcja dla pracujących, zatrudniających nianie/babcie.
angeliskax
Moderator
No to możesz normalnie zostaćw rko zaznaczyłam 500 zł na dwa lata tak samo także nie robi to dla mnie różnicy
angeliskax
Moderator
A ja nie dostałam żadnej wiadomości. Mam zaznaczone że przyznane mi rko sprawdz przy wnioskachtak tak sprawdzałam jeszcze nie mam. Nie wiem czy wrócę do pracy póki co jestem po wypadku.. chodzę na rehabilitację i może to trochę zająć zanim wrócę w pełni do sprawności fizycznej na szczęście mąż zarabia dobrze więc nie muszę się martwić o to że nie będzie za co żyć. Co do mojej pracy już rozmawiałam z pracodawcą i uważa że skoro nie mam jak wrócić do tej pracy to nie ma sensu i dostanę wypowiedzenie za porozumieniem stron.. to będzie najlepsze ponieważ pracuje fizycznie i nie jestem w stanie wykonywać tej pracy, lekarz też mi mówił że najlepszą opcją byłaby mało obciążeniowa praca... Mam poważny uraz biodra i kręgosłupa..
angeliskax
Moderator
Jeśli po rodzicielskim wybierasz urlop czy coś to ja na Twoim miejscu złożyłabym wniosek 30.10. O aktywnie w pracy do końca urlopu wypoczynkowego, a na wychowawczym złożyłabym o aktywnie w domu.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Artykuł 11 punkt 4 - aktywnie w pracy przysługiwałoby jeszcze na wychowawczym przez miesiąc (z hakiem).Jeśli po rodzicielskim wybierasz urlop czy coś to ja na Twoim miejscu złożyłabym wniosek 30.10. O aktywnie w pracy do końca urlopu wypoczynkowego, a na wychowawczym złożyłabym o aktywnie w domu.
Podziel się: