reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawdzone przepisy :P

reklama
tak tak torcik był pycha!!!:)

WAFLE!!!!!!!!!!!!!!
1 margaryna
2 duże łyżki kakao
1,5 szklanki cukru
1 szklanka mleka zwykłego to zagotować
jak wystygnie to dodać 2 szklanki mleka w proszku, i miksować następnie wsypać pokruszone wafle- (dwa zostawić na spód i wierzch) i wymieszać łyżką nałożyć na wafla i przykryć waflem wstawić do lodówki
PYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Iwonko torcik śliczny!!Sama piekłaś??A jak wafle smakowały??

A ja mam do was pytanko!A mianowicie czym doprawiacie rosół??Może macie jakieś przyprawy które poprawiają smak???
Ja np dodaje małą cebulkę wcześniej przypieczoną na kuchni-zaleta pieców :))))))))

Piwonia super tort, chętnie bym go zjadła.
Ja właśnie pichcę spagetti, ale przypomniał mi się łatwy przepis na smaczny obiad.
RYŻ PO KARMELITAŃSKU
1 cebula, pokroić w kostkę przyszklić
2 marchewki,
2 pietruszki,
kawałek selera
Zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Dusić przez chwilę.
Ugotować ryż, wymieszać z warzywami i chwilę poddusić. Można dodać pokrojona podpieczoną pierś z kurczaka.
Naprawdę pycha i proste.

A ja mam do was pytanko!A mianowicie czym doprawiacie rosół??Może macie jakieś przyprawy które poprawiają smak???
Ja np dodaje małą cebulkę wcześniej przypieczoną na kuchni-zaleta pieców :))))))))

sama piekłam
wafle pyszne były:)
ja tez do rosołu daje podpieczona cebule,lubczyk,seler

Ja daje tez cebule przypieczona(nie mam pieca,ale nad palnikiem z gazu przypiekam...hi,hi...)i jak Iwinka pisala lubczyk jak najbardziej,daje tez ziola prowansalskie i kostke rosolowa kucharek...no i wiadomo warzywa:pietruszka,marchewka, seler,czasem por jak mam,koperek tez moze byc i natka pietruszki....

Jak ja Wam zazdroszczę talentów kulinarnych. Mi ostatnio sie nawet pyrki przypaliły. W ogóle mam na koncie w ciagu 2 dni 2 spalone garnki. Guła jestem jak nikt :(

A ja dzisiaj postanowiłam spróbować swoich sił w robieniu pierogów. Okazało sie, że nie mam jednak wałka (jak potrzebowałam wałkowałam butelką) i mąż poleciał kupić, tak sie napalił na te pierogi hihi...

reklama
Do góry