reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

U mnie dziś wreszcie ta zapiekanka naleśnikowa powstanie. Wszystko wczoraj kupiłam, ale okazało się, że mąż na turniej jedzie więc zamiast gotowania skończyło się na szybkim zamówieniu shoarmy ;)
 
reklama
Hahaha wysłałam mojego po tą zapomnianą śmietanę do 3bita i wrócił z dwoma...takimi w aerozolu [emoji23]
Będzie się nadawało? Chyba tylko na psiknięcie przed podaniem ciasta, bo jak psiknę na formę może się rozpłynąć? Jak myślicie??


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
1476462867-ohl1i5.jpeg

To najprostsze ciasto mówili...
Tego nie da się zepsuć mówili...
To półprodukty mówili...

A Hahaha
Mój poddał się już przy układaniu herbatników bo nijak w formę nie pasują ;) powiedział 'ale to trudne' [emoji38]
Ja zbyt mało podgrzałamchyba masę kajmankową...bo nijak nie mogę jej rozsmarować [emoji23]
Resztę w puszcze podgrzewam, nie wiem co z tymi glutami ;) kurde ta puszka ma tak skakać po garnku?
Budyń juz jest, cholera, gęsty, znowu się boję o stabilność herbatników...

A tą śmietanę w aerozolu chciałam na górę, tylko nie wiem czy na ciasto i lodówka, czy dodawać śmietanę już po nałożeniu na talerzyki ;)

Czuję porażkę ;)

Nie będę nigdy miała cukierni, no cóż...


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Kalolek na koniec sam przed podaniem śmietanę, bo ona jak postoi, nawet w lodowce to spłynie i taka woda się zrobi.

Tak zrobię ;) blaszka w lodowce...masę i budyń gniotła kolejnymi warstwami herbatników ;) miejscami masy jest na 3cm, miejscami na 0,5 haha ale wygląda ok...jedyne co mnie martwi, że masy w przepisach jest 1 puszka, a ja musiałam dać dwie :p będzie bardzo słodko :) mój stwierdził, że lepiej jak do Sowy po ciasto jeździmy ;)


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
Do góry