reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

reklama
Placuszki z kaszy manny ,
1 szklanka kaszy manny
1 szklanka mleka
2 jajka
2 łyżki cukru
Kasze mannę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie dodajemy cukier i żółtka.
Białka ubijamy na sztywno, delikatnie dodajemy do kaszy.
Placuszki smażymy z obu stron, bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni. Można jeść na zimno lub ciepło, bez niczego lub z dodatkami - z dżemem, posypane cukrem pudrem, z czekoladą ( polecam zrobić "kanapkę" z nutellą). Z podanej ilości wychodzi mi 12 placuszków o średnicy około 10cm
 
Ciasto 'krakersowe':
Na blaszce do pieczenia układamy kolejno warstwy:
- warstwa ciasteczek pettit beure,
- warstwa masy budyniowej ( 1 budyń śmietankowy + 0,5 kostki masła zmiksowane)
- warstwa ciasteczek pettit beure,
- warstwa z masy kajmakowej ( krówkowej)
- warstwa krakersów solonych,
- warstwa dżemu czerwonego ( może być truskawkowy, malinowy, wiśniowy, porzeczkowy kto co lubi i ma)
- warstwa bitej śmietany ( ok 500ml kremówki)
Z góry posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Smacznego :)
 
reklama
Do góry