reklama
elifit
Moderatorka
Zrobiłam dziś muffiny jabłkowe na bazie tego przepisu marchewkowego i super wyszły!
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Jaja zapiekane w kokilkach (1 porcja)
składniki: 100 g świeżego szpinaku typu baby,, , , ząbek czosnku, , plaster czerwonej papryki, łyżeczka
masła + łyżeczka do wysmarowania kokilek, 2 jajka, 3 łyżki parmezanu, sól, pieprz ziołowy
gruby szczypior
wykonanie:
1. Masło topimy na patelni.
2. Wrzucamy wcześniej posiekany szczypior i paprykę i umyty szpinak- dusimy
3. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym
4. Kokilki wysmarowujemy masłem, przekładamy do nich szpinak, robimy niewielkie wgłębienie i
wbijamy jajko i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C opcja góra- dół
5. Posypujemy parmezanem i szczypiorkiem
a tutaj link do przepisu z dynią. Polecam pyszne. Jak cosik to może elifit przetłumaczy
Butternut squash hummous | MummyPages.ie
składniki: 100 g świeżego szpinaku typu baby,, , , ząbek czosnku, , plaster czerwonej papryki, łyżeczka
masła + łyżeczka do wysmarowania kokilek, 2 jajka, 3 łyżki parmezanu, sól, pieprz ziołowy
gruby szczypior
wykonanie:
1. Masło topimy na patelni.
2. Wrzucamy wcześniej posiekany szczypior i paprykę i umyty szpinak- dusimy
3. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym
4. Kokilki wysmarowujemy masłem, przekładamy do nich szpinak, robimy niewielkie wgłębienie i
wbijamy jajko i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C opcja góra- dół
5. Posypujemy parmezanem i szczypiorkiem
a tutaj link do przepisu z dynią. Polecam pyszne. Jak cosik to może elifit przetłumaczy
Butternut squash hummous | MummyPages.ie
s.michalina
Fanka BB :)
tarta a'la Ja - taka prosta, bez szału
1. na forme rozwijam papier co ułatwia wyjmowanie, na papier rozwijam ciast, które "wychodzi" nieco za brzegi. Nakłuwam ciasto widelcem, sporo tych dziurek. Podpiekam pod folią obciążoną czymś, ok 15 minut, aż się zarumieni. Zdejmuje folie, smaruję spód roztrzepanym białkiem i nakładam bezpośrednio na ciasto szpinak i zapiekam do końca ok 20 minut.
2. szpinak mrożony siekany wrzucam na patelnię z masełkiem i 2 jajami. Doprawiam do smaku, Opruszam żółtym serem.
3. do całości sos beszamel.
______________
Dla dziecka:
dzisiaj do mięsa i ziemniaków zrobiłam sos groszkowy.
- mrożony groszek ugotowałam, wrzuciłam do blendera z niewielką ilościa wody z gotowania, dodałam zioła prowansalskie, jogurt naturalny i zmiksowałam. Dobry jest w smaku. Dla nas na obiad nieco bardziej doprawię.
1. na forme rozwijam papier co ułatwia wyjmowanie, na papier rozwijam ciast, które "wychodzi" nieco za brzegi. Nakłuwam ciasto widelcem, sporo tych dziurek. Podpiekam pod folią obciążoną czymś, ok 15 minut, aż się zarumieni. Zdejmuje folie, smaruję spód roztrzepanym białkiem i nakładam bezpośrednio na ciasto szpinak i zapiekam do końca ok 20 minut.
2. szpinak mrożony siekany wrzucam na patelnię z masełkiem i 2 jajami. Doprawiam do smaku, Opruszam żółtym serem.
3. do całości sos beszamel.
______________
Dla dziecka:
dzisiaj do mięsa i ziemniaków zrobiłam sos groszkowy.
- mrożony groszek ugotowałam, wrzuciłam do blendera z niewielką ilościa wody z gotowania, dodałam zioła prowansalskie, jogurt naturalny i zmiksowałam. Dobry jest w smaku. Dla nas na obiad nieco bardziej doprawię.
Kum
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 12 Listopad 2013
- Postów
- 4 003
zupa która idealnie sie nadaje na przystawke, wszyscy zawsze chwalą, mało roboty też przy niej.
składniki na 6 porcji
por ok 400g
puszka groszku większa
3 ząbki czochu
papryka ostra i chili w proszku
mało 2 łyzki
lekki rosół - domowy lub z kostki
mleko kokosowe
na łyżce masła w garnku na zupę smazymy posiekany por
zalewamy rosołem i dodajemy groszek razem z zalewą, zagotowujemy
na patelce smazymy posiekany czosnek na maśle i dodajemy przyprawy papryke i chili, siup do gara - przepłukać można patelnie wodą z zupy
gotujemy az por będzie ugotowany - chwila
sól pieprz do smaku, ma byc troche ostre
zabielamy mlekiem kokosowym. gotowe!!!
tarte robiłam z tego przepisu: zajebista!!
Quiche z łososiem i gruszką - Przepis
i sałatka ta całkiem dobra
Sałatka brokułowa wykwintna - Moje Gotowanie - Przepisy - Sałatki
mufinki cytrynowe - jak zwykłe białe, ale mniej cukru, dodać sok z 2 cytryn, startą skórkę z jednej i miąższ z jednej
składniki na 6 porcji
por ok 400g
puszka groszku większa
3 ząbki czochu
papryka ostra i chili w proszku
mało 2 łyzki
lekki rosół - domowy lub z kostki
mleko kokosowe
na łyżce masła w garnku na zupę smazymy posiekany por
zalewamy rosołem i dodajemy groszek razem z zalewą, zagotowujemy
na patelce smazymy posiekany czosnek na maśle i dodajemy przyprawy papryke i chili, siup do gara - przepłukać można patelnie wodą z zupy
gotujemy az por będzie ugotowany - chwila
sól pieprz do smaku, ma byc troche ostre
zabielamy mlekiem kokosowym. gotowe!!!
tarte robiłam z tego przepisu: zajebista!!
Quiche z łososiem i gruszką - Przepis
i sałatka ta całkiem dobra
Sałatka brokułowa wykwintna - Moje Gotowanie - Przepisy - Sałatki
mufinki cytrynowe - jak zwykłe białe, ale mniej cukru, dodać sok z 2 cytryn, startą skórkę z jednej i miąższ z jednej
s.michalina
Fanka BB :)
rewelacja, polecam z czystym sumieniem
soupe a l'oignon
na 6 porcji
40g masła
3 duże cebule
1 łyżka mązki
1.5l wywaru warzywnego
100ml wytrawnego wina
bagietka/bułeczka/paluszki słone - coś twardszego
ser żółty
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę duś na maśle ok 15-20 minut aby zbytnio się nie zarumieniła (można podlać wodą). Dodaj mąkę i smaż kolejne 5 minut ciągle mieszając aby mąka pokryła cebulę.
Do garnka z wywarem warzywnym wlej wino, przełóż cebulę i gotuj 15-20 minut na wolnym ogniu aż będzie miał lekko słodkawy smak. Dopraw solą i pieprzem.
Przelej gorącą zupę do miseczek, połóż na wierzchu paluszki słone, wypełniając powierzchnię zupy i całość przysyp serem żółtym.
Zapiekaj w piekarniku, najlepiej z funkcją grill, aż ser się zarumieni.
Smacznego!
soupe a l'oignon
na 6 porcji
40g masła
3 duże cebule
1 łyżka mązki
1.5l wywaru warzywnego
100ml wytrawnego wina
bagietka/bułeczka/paluszki słone - coś twardszego
ser żółty
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę duś na maśle ok 15-20 minut aby zbytnio się nie zarumieniła (można podlać wodą). Dodaj mąkę i smaż kolejne 5 minut ciągle mieszając aby mąka pokryła cebulę.
Do garnka z wywarem warzywnym wlej wino, przełóż cebulę i gotuj 15-20 minut na wolnym ogniu aż będzie miał lekko słodkawy smak. Dopraw solą i pieprzem.
Przelej gorącą zupę do miseczek, połóż na wierzchu paluszki słone, wypełniając powierzchnię zupy i całość przysyp serem żółtym.
Zapiekaj w piekarniku, najlepiej z funkcją grill, aż ser się zarumieni.
Smacznego!
elifit
Moderatorka
reklama
haust
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Listopad 2011
- Postów
- 3 582
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 355
- Wyświetleń
- 43 tys
- Odpowiedzi
- 458
- Wyświetleń
- 61 tys
- Odpowiedzi
- 154
- Wyświetleń
- 28 tys
Podziel się: