reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

reklama
Schab ze śliwką

1 kg schabu bez kości (w 1 kawałku)
ok. 20 dkg śliwek suszonych
sól, pieprz, zioła np. tymianek, rozmaryn, majeranek
masło do podsmażenia
olej

W schabie zrobić długim nożem dziurę do samego końca. Dziurkę poszerzyć np. długim trzonkiem od drewnianej łyżki. W dziurę włożyć wszystkie śliwki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i ziolami. Całe mięso obwiązać nitką. Mięso obsmażyć na maśle. Później przełożyć do naoliwionego naczynia żaroodpornego. Mięso podlać wodą lub olejem. Piec w temp 180st. przez 1,5 godziny. Piec pod przykryciem.

Lubię taki schab zarówno na cieplo jak i na zimno :-)

Tusia a Ty jak robisz? Może wypróbuję inny sposób :-)
 
Ja mam inny przepis na marchewkowe, ale z tel nie wkleję..
A krakersowe robię tak:
Litr śmietany 30%, galaretka, puszka karmelu. Śmietanę ubić, galaretke rozrobic w pół szklanki wody, lekko Przestudzic, dodać do śmietany.układać warstwy krakersy, smietana, krakersy, karmel, krakersy, smietana.pycha, a kolor galaretki zmienia smak i wygląd ciasta :-)
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry