reklama
KasiaSierpien
Fanka BB :)
No jest mega i prawie bez roboty
GiB i dobrze! Czemu tylko ja mam mieć urośnięty?
GiB i dobrze! Czemu tylko ja mam mieć urośnięty?
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Hehehe Kasia oki moi maja chec na owe ciacho na swieta. Zrobie im. ;D
haust
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Listopad 2011
- Postów
- 3 582
Schab ze śliwką
1 kg schabu bez kości (w 1 kawałku)
ok. 20 dkg śliwek suszonych
sól, pieprz, zioła np. tymianek, rozmaryn, majeranek
masło do podsmażenia
olej
W schabie zrobić długim nożem dziurę do samego końca. Dziurkę poszerzyć np. długim trzonkiem od drewnianej łyżki. W dziurę włożyć wszystkie śliwki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i ziolami. Całe mięso obwiązać nitką. Mięso obsmażyć na maśle. Później przełożyć do naoliwionego naczynia żaroodpornego. Mięso podlać wodą lub olejem. Piec w temp 180st. przez 1,5 godziny. Piec pod przykryciem.
Lubię taki schab zarówno na cieplo jak i na zimno :-)
Tusia a Ty jak robisz? Może wypróbuję inny sposób :-)
1 kg schabu bez kości (w 1 kawałku)
ok. 20 dkg śliwek suszonych
sól, pieprz, zioła np. tymianek, rozmaryn, majeranek
masło do podsmażenia
olej
W schabie zrobić długim nożem dziurę do samego końca. Dziurkę poszerzyć np. długim trzonkiem od drewnianej łyżki. W dziurę włożyć wszystkie śliwki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i ziolami. Całe mięso obwiązać nitką. Mięso obsmażyć na maśle. Później przełożyć do naoliwionego naczynia żaroodpornego. Mięso podlać wodą lub olejem. Piec w temp 180st. przez 1,5 godziny. Piec pod przykryciem.
Lubię taki schab zarówno na cieplo jak i na zimno :-)
Tusia a Ty jak robisz? Może wypróbuję inny sposób :-)
elifit
Moderatorka
Ciasto marchewkowe:
Moje Wypieki | Ciasto marchewkowe, najlepsze
Jak to ma smakować? Wyszedł mi piernik marchewkowy. Pyszny zresztą Robiłam bez owoców. Następnym razem dodam jabłek.
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Wlasnie tak lekko piernikowo. Ja robilam bez przyprawy piernikowej. Im starsze tym jeszcze lepsze.
elifit
Moderatorka
Zjedzone już haha następnym razem podwójną porcję zrobię. Ale najpierw ten blok czeko zrobię i krakersowe oł je
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
A przekladalas serkiem w srodku? Ja robilam jak sie okazuje z tego przepisu i z ananasem. Pycha.
Czekam na wiesci krakersowe
Czekam na wiesci krakersowe
malgorzatkar
Fanka BB :)
Ja mam inny przepis na marchewkowe, ale z tel nie wkleję..
A krakersowe robię tak:
Litr śmietany 30%, galaretka, puszka karmelu. Śmietanę ubić, galaretke rozrobic w pół szklanki wody, lekko Przestudzic, dodać do śmietany.układać warstwy krakersy, smietana, krakersy, karmel, krakersy, smietana.pycha, a kolor galaretki zmienia smak i wygląd ciasta :-)
A krakersowe robię tak:
Litr śmietany 30%, galaretka, puszka karmelu. Śmietanę ubić, galaretke rozrobic w pół szklanki wody, lekko Przestudzic, dodać do śmietany.układać warstwy krakersy, smietana, krakersy, karmel, krakersy, smietana.pycha, a kolor galaretki zmienia smak i wygląd ciasta :-)
Ostatnia edycja:
reklama
elifit
Moderatorka
Gib serka nie miałam. Przekładałam bitą śmietaną.
Następnym razem też mniej cukru muszę dodać
Następnym razem też mniej cukru muszę dodać
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 355
- Wyświetleń
- 43 tys
- Odpowiedzi
- 458
- Wyświetleń
- 61 tys
- Odpowiedzi
- 154
- Wyświetleń
- 28 tys
Podziel się: