reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

reklama
To ja kapustę, pierogi i sernik mam miec od mamy :) rybe moze maz usmazy a ja barszyk zrobie. A salatke jakas robisz?
..i tak już czuje tą zgage 😊

Ja piekę: sernik królewski i sernik z piernikami, miodownik, pijaka albo makową panienkę (albo jakieś inne ciasto z makiem, byle nie tradycyjny makowiec, bo u nas nie podchodzą).
Z sałatek może zrobię z pieczonym burakiem.
Upiekę karczek, zrobię galantynę i bigos na kolejne dni świąt.

Sałatka no jarzynowa tradycyjne, jakaś śledziowa będzie. Wigilia jest u mojej siostry, ale razem robimy jedzenie:)
A jeszcze co do makowca, to co roku robiłam makowiec zawijany, sama robiłam masę itd...ale w tym roku se odpuszczam :D

Ja piekę: sernik królewski i sernik z piernikami, miodownik, pijaka albo makową panienkę (albo jakieś inne ciasto z makiem, byle nie tradycyjny makowiec, bo u nas nie podchodzą).
Z sałatek może zrobię z pieczonym burakiem.
Upiekę karczek, zrobię galantynę i bigos na kolejne dni świąt.
Kiedy ty na to znajdziesz czas? Podrzuc tą z burakiem :)
Makowiec w nas zawsze japoński

Kiedy ty na to znajdziesz czas? Podrzuc tą z burakiem :)
Makowiec w nas zawsze japoński
Miodownik dziś zrobię, bo on musi zmięknąć ;) jutro część, bo M wziął wolne i w czwartek resztę [emoji16]

Sałatka z burakiem pieczonym:

Miodownik dziś zrobię, bo on musi zmięknąć ;) jutro część, bo M wziął wolne i w czwartek resztę [emoji16]

Ja tez robię z buraków-gotowych z Lidla, zamiast fety daję ser kozi, bo lubimy;), a buraki kroję cieniutkie plasterki-obieraczką do jarzyn. Nie robię tego na Wigilię, ale dość często króluje u nas na imprezkach :)

reklama

Super mała czarna ale się napieczesz podziw . Jak dzieciaczki ?
Ja robie strucle makowa mam nadzieję, że mi nie pęknie też robię swoją masę makową. Sałatkę jarzynowa kuleczki rybne w zalewie occtowej. Resztę robi mama .
Sałatka z burakiem super wykorzystam ale nie na święta!

Do góry