Szybki i łatwy tort ;-)
Biszkopt piekę zawsze z przepisu:
Link do: Biszkopt | Kwestia Smaku
Przecinam na pół (nitką), nasączam mocną herbatą i wkładam gore z powrotem do tortownicy.
Galaretkę trzeba wcześniej rozrobić i zostawić żeby zgęstniała.
Krem to sernik na zimno: 750g mascarpne zmiksowane z kostką miękkiego masła i bitą śmietaną (z ok 200ml śmietanki 36), cukrem waniliowym i 1/4 szklanki wody rozrobionej z łyżka żelatyny.
Trochę kremu wyłożyłam na biszkopt, poukładałam na nim truskawki, przykryłam reszta masy. (Zwykle ładnie wyglada jak sie wyłoży całość kremu i owoce na gorze ale tu nie chciałam by pod lodem było je widać ;-) ).
Zlać galaretka i wstawić do lodówki na noc ;-)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk