reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

U mnie dzisiaj karkówka z tego przepisu tzn. nie dokładnie z tego, ale bardzo podobny nieco inne proporcje sosu, a pieczarki wcześniej obgotowane żeby wodę puściły , a zamiast przecieru ketchup http://domowejedzenie.blox.pl/2011/12/KARKOWKA-Z-PIECZARKAMI-I-CEBULA.html
do tego kluski śląskie - uwielbiam, mama to na święta robi

wyjęta łopatka z zamrazarki okazała się karkówką i szybka zmiana planu obiadowego :D

reklama
ja już czekam aż się upiecze <3 polecam na prawdę mega smaczne to jest, karkówka krucha i całość się pięknie komponuje :)
no i ja piekę dłużej niż godzinkę, tym bardziej że dzisiaj grubsze kawałki mi się jakoś pokroiły :)

W czwartek mam zamiar zrobic strogonowa z piersi kurczaka z kasza wiejska i ogoreczkami kiszonymi :) uwielbiam :D dodatkowo to moj sposob na wcisniecie kaszy do rodzinnego jadlospisu. Uwielbiam to danie dla mnie mogloby byc chociaz raz w tygodniu .

jaki masz przepis na strogonowa? ja mam taki prosty w zasadzie z paru składników, tylko nie wiem gdzie przepis :( od cioci miałam :)
ja kasze lubię , ostatnio gryczana biała niepalona pycha <3 z gulaszem albo jakąś łopatką duszoną :) mniam

Strogonof z kurczaka
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 2 duze cebule
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 przecier pomidorowy
  • 2 lyzki smietany 18
  • Sol,pieprz,slodka papryka,ostra papryka
Pol litra bulionu z kostki rosoliwej

1. Cebule pokroic w kostke i smazyc
  2. Oczyszczone piersi pokroic w wieksze kawalki i dodac do cebuli
  3. Przyprawic sola,pieprzem i paprykami w proszku
  4. Na drugiej patelni zrumienic pieczarki i dodac do mieska
  5. Wlac pol litra bulionu z kostki rosolowej i dusic do miekkosci kurczaka
  6. Pokroic papryke i wrzucic do gulaszu,dusic
  7. Dodac przecier a na koncu smietane
Dusic powoli na wolnym ogniu ,nadmiar wody odparuje i gulasz zgestnieje
Mozna zrobic z miesa wolowego lub poledwiczki z wieprzowego :) ja podaje z kasza i kiszonymi ale mozna wedlug uznania ziemniaki ,ryz czy co tam kto chce

reklama
Strogonof z kurczaka
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 2 duze cebule
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 przecier pomidorowy
  • 2 lyzki smietany 18
  • Sol,pieprz,slodka papryka,ostra papryka
Pol litra bulionu z kostki rosoliwej

1. Cebule pokroic w kostke i smazyc
  2. Oczyszczone piersi pokroic w wieksze kawalki i dodac do cebuli
  3. Przyprawic sola,pieprzem i paprykami w proszku
  4. Na drugiej patelni zrumienic pieczarki i dodac do mieska
  5. Wlac pol litra bulionu z kostki rosolowej i dusic do miekkosci kurczaka
  6. Pokroic papryke i wrzucic do gulaszu,dusic
  7. Dodac przecier a na koncu smietane
Dusic powoli na wolnym ogniu ,nadmiar wody odparuje i gulasz zgestnieje
Mozna zrobic z miesa wolowego lub poledwiczki z wieprzowego :) ja podaje z kasza i kiszonymi ale mozna wedlug uznania ziemniaki ,ryz czy co tam kto chce
dziękuję za przepis :*

ja tez uwielbiam dania z sosami :D

Do góry