reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Witaj! Nigdy nie można przekreślać ciąży na samym początku ;) U mnie zawsze w 5+6 był już zarodek z serduszkiem a w tej ciąży dokładnie w tym samym czasie pusty pęcherzyk. Mimo to, póki co wszystko idzie dobrze ;) Na tym etapie to kwestia kilku dni i wszystko może się wyklarować. Ja dla własnego spokoju na betę bym poszła, ale nie jest to konieczne :)

Podrzucam Ci link do kwietniówek 2025 https://www.babyboom.pl/forum/temat/kwietniowe-mamy-2025.129353/

Co do reszty dziewczyn - zaprosimy część z Was do grupy zamkniętej. Tylko zazwyczaj chwilę to trwa, także póki co zapraszam do rozmów też tutaj :D
Dziękuję ślicznie za odpowiedź ☺️ byłam dzisiaj na becie.. w sobotę jeszcze raz.. narazie czekam na wynik 🫠 w takim razie idę do kwietniowek ☺️🤍

reklama
Dziewczyny u mnie też chyba cukrzyca będzie.. na czczo zazwyczaj 96-99, dzisiaj pojechałam na krzywa i na czczo miałam 112😲 po wypiciu glukozy myślałam że zwymiotuje blleee.... Ciekawe czy od razu insulina czy będzie dieta najpierw🤔

Przy poprzednich ciążach nie miałam cukrzycy :/ a teraz oprócz cukrów doszła mi toksoplazmoza aktywna więc od wczoraj antybiotyk 3x dziennie do końca ciąży.... Oby z dzidzią było wszystko okej🙏

Ja mam cukrzycę ciążową potwierdzona w 11 tygodniu. Jestem już na insulinie ale tego się spodziewałam:)
To witam w klubie 😉
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.

Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.

Dziewczyny, u mnie na pokładzie bardzo mądra i rezolutna 5cio latka - jeszcze nic nie wie o ciąży, chce poczekać z informacją, aż będę pewna, że wszystko z dzieckiem jest w porządku.

Pytanie do doświadczonych mam - ile czekałyście? Jak przekazywałyście wiadomość rodzeństwu? Jestem bardzo ciekawa Waszych doświadczeń - mam pewne pomysły w głowie, lecz bardzo chętnie zaczerpnę innych inspiracji czytając Wasze historie 😊

To witam w klubie 😉
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.

Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.
Mam szczegółowo rozpisaną ilość i rodzaj węglowodanów:) dojadam głównie warzywami bo one nie wzbudzają we mnie odrazy:)

reklama
Do góry