Dziękuję ślicznie za odpowiedź byłam dzisiaj na becie.. w sobotę jeszcze raz.. narazie czekam na wynik w takim razie idę do kwietniowekWitaj! Nigdy nie można przekreślać ciąży na samym początku U mnie zawsze w 5+6 był już zarodek z serduszkiem a w tej ciąży dokładnie w tym samym czasie pusty pęcherzyk. Mimo to, póki co wszystko idzie dobrze Na tym etapie to kwestia kilku dni i wszystko może się wyklarować. Ja dla własnego spokoju na betę bym poszła, ale nie jest to konieczne
Podrzucam Ci link do kwietniówek 2025 https://www.babyboom.pl/forum/temat/kwietniowe-mamy-2025.129353/
Co do reszty dziewczyn - zaprosimy część z Was do grupy zamkniętej. Tylko zazwyczaj chwilę to trwa, także póki co zapraszam do rozmów też tutaj
reklama
Rachelita
Fanka BB :)
Najpierw jest dietaDziewczyny u mnie też chyba cukrzyca będzie.. na czczo zazwyczaj 96-99, dzisiaj pojechałam na krzywa i na czczo miałam 112 po wypiciu glukozy myślałam że zwymiotuje blleee.... Ciekawe czy od razu insulina czy będzie dieta najpierw
Karo0
mam wyniki krzywej ale chyba jednak ok. Na czczo 85, po 1h 131, po 2h 102...Najpierw jest dieta
To witam w klubieJa mam cukrzycę ciążową potwierdzona w 11 tygodniu. Jestem już na insulinie ale tego się spodziewałam
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.
Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.
Dziewczyny, u mnie na pokładzie bardzo mądra i rezolutna 5cio latka - jeszcze nic nie wie o ciąży, chce poczekać z informacją, aż będę pewna, że wszystko z dzieckiem jest w porządku.
Pytanie do doświadczonych mam - ile czekałyście? Jak przekazywałyście wiadomość rodzeństwu? Jestem bardzo ciekawa Waszych doświadczeń - mam pewne pomysły w głowie, lecz bardzo chętnie zaczerpnę innych inspiracji czytając Wasze historie
Pytanie do doświadczonych mam - ile czekałyście? Jak przekazywałyście wiadomość rodzeństwu? Jestem bardzo ciekawa Waszych doświadczeń - mam pewne pomysły w głowie, lecz bardzo chętnie zaczerpnę innych inspiracji czytając Wasze historie
Rachelita
Mam szczegółowo rozpisaną ilość i rodzaj węglowodanów dojadam głównie warzywami bo one nie wzbudzają we mnie odrazyTo witam w klubie
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.
Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.
Masz rozpisaną dietę przez dietetyka lub lekarza?Mam szczegółowo rozpisaną ilość i rodzaj węglowodanów dojadam głównie warzywami bo one nie wzbudzają we mnie odrazy
reklama
Rachelita
Mam listę co mi wolno i ile + plus ilość wymienników węglowodanowych na posiłek, np. na śniadanie 2 kromki chleba oraz 1 ww z warzyw lub nabiału. Myślę, że to jest wystarczająceMasz rozpisaną dietę przez dietetyka lub lekarza?