reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
A coś się działo,że tak wczesnej rozwiązano ciążę?
Zauważyłam trochę krwi na papierze i pojechałam na sor żeby sprawdzili. Myślałam, że sprawdzą, ewentualnie zostawią na noc na obserwacje i wrócę do domu, ale na ktg pojawiało się coraz więcej skurczy, główka była już dosyć nisko, szyjka miękka i coraz więcej krwi. Nie było już na co czekać. Miałam cesarkę w pełnej narkozie, bo nie zdążyłam odstawić acardu a w połączeniu z heparyną nie wolno było znieczulić inaczej

Dziewczyny jestem obecnie w 36+1 tc. Na badaniach wyszło mi że stwierdzono podejrzenie przeciwciał. Konflikt serologiczny. Dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży i jutro mam się zgłosić ale zupełnie nie wiem co to wszystko oznacza i czego się spodziewać
Może któraś z was tak miała?

Dziewczyny jestem obecnie w 36+1 tc. Na badaniach wyszło mi że stwierdzono podejrzenie przeciwciał. Konflikt serologiczny. Dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży i jutro mam się zgłosić ale zupełnie nie wiem co to wszystko oznacza i czego się spodziewać
Może któraś z was tak miała?
A jaką masz grupę krwi? Robiłaś zastrzyk z immunoglobuliny?

Zauważyłam trochę krwi na papierze i pojechałam na sor żeby sprawdzili. Myślałam, że sprawdzą, ewentualnie zostawią na noc na obserwacje i wrócę do domu, ale na ktg pojawiało się coraz więcej skurczy, główka była już dosyć nisko, szyjka miękka i coraz więcej krwi. Nie było już na co czekać. Miałam cesarkę w pełnej narkozie, bo nie zdążyłam odstawić acardu a w połączeniu z heparyną nie wolno było znieczulić inaczej
Dobrze wiedzieć. Ja też jestem na tym zestawie leków. CC zaplanowane mam na 4 marca. Właśnie jestem w trakcie odstawiania i byłam ciekawa co w sytuacji jakby się poród zaczął wcześniej a leki jeszcze bym brała

Tak miałam robiony zastrzyk. A grupę krwi mam abRhd-
A nie pisali Ci w jakim układzie masz ten konflikt? I co to za przeciwciała? Zgłoś się do placówki niech pobiorą krew i wyślą na szczegółowe badania. Mi też w coombsie wychodziły dodatnie p.ciała, mimo,że ja jestem Rh+

Dziewczyny czy któraś z was robiła sobie do picia w domu ten koktajl położnej z olejku rycynowego i soku z pomarańczy? Jestem ciekawa czy działa

reklama
Do góry