reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Z góry przepraszam, ale nie mogę znaleźć kwietniowych mam 🙈

Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… zastanawiam się czy iść jutro i w sobotę na betę… ale jakoś zle przeczucia mam…

Załączniki

• IMG_7221.jpeg
    IMG_7221.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 46
reklama
Hej mamuśki, jeśli jest szansa prośba o dołączenie do prywatnej grupy 🥰 mam 33 lata i to moja 3 ciąża. Mam już 2 synów w wieku 4 i prawie 3 lat😅 obie ciążę przebiegły niemalże książkowo a teraz... Dopiero wiem co to znaczy dolegliwości ciążowe 🤣🙈

Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… zastanawiam się czy iść jutro i w sobotę na betę… ale jakoś zle przeczucia mam…
Witaj! Nigdy nie można przekreślać ciąży na samym początku ;) U mnie zawsze w 5+6 był już zarodek z serduszkiem a w tej ciąży dokładnie w tym samym czasie pusty pęcherzyk. Mimo to, póki co wszystko idzie dobrze ;) Na tym etapie to kwestia kilku dni i wszystko może się wyklarować. Ja dla własnego spokoju na betę bym poszła, ale nie jest to konieczne :)

Podrzucam Ci link do kwietniówek 2025 https://www.babyboom.pl/forum/temat/kwietniowe-mamy-2025.129353/

Co do reszty dziewczyn - zaprosimy część z Was do grupy zamkniętej. Tylko zazwyczaj chwilę to trwa, także póki co zapraszam do rozmów też tutaj :D

ładny pęcherzyk ;) !

Witam drogie panie
Nie wiem czy już nie za późno na dołączenie do Was ale spróbuję😉 Mam 39 lat i 13-letniego syna na pokładzie. W styczniu miałam poronienie po którym bardzo rozregulował mi się okres. Poza zmęczeniem nic mi nie było i z tej oto przyczyny późno dowiedziałam się o bąbelku w brzuchu. Na chwilę obecną wszystko wygląda w porządku. Obecnie jestem 11+2. We wtorek prenatalne. Jeśli byłaby możliwość prosiłabym o dołączenie do grupy

U mine dzis 9+5 ale o ciąży dowiedziałam się dość późno, bo niecałe 2 tygodnie temu… Dziś byłam na pierwszej wizycie u lekarza - mieszkam w Norwegii i tutaj mamy trochę inne podejście do prowadzenia ciąży, niż w Polsce - ale jedna rzecz się zmieniła moim zdaniem na korzyść, bo 5 lat temu tego nie było - wprowadzono diagnostykę z 3 prenatalnymi USG i testem NIFTY, co mnie cieszy.

Niestety najprawdopodobniej będę zmagała się z cukrzycą ciążową w tej ciąży…. W poprzedniej wykryto cukrzycę ciążową w połowie ciąży. Któraś z Was również ma ten problem?

U mine dzis 9+5 ale o ciąży dowiedziałam się dość późno, bo niecałe 2 tygodnie temu… Dziś byłam na pierwszej wizycie u lekarza - mieszkam w Norwegii i tutaj mamy trochę inne podejście do prowadzenia ciąży, niż w Polsce - ale jedna rzecz się zmieniła moim zdaniem na korzyść, bo 5 lat temu tego nie było - wprowadzono diagnostykę z 3 prenatalnymi USG i testem NIFTY, co mnie cieszy.

Niestety najprawdopodobniej będę zmagała się z cukrzycą ciążową w tej ciąży…. W poprzedniej wykryto cukrzycę ciążową w połowie ciąży. Któraś z Was również ma ten problem?
Ja mam cukrzycę ciążową potwierdzona w 11 tygodniu. Jestem już na insulinie ale tego się spodziewałam:)

reklama
Do góry