reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

To wesoło masz 😆 czyli też jeszcze nie jest główką w dół?
Wlaśnie też czytałam o tych ćwiczeniach i ,,masażu" lekarza. Zobaczymy co się okaże na początku grudnia
Ostatnio mi powiedziała, że wyglada jakby siedział po turecku 🤣
I nie, nie głowa w dół tylko jak należy. Mój maz mowi, że to normalne bo on też nie chciałby być cały czas do góry nogami 😆 temperament dziecko ma po ojcu 🤣🤣🤣

reklama
U nas jest ktg płatne 100 zł ale jak jesteś zapisana do szkoły rodzenia to za darmo 😉 mało tego, póki z ktg jest zaraz obok ginekologicznego. A do szkoły rodzenia chodziłam przy pierwszej ciąży, przy trzeciej już nie czuje takiej potrzeby. Część zajęć odtwarzam przez internet bo faktycznie są fajne
Jestem w szoku, myślałam że to wszędzie to obligatoryjne że ktg po 32 tygodniu się robi co wizytę. Człowiek czasem nie wie jaką ma dobrą opiekę dopóki się innych historii nie nasłucha.

Ostatnio mi powiedziała, że wyglada jakby siedział po turecku 🤣
I nie, nie głowa w dół tylko jak należy. Mój maz mowi, że to normalne bo on też nie chciałby być cały czas do góry nogami 😆 temperament dziecko ma po ojcu 🤣🤣🤣
Ja też bym nie chciała 🤣 tym bardziej że te nasze dzieci to już wiedzą gdzie góra a gdzie dół. Mojego męża za to strasznie intryguje jak to jest, że on nie wie że może mu być wygodniej 🤪 że nie może się normalnie wyprostować a dla nas to jest takie normalne 🫣

Hejo 👋
Nie odzywałam się bo wylądowałam w szpitalu. Zaczęły się skurcze, 😒 doktor dał skierowanie na cito. Stres, szybkie pakowanie (głupia czekałam z tym do ostatniej chwili...)
Dostałam zastrzyk na rozwinięcie płucek ale na szczęście skurcze wyciszyły się mega wielkimi dawkami magnezu i leżenia na siłę. (a w domu tyle roboty) 😱
Ode mnie że sali wzięli już kilka kobietek na poród, tylko ją się dzielnie trzymam.
Musimy dzielnie trwać.

Moim marzeniem było zaszaleć z przyszłym tatusiem w fajerwerki, by skurcze pojawiły się tak, by dzieciątko przyszło na świat 1 lub 2 stycznia, ale to teraz chyba marzenie ściętej głowy..

U mnie w szpitalu pracowała prawie 40 lat położna super babeczka, prowadzi szkołę rodzenia. odbierała mi ostatni poród. Ostatnio pobierała mi krew do badań i rozmawiałam z nią o tym wywołaniu, że się boję i że bardzo bym nie chciała a ona mi powiedziała, że można od 37 TC "drażnić" brodawki i że to przyspiesza poród, ale nie wcześniej bo ciąża jest uznana od 37 tygodnia za donoszona. My dzisiaj po wizycie. Jestem ciut spokojniejsza bo waga w normie adekwatnie do wieku ciąży. Mała waży 2300♥️ ale zapomniałam zapytać o najważniejsze... U mojego synka w grupie w przedszkolu szkarlatyna i ospa się zaczęła...🫣 Nie wiem czy to bezpieczne... Wizytę mam 5 grudnia teraz🤔
Ja bym w takim wypadku nie posyłała dziecka do przedszkola.

Hejo 👋
Nie odzywałam się bo wylądowałam w szpitalu. Zaczęły się skurcze, 😒 doktor dał skierowanie na cito. Stres, szybkie pakowanie (głupia czekałam z tym do ostatniej chwili...)
Dostałam zastrzyk na rozwinięcie płucek ale na szczęście skurcze wyciszyły się mega wielkimi dawkami magnezu i leżenia na siłę. (a w domu tyle roboty) 😱
Ode mnie że sali wzięli już kilka kobietek na poród, tylko ją się dzielnie trzymam.
Musimy dzielnie trwać.

Moim marzeniem było zaszaleć z przyszłym tatusiem w fajerwerki, by skurcze pojawiły się tak, by dzieciątko przyszło na świat 1 lub 2 stycznia, ale to teraz chyba marzenie ściętej głowy..
Trzymaj się dzielnie 💕 i koniecznie daj znać co dzisiaj powiedzą lekarze. Który to tydzień?

reklama
Dziewczyny, czy poza skurczami lydek i nóg macie jakieś sporadyczne mrowienie? Mi czasem mrowi reka, a czasem policzek i jak to ja od razu stres. Magnez biorę cały czas. Czy ktoras miala tego typu objawy i coś pomogło? Wizyte mam dopiero za 2 tyg.

Do góry