reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Witaj! Nigdy nie można przekreślać ciąży na samym początku ;) U mnie zawsze w 5+6 był już zarodek z serduszkiem a w tej ciąży dokładnie w tym samym czasie pusty pęcherzyk. Mimo to, póki co wszystko idzie dobrze ;) Na tym etapie to kwestia kilku dni i wszystko może się wyklarować. Ja dla własnego spokoju na betę bym poszła, ale nie jest to konieczne :)

Podrzucam Ci link do kwietniówek 2025 https://www.babyboom.pl/forum/temat/kwietniowe-mamy-2025.129353/

Co do reszty dziewczyn - zaprosimy część z Was do grupy zamkniętej. Tylko zazwyczaj chwilę to trwa, także póki co zapraszam do rozmów też tutaj :D
Dziękuję ślicznie za odpowiedź ☺️ byłam dzisiaj na becie.. w sobotę jeszcze raz.. narazie czekam na wynik 🫠 w takim razie idę do kwietniowek ☺️🤍

reklama
Dziewczyny u mnie też chyba cukrzyca będzie.. na czczo zazwyczaj 96-99, dzisiaj pojechałam na krzywa i na czczo miałam 112😲 po wypiciu glukozy myślałam że zwymiotuje blleee.... Ciekawe czy od razu insulina czy będzie dieta najpierw🤔

Przy poprzednich ciążach nie miałam cukrzycy :/ a teraz oprócz cukrów doszła mi toksoplazmoza aktywna więc od wczoraj antybiotyk 3x dziennie do końca ciąży.... Oby z dzidzią było wszystko okej🙏

Ja mam cukrzycę ciążową potwierdzona w 11 tygodniu. Jestem już na insulinie ale tego się spodziewałam:)
To witam w klubie 😉
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.

Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.

Dziewczyny, u mnie na pokładzie bardzo mądra i rezolutna 5cio latka - jeszcze nic nie wie o ciąży, chce poczekać z informacją, aż będę pewna, że wszystko z dzieckiem jest w porządku.

Pytanie do doświadczonych mam - ile czekałyście? Jak przekazywałyście wiadomość rodzeństwu? Jestem bardzo ciekawa Waszych doświadczeń - mam pewne pomysły w głowie, lecz bardzo chętnie zaczerpnę innych inspiracji czytając Wasze historie 😊

To witam w klubie 😉
U mnie na razie glukoza na czczo waha się w granicach 92 - 106, lecz ze względu na poprzednia ciążę z cukrzycą będą mnie monitorować, krzywa przede mną jeszcze.

Rada od lekarza to dieta wysokobiałkowa - dla mnie nic nowego, bo przed ciążą również ograniczałam węglowodany, bo mi nie służyły i mam nadzieję, że jakoś na diecie przeciągnę do marca, jeśli nie, to przepiszą mi metforminę.
Mam szczegółowo rozpisaną ilość i rodzaj węglowodanów:) dojadam głównie warzywami bo one nie wzbudzają we mnie odrazy:)

reklama
Do góry