reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama

Byłam u innej lekarki , wg niej z usg wychodzi 6 tydzien i 2 dni , więc tętno jeszcze może się pojawić, ale martwiły ja te plamienia i z miejsca dala skierowanie do szpitala.
Niedawno mnie przyjęli, miałam już usg , lekarz też uwaza po zarodku ,że to 6 tydzien i 2/3 dni ,ale martwi go brak tego tetna i kazał nie nastawiać się optymistycznie. Zlecił jednak wykonać beta hcg I powtórzyć za 2 dnia. Dal mi także kwas foliowy i duphaston.
Leżę więc i nic do końca nie wiem.

Byłam u innej lekarki , wg niej z usg wychodzi 6 tydzien i 2 dni , więc tętno jeszcze może się pojawić, ale martwiły ja te plamienia i z miejsca dala skierowanie do szpitala.
Niedawno mnie przyjęli, miałam już usg , lekarz też uwaza po zarodku ,że to 6 tydzien i 2/3 dni ,ale martwi go brak tego tetna i kazał nie nastawiać się optymistycznie. Zlecił jednak wykonać beta hcg I powtórzyć za 2 dnia. Dal mi także kwas foliowy i duphaston.
3mam kciuki ✊🏻 najważniejsze , że nie przekreślili wszystkiego od razu

Trzymamy za was kciuki ! :)

Dobrze, że jednak nic nie przesądzają tylko ostrożnie chcą czekać. Trzymam kciuki za najlepsze wieści 💗

Nie wydaje mi się, że jest dobrze 😢
24 lipca moja beta była 180
Teraz był lekarz i z dzisiaj 2800
Za mało po 26 dniach moim zdaniem
Niestety mały przyrost, brak tętna też jest niepokojący. U mnie jak byłam na usg w piątek wyszło 3mm maluch 6mm pęcherzyk, ale 107fhr. Ponoć mały pęcherzyk w stosunku do wieku dziecka, powtórzyłam usg we wtorek (5 dni pozniej) pęcherzyk 9mm, maluch nadal 3mm, ale było widać pikającą kropkę, więc zobaczymy.

22.08 mam z luxmedu lekarza prowadzacego ciążę, a 28.08 na NFZ w instytucie matki i dziecka to może dowiem się coś więcej. Usg chce powtórzyć 4.09 (wcześniej nie było sensownych terminów)

reklama
Do góry