reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

reklama

Byłam u innej lekarki , wg niej z usg wychodzi 6 tydzien i 2 dni , więc tętno jeszcze może się pojawić, ale martwiły ja te plamienia i z miejsca dala skierowanie do szpitala.
Niedawno mnie przyjęli, miałam już usg , lekarz też uwaza po zarodku ,że to 6 tydzien i 2/3 dni ,ale martwi go brak tego tetna i kazał nie nastawiać się optymistycznie. Zlecił jednak wykonać beta hcg I powtórzyć za 2 dnia. Dal mi także kwas foliowy i duphaston.
Leżę więc i nic do końca nie wiem.

Byłam u innej lekarki , wg niej z usg wychodzi 6 tydzien i 2 dni , więc tętno jeszcze może się pojawić, ale martwiły ja te plamienia i z miejsca dala skierowanie do szpitala.
Niedawno mnie przyjęli, miałam już usg , lekarz też uwaza po zarodku ,że to 6 tydzien i 2/3 dni ,ale martwi go brak tego tetna i kazał nie nastawiać się optymistycznie. Zlecił jednak wykonać beta hcg I powtórzyć za 2 dnia. Dal mi także kwas foliowy i duphaston.
3mam kciuki ✊🏻 najważniejsze , że nie przekreślili wszystkiego od razu

Trzymamy za was kciuki ! :)

Dobrze, że jednak nic nie przesądzają tylko ostrożnie chcą czekać. Trzymam kciuki za najlepsze wieści 💗

Nie wydaje mi się, że jest dobrze 😢
24 lipca moja beta była 180
Teraz był lekarz i z dzisiaj 2800
Za mało po 26 dniach moim zdaniem
Niestety mały przyrost, brak tętna też jest niepokojący. U mnie jak byłam na usg w piątek wyszło 3mm maluch 6mm pęcherzyk, ale 107fhr. Ponoć mały pęcherzyk w stosunku do wieku dziecka, powtórzyłam usg we wtorek (5 dni pozniej) pęcherzyk 9mm, maluch nadal 3mm, ale było widać pikającą kropkę, więc zobaczymy.

22.08 mam z luxmedu lekarza prowadzacego ciążę, a 28.08 na NFZ w instytucie matki i dziecka to może dowiem się coś więcej. Usg chce powtórzyć 4.09 (wcześniej nie było sensownych terminów)

reklama
Do góry