reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Za poradą siostry chciałam sobie przygotować taką torbę szpitalną, taką wiecie, podstawową na wszelki wypadek. Chciałam kupić ze dwie koszule takie już pod karmienie i mam totalny kryzys. Może to coś w mojej głowie, ale albo wydają mi się wielkimi namiotami albo są aż zbyt urocze jak na moje jedno- i ciemno kolorowe standardy :D

To zależy od tego, jak będzie widać przez powłoki brzuszne. Może być tak i tak, więc polecam sukienkę :D Koniecznie daj znać nam zielonym jak to przebiegło!
Ja też już kupiłam 🫣 jak dostałam imieninowe zasilenie😉. Masę tego przejrzałam i to prawda, żeby coś było funkcjonalne, ładne i dobrej jakości to nie jest łatwe do wyszukania. Ostatecznie najbardziej spodobała mi się firmy Doctor Nap taka nieco dłuższa.
Jednak do porodu chyba wezmę mijaculture bo ma nie tylko z przodu dżety do skin-to-skin ale też na ewentualność cesarki ma napy na plecach, nie trzeba ściągać całości do wkłócia się przez plecy jakby co. Czytałam, że dziewczyny często rodzą gołe ale ja bym się chyba krępowała tak paradować nago... 🙄

reklama
Ja też już kupiłam 🫣 jak dostałam imieninowe zasilenie😉. Masę tego przejrzałam i to prawda, żeby coś było funkcjonalne, ładne i dobrej jakości to nie jest łatwe do wyszukania. Ostatecznie najbardziej spodobała mi się firmy Doctor Nap taka nieco dłuższa.
Jednak do porodu chyba wezmę mijaculture bo ma nie tylko z przodu dżety do skin-to-skin ale też na ewentualność cesarki ma napy na plecach, nie trzeba ściągać całości do wkłócia się przez plecy jakby co. Czytałam, że dziewczyny często rodzą gołe ale ja bym się chyba krępowała tak paradować nago... 🙄
O podobnej koszuli myślałam do porodu, bo właśnie często do końca nie wiesz, jak będziesz rodzić, a potem się rozbierać w panice też mi się nie uśmiecha :D Ale to kupię dopiero po nowym roku, żeby nie wywołać wilka z lasu :p Póki co skompletuję sobie taką małą torbę z myślą o obserwacji w szpitalu, a porodowy szpej później.

Właśnie odebrałam mój detektor i też jeszcze nic :/ coś tam łapie, ale to raczej moje jakieś przepływy ;p Dzisiaj 10+1 więc pewnie jeszcze za wcześnie

no mi sie wydaje , że na każde USG wykonywane przez powłoki brzuszne trzeba mieć pełny pęcherz . Mój pierwszy skan przez brzuch będzie teraz w czwartek w 12+0 i dostałam informację aby przyjść z pełnym pęcherzem i do godziny przed wizyta wypić ok 1l wody .
ja pierwszy raz słyszę o pełnym pęcherzu a urodziłam 3 dzieci, hmm

Właśnie, dwie wersje! Wyczytałam coś w stylu, że pełen pęcherz "wypycha" macicę (czy tam jakkolwiek nazwać to co z nią robi), i więcej widać. Z kolei przed USG przezpochwowym opróżnić pęcherz.
Ooo, to super, że macie info odnośnie przygotowania. To moja 1 ciąża, to jestem zielona, a wyczytałam jedynie wskazówki, jak postępować z tym konkretnym lekarzem (bo jego opis brzmi jakby był lekko nawiedzony i oprócz USG stresuje mnie sama jego osoba :oops:🫣)
tak, jeśli jest USG dopochwowe to trzeba mieć pusty pęcherz . Jeśli przez warstwy brzuszne - pełen .

Za poradą siostry chciałam sobie przygotować taką torbę szpitalną, taką wiecie, podstawową na wszelki wypadek. Chciałam kupić ze dwie koszule takie już pod karmienie i mam totalny kryzys. Może to coś w mojej głowie, ale albo wydają mi się wielkimi namiotami albo są aż zbyt urocze jak na moje jedno- i ciemno kolorowe standardy :D

To zależy od tego, jak będzie widać przez powłoki brzuszne. Może być tak i tak, więc polecam sukienkę :D Koniecznie daj znać nam zielonym jak to przebiegło!
ja to wogole nie myślę o takich zakupach. Przy każdej ciąży torbę pakowałam ok 33 a nawet 35 tyg w razie w. Teraz są takie piękne koszule, że jest duży wybór, na spokojnie coś znajdziesz

O podobnej koszuli myślałam do porodu, bo właśnie często do końca nie wiesz, jak będziesz rodzić, a potem się rozbierać w panice też mi się nie uśmiecha :D Ale to kupię dopiero po nowym roku, żeby nie wywołać wilka z lasu :p Póki co skompletuję sobie taką małą torbę z myślą o obserwacji w szpitalu, a porodowy szpej później.
do porodu radzę wziąć duża koszulkę męża, albo jakaś większą z dużym dekoltem, ona idzie potem do wyrzucenia

reklama
ja to wogole nie myślę o takich zakupach. Przy każdej ciąży torbę pakowałam ok 33 a nawet 35 tyg w razie w. Teraz są takie piękne koszule, że jest duży wybór, na spokojnie coś znajdziesz
Taka torba porodowa to sobie jeszcze poczeeeeeeeeeeka :D Bardziej mi chodzi o ewentualność położenia się na jakieś obserwacje na parę dni. Chyba muszę po prostu przyzwyczaić się do myśli o nieco innych krojach niż dotąd.

Do góry