reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Mi pozostało już tylko czekać na samoistne poronienie I nie jest mi z tym wesoło wracając w środę od lekarza miałam jeszcze wypadek samochodowy i Lekarze. Super ale 2 innych potwierdziło pusty pęcherzyk. I że tam już nic się nie rozwinie A ja zaliczyłam lot helikopterem
o Jezu , mam nadzieję , że fizycznie nic strasznego Ci się nie stało . Ale lot helikopterem brzmi bardzo poważnie … przykro mi, że pęcherzyk okazał się pusty . 😖 Boże , ale też ważne jest to , ze wyszłaś cało z tego wypadku !

Dzięki dziewczyny ...
No cóż zrobić 😭 znowu .. we wtorek idę na szpital bo na weekend wyjezdzamy . Mam nadzieję że dostanę tabletkę poronną i sama da radę . W sumie nie pytałam 🤷
Nie wiem co się dzieje ? Brałam acard clexane a i tak straciliśmy 🤷😢
No ale szczerze czułam że coś nie tak .

a co to za argument że miał gorszy dzień? Ja nie mogę mieć gorszego rozmawiając z inwestorami, a on może mieć przy rozmowie z ciężarną, która przeżywa swoje dramaty? Praca to nie czas i miejsce na swoje humory
Każdy jest tylko człowiekiem
ojjj tak. Byłam na higienizacji 2 tygodnie temu i od razu miałam powiedziane, że w ciąży kamień/ zmiany próchnicze osiadają znacznie szybciej niż zazwyczaj . 😐
Różnie, wczoraj byłam u dentystki, dostałam skierowanie do higienistki - będę miała pierwszy raz usuwany kamień, jak jej powiedziałam, że nigdy nie miałam A ostatni raz na leczeniu kanałowym jednego zęba byłam w 2013 to zrobiła oczy i stwierdziła, że w ogóle zęby w super stanie.
Tylko jak usłyszała o ciąży to stwierdziła że tylko piaskowanie mogę mieć, nie mogę mieć ultradźwięków.

Dzięki dziewczyny ...
No cóż zrobić 😭 znowu .. we wtorek idę na szpital bo na weekend wyjezdzamy . Mam nadzieję że dostanę tabletkę poronną i sama da radę . W sumie nie pytałam 🤷
który to tydzień ? 😔
Czułaś w sensie ?
Odpoczywaj… 🥺❤️

Dzięki dziewczyny ...
Strasznie mi przykro🥺

Każdy jest tylko człowiekiem

Różnie, wczoraj byłam u dentystki, dostałam skierowanie do higienistki - będę miała pierwszy raz usuwany kamień, jak jej powiedziałam, że nigdy nie miałam A ostatni raz na leczeniu kanałowym jednego zęba byłam w 2013 to zrobiła oczy i stwierdziła, że w ogóle zęby w super stanie.
Tylko jak usłyszała o ciąży to stwierdziła że tylko piaskowanie mogę mieć, nie mogę mieć ultradźwięków.
no mi stomatolog powiedział , że ultradźwięki wykorzystywane do ściągania kamienia nie są niczym szykodliwym dla płodu, więc zaufałam . No cóż , co dentysta to inna opinia . 🫣😅 czytam na stronach internetowych to rzeczywiście niby nie jest to szkodliwe . tak jak patrzę w kalendarz to zabieg miałam wykonywany w 5 tygodniu ciąży (a teraz 11) więc gdyby miało coś się stać, to raczej już by się stało . Ale mnie nastraszyłaś , nie powiem . 😂

reklama
no mi stomatolog powiedział , że ultradźwięki wykorzystywane do ściągania kamienia nie są niczym szykodliwym dla płodu, więc zaufałam . No cóż , co dentysta to inna opinia . 🫣😅 czytam na stronach internetowych to rzeczywiście niby nie jest to szkodliwe . tak jak patrzę w kalendarz to zabieg miałam wykonywany w 5 tygodniu ciąży (a teraz 11) więc gdyby miało coś się stać, to raczej już by się stało . Ale mnie nastraszyłaś , nie powiem . 😂
To jak ze zdjęciem, najpierw dentystka mi mówi, że zdjęcia nie, co zgadza się z tym co wyczytałam w necie, a potem mówi, że jak będzie trzeba to w drugim trymestrze się zdjęcie zrobi, bo tam są osłony na brzuch itd. 🙉 Myślę, że na żadne zdjęcie bym się nie zgodziła, jeśli naprawdę nie umierałabym z bólu. 🙄 A że nie planuje i jestem zębową panikarą, to już wolę do dentysty iść co 2 miesiące na kontrolę w czasie ciąży, niż potem martwić się potencjalnym zdjęciem (a mam parszywe i złośliwe zęby, które lubią psuć się po kryjomu tak, że na 2 wizytach nic nie widać, na 3 lekka kropka a tam duży ubytek 🤬).

Do góry