To wiele tłumaczy. Musze się wybrać jeszcze raz już w 2 trymestrze.ojjj tak. Byłam na higienizacji 2 tygodnie temu i od razu miałam powiedziane, że w ciąży kamień/ zmiany próchnicze osiadają znacznie szybciej niż zazwyczaj .
reklama
G
guest-1727465352
Gość
o Jezu , mam nadzieję , że fizycznie nic strasznego Ci się nie stało . Ale lot helikopterem brzmi bardzo poważnie … przykro mi, że pęcherzyk okazał się pusty . Boże , ale też ważne jest to , ze wyszłaś cało z tego wypadku !Mi pozostało już tylko czekać na samoistne poronienie I nie jest mi z tym wesoło wracając w środę od lekarza miałam jeszcze wypadek samochodowy i Lekarze. Super ale 2 innych potwierdziło pusty pęcherzyk. I że tam już nic się nie rozwinie A ja zaliczyłam lot helikopterem
Dzięki dziewczyny ...
No cóż zrobić znowu .. we wtorek idę na szpital bo na weekend wyjezdzamy . Mam nadzieję że dostanę tabletkę poronną i sama da radę . W sumie nie pytałam
Nie wiem co się dzieje ? Brałam acard clexane a i tak straciliśmy
No ale szczerze czułam że coś nie tak .
No cóż zrobić znowu .. we wtorek idę na szpital bo na weekend wyjezdzamy . Mam nadzieję że dostanę tabletkę poronną i sama da radę . W sumie nie pytałam
Deess.
Fanka BB :)
wzięłam nospe max… bo coś długo mnie pobolewał …Ja też bez sił ale oby przy spadku temperatury wróciły nam moce
40milionowserc
Moderator
Odpocznijwzięłam nospe max… bo coś długo mnie pobolewał …
Hmmmm
Każdy jest tylko człowiekiema co to za argument że miał gorszy dzień? Ja nie mogę mieć gorszego rozmawiając z inwestorami, a on może mieć przy rozmowie z ciężarną, która przeżywa swoje dramaty? Praca to nie czas i miejsce na swoje humory
Różnie, wczoraj byłam u dentystki, dostałam skierowanie do higienistki - będę miała pierwszy raz usuwany kamień, jak jej powiedziałam, że nigdy nie miałam A ostatni raz na leczeniu kanałowym jednego zęba byłam w 2013 to zrobiła oczy i stwierdziła, że w ogóle zęby w super stanie.ojjj tak. Byłam na higienizacji 2 tygodnie temu i od razu miałam powiedziane, że w ciąży kamień/ zmiany próchnicze osiadają znacznie szybciej niż zazwyczaj .
Tylko jak usłyszała o ciąży to stwierdziła że tylko piaskowanie mogę mieć, nie mogę mieć ultradźwięków.
Deess.
który to tydzień ?Dzięki dziewczyny ...
Czułaś w sensie ?
Odpoczywaj…
sandra123hj
Zaangażowana w BB
Strasznie mi przykroDzięki dziewczyny ...
G
guest-1727465352
Gość
no mi stomatolog powiedział , że ultradźwięki wykorzystywane do ściągania kamienia nie są niczym szykodliwym dla płodu, więc zaufałam . No cóż , co dentysta to inna opinia . czytam na stronach internetowych to rzeczywiście niby nie jest to szkodliwe . tak jak patrzę w kalendarz to zabieg miałam wykonywany w 5 tygodniu ciąży (a teraz 11) więc gdyby miało coś się stać, to raczej już by się stało . Ale mnie nastraszyłaś , nie powiem .Każdy jest tylko człowiekiem
Różnie, wczoraj byłam u dentystki, dostałam skierowanie do higienistki - będę miała pierwszy raz usuwany kamień, jak jej powiedziałam, że nigdy nie miałam A ostatni raz na leczeniu kanałowym jednego zęba byłam w 2013 to zrobiła oczy i stwierdziła, że w ogóle zęby w super stanie.
Tylko jak usłyszała o ciąży to stwierdziła że tylko piaskowanie mogę mieć, nie mogę mieć ultradźwięków.
reklama
To jak ze zdjęciem, najpierw dentystka mi mówi, że zdjęcia nie, co zgadza się z tym co wyczytałam w necie, a potem mówi, że jak będzie trzeba to w drugim trymestrze się zdjęcie zrobi, bo tam są osłony na brzuch itd. Myślę, że na żadne zdjęcie bym się nie zgodziła, jeśli naprawdę nie umierałabym z bólu. A że nie planuje i jestem zębową panikarą, to już wolę do dentysty iść co 2 miesiące na kontrolę w czasie ciąży, niż potem martwić się potencjalnym zdjęciem (a mam parszywe i złośliwe zęby, które lubią psuć się po kryjomu tak, że na 2 wizytach nic nie widać, na 3 lekka kropka a tam duży ubytek ).no mi stomatolog powiedział , że ultradźwięki wykorzystywane do ściągania kamienia nie są niczym szykodliwym dla płodu, więc zaufałam . No cóż , co dentysta to inna opinia . czytam na stronach internetowych to rzeczywiście niby nie jest to szkodliwe . tak jak patrzę w kalendarz to zabieg miałam wykonywany w 5 tygodniu ciąży (a teraz 11) więc gdyby miało coś się stać, to raczej już by się stało . Ale mnie nastraszyłaś , nie powiem .