No ja to do pierwszego porodu pół chałupy zabrałam [emoji23] w dodatky każdy zestaw w dwóch rozmiarach 56 i 62. Wielka torba turystyczna, torba do porodu i torba dla malucha po porodzie. Sama tego nie dałam rady podnieść. A żeby było zabawniej dwa tygodnie przed porodem leżałam na patologii i mąż był codziennie u mnie po pracy, więc na spokojnie mógł dowozić na bierząco. Teraz to wiem. Poza tym szafki nie zawsze są wolne. Ja miałam np na patologii tylko stoliczek z szafeczką wielkości mikrofalówki. A torby leżały pod łóżkiem - co jest debilnie nieodpowiedzialne i ochrzaniały mnie pielęgniarki, salowe, aż w końcu uznaliżmy z mężem, że te do porodu i po będą czekać jednak w aucie. Teraz wiem, żeby brać jak najmniej, to nie rewia mody, nikt tam się nie pindruje, bez względy ile poleżysz, szczególnie nie wiesz tego jak trafisz najpierw na patologie - i tak muszą Ci przywozić rzeczy, brać do prania brudne. Co innego jak będziecie leżały w innym mieście, gdzie mieszkacie czy nie ma kto Was odwiedzać. Leżałam z taką dziewczyną po porodzie, miała niespodziewaną cesarkę, przywieźli ją dosłowie bez niczego. Miała tylko męża, który był akurat w delegacji. Szpital stanął na wysokości zadania, dali jej i dziecku rzeczy, pieluszki itd. A że byłyśmy na salu w trzy to każda jej coś tam dała od siebie i jakoś ogarnełyśmy. Także nawet bez niczego, awaryjnie rodząc, jest to do przejścia.
reklama
gooskaw
Fanka BB :)
@roki_1991 przygarniemy bez mrugniecia okiem [emoji6][emoji14]
Ja sobie poszperalam w necie odnosnie wyprawki znalazlam, wkleilam i doswiadczone nasze dziewczyny mi ja skorygowaly i sie troche jej trzymam a troche mnie ponosza emocje kupowania :-)
@Ags8620 Trzeba bylo otworzyc bazarek hehehe [emoji6] a powaznie to dobrze ze zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze w trudnych chwilach
I co najwyzej to my mozemy sie uczyc od Ciebie co tam przygotowac do szpitala i po :-)
Ja sobie poszperalam w necie odnosnie wyprawki znalazlam, wkleilam i doswiadczone nasze dziewczyny mi ja skorygowaly i sie troche jej trzymam a troche mnie ponosza emocje kupowania :-)
@Ags8620 Trzeba bylo otworzyc bazarek hehehe [emoji6] a powaznie to dobrze ze zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze w trudnych chwilach
I co najwyzej to my mozemy sie uczyc od Ciebie co tam przygotowac do szpitala i po :-)
roki_1991
Sama tam kupiłam pierwszyc kilka ubranek kolega męża jeszcze ma przynieść dwie reklamówki ciuchów po swojej córce, więc nie będę szaleć za bardzo do czasu aż zobaczę ile czego i co tam jest, ale upatrzyłam właśnie ze jest u mnie kolejny fajny sklep i chyba się przejade w któryś dzień
Franka84
Witajcie w Nowym Roku :-) Ja już się ogarnęłam po wyjeździe gości. A dziś urodziny syna i wujka i okazało się że u mnie robimy. Więc szybka organizacja : był obiad, później gofry, a na kolację hot dogi. Pograliśmy na xbox na kinekcie więc trochę kalorii spaliłam. :-)
Dziewczyny na tę krzywą u mnie można wziąć cytrynę. Kiedyś te glukoze dostawałam w laboratorium i nawet właśnie cytrynę babki mi gratis dodały. Ale teraz kupiłam swoją glukozę bo nie wiem czy coś się nie zmieniło. Ja na krzywą dopiero w lutym idę.
Co do wyprawki to ja nic jeszcze nie kupiłam. Nie wiem czy coś potrzebuję, bo dużo mam po córce ubrań. W worach na strychu tylko, że ona z września jest. I jakoś nie mam weny na te grzebanie. Zresztą przy małej ciężko. Ona by mi wszystko rozniosła. Poczekam na męża. W lutym będzie miał tydzień urlopu to się wezmę za to. Weekendy są za krótkie ;-)
Dziewczyny na tę krzywą u mnie można wziąć cytrynę. Kiedyś te glukoze dostawałam w laboratorium i nawet właśnie cytrynę babki mi gratis dodały. Ale teraz kupiłam swoją glukozę bo nie wiem czy coś się nie zmieniło. Ja na krzywą dopiero w lutym idę.
Co do wyprawki to ja nic jeszcze nie kupiłam. Nie wiem czy coś potrzebuję, bo dużo mam po córce ubrań. W worach na strychu tylko, że ona z września jest. I jakoś nie mam weny na te grzebanie. Zresztą przy małej ciężko. Ona by mi wszystko rozniosła. Poczekam na męża. W lutym będzie miał tydzień urlopu to się wezmę za to. Weekendy są za krótkie ;-)
AnnaDd88
a jaki rozmiar zamierzasz kupowac??Sama tam kupiłam pierwszyc kilka ubranek kolega męża jeszcze ma przynieść dwie reklamówki ciuchów po swojej córce, więc nie będę szaleć za bardzo do czasu aż zobaczę ile czego i co tam jest, ale upatrzyłam właśnie ze jest u mnie kolejny fajny sklep i chyba się przejade w któryś dzień
roki_1991
a jaki rozmiar zamierzasz kupowac??
Kupuje 62 bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar brać, ale dziecko raczej nie będzie małe
Ja jak wybiore sie do rodziców do Bielska-Białej to wtedy odwiedze sklepy ale to za jakis czas bo póki co to siedze troche przysypana śniegiem
To gdzie mieszkasz że cię zasypało??
reklama
AnnaDd88
obecnie Koło Nowego Sącza takze góry;p i śniegiKupuje 62 bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar brać, ale dziecko raczej nie będzie małe
To gdzie mieszkasz że cię zasypało??
Co do zakupów to próbuje upolować fajny kosz mojżesza na płozach i przeglądam ciągle internet