reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

No ja to do pierwszego porodu pół chałupy zabrałam [emoji23] w dodatky każdy zestaw w dwóch rozmiarach 56 i 62. Wielka torba turystyczna, torba do porodu i torba dla malucha po porodzie. Sama tego nie dałam rady podnieść. A żeby było zabawniej dwa tygodnie przed porodem leżałam na patologii i mąż był codziennie u mnie po pracy, więc na spokojnie mógł dowozić na bierząco. Teraz to wiem. Poza tym szafki nie zawsze są wolne. Ja miałam np na patologii tylko stoliczek z szafeczką wielkości mikrofalówki. A torby leżały pod łóżkiem - co jest debilnie nieodpowiedzialne i ochrzaniały mnie pielęgniarki, salowe, aż w końcu uznaliżmy z mężem, że te do porodu i po będą czekać jednak w aucie. Teraz wiem, żeby brać jak najmniej, to nie rewia mody, nikt tam się nie pindruje, bez względy ile poleżysz, szczególnie nie wiesz tego jak trafisz najpierw na patologie - i tak muszą Ci przywozić rzeczy, brać do prania brudne. Co innego jak będziecie leżały w innym mieście, gdzie mieszkacie czy nie ma kto Was odwiedzać. Leżałam z taką dziewczyną po porodzie, miała niespodziewaną cesarkę, przywieźli ją dosłowie bez niczego. Miała tylko męża, który był akurat w delegacji. Szpital stanął na wysokości zadania, dali jej i dziecku rzeczy, pieluszki itd. A że byłyśmy na salu w trzy to każda jej coś tam dała od siebie i jakoś ogarnełyśmy. Także nawet bez niczego, awaryjnie rodząc, jest to do przejścia.

reklama
@roki_1991 przygarniemy bez mrugniecia okiem [emoji6][emoji14]

Ja sobie poszperalam w necie odnosnie wyprawki znalazlam, wkleilam i doswiadczone nasze dziewczyny mi ja skorygowaly i sie troche jej trzymam a troche mnie ponosza emocje kupowania :-)

@Ags8620 Trzeba bylo otworzyc bazarek hehehe [emoji6] a powaznie to dobrze ze zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze w trudnych chwilach:)
I co najwyzej to my mozemy sie uczyc od Ciebie co tam przygotowac do szpitala i po :-)

Sama tam kupiłam pierwszyc kilka ubranek :) kolega męża jeszcze ma przynieść dwie reklamówki ciuchów po swojej córce, więc nie będę szaleć za bardzo do czasu aż zobaczę ile czego i co tam jest, ale upatrzyłam właśnie ze jest u mnie kolejny fajny sklep i chyba się przejade w któryś dzień :)

Witajcie w Nowym Roku :-) Ja już się ogarnęłam po wyjeździe gości. A dziś urodziny syna i wujka i okazało się że u mnie robimy. Więc szybka organizacja : był obiad, później gofry, a na kolację hot dogi. Pograliśmy na xbox na kinekcie więc trochę kalorii spaliłam. :-)

Dziewczyny na tę krzywą u mnie można wziąć cytrynę. Kiedyś te glukoze dostawałam w laboratorium i nawet właśnie cytrynę babki mi gratis dodały. Ale teraz kupiłam swoją glukozę bo nie wiem czy coś się nie zmieniło. Ja na krzywą dopiero w lutym idę.

Co do wyprawki to ja nic jeszcze nie kupiłam. Nie wiem czy coś potrzebuję, bo dużo mam po córce ubrań. W worach na strychu tylko, że ona z września jest. I jakoś nie mam weny na te grzebanie. Zresztą przy małej ciężko. Ona by mi wszystko rozniosła. Poczekam na męża. W lutym będzie miał tydzień urlopu to się wezmę za to. Weekendy są za krótkie ;-)

Sama tam kupiłam pierwszyc kilka ubranek :) kolega męża jeszcze ma przynieść dwie reklamówki ciuchów po swojej córce, więc nie będę szaleć za bardzo do czasu aż zobaczę ile czego i co tam jest, ale upatrzyłam właśnie ze jest u mnie kolejny fajny sklep i chyba się przejade w któryś dzień :)
a jaki rozmiar zamierzasz kupowac:)??

Ja jak wybiore sie do rodziców do Bielska-Białej :D to wtedy odwiedze sklepy ale to za jakis czas:p bo póki co to siedze troche przysypana śniegiem :p

a jaki rozmiar zamierzasz kupowac:)??

Kupuje 62 bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar brać, ale dziecko raczej nie będzie małe :p

Ja jak wybiore sie do rodziców do Bielska-Białej :D to wtedy odwiedze sklepy ale to za jakis czas:p bo póki co to siedze troche przysypana śniegiem :p

To gdzie mieszkasz że cię zasypało?? :)

reklama
Kupuje 62 bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar brać, ale dziecko raczej nie będzie małe :p

To gdzie mieszkasz że cię zasypało?? :)
obecnie Koło Nowego Sącza:p takze góry;p i śniegi:p
Co do zakupów to próbuje upolować fajny kosz mojżesza na płozach i przeglądam ciągle internet:p

Do góry