reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?

reklama
@Ags8620 musisz miec po prostu kupione opakowanie glukozy 75g a w punkcie pobran powiedziec po prostu ze na krzywa cukrowa przyszlas. Bo masz pierszenstwo z tego tytulu i z racji ciazy :)
Oni sie zajmuja rozpuszczeniem.

@Ags8620 musisz miec po prostu kupione opakowanie glukozy 75g a w punkcie pobran powiedziec po prostu ze na krzywa cukrowa przyszlas. Bo masz pierszenstwo z tego tytulu i z racji ciazy :)
Oni sie zajmuja rozpuszczeniem.
Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.

Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.
Jasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza :))

Czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?
glukoze rozpuszcza Ci w ośrodku gdzie będziesz robić badanie:)

Jasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza :))
Tak książka już czeka haha "365 dni z kochanym maleństwem" gruba i może znajdę tam coś ciekawego
Powiedzcie, wiem że jeszcze dużo czasu, ale zastanawiałyście się już nad ubrankami do szpitala i na wyjście? Ja się już rozglądam powoli. Synka rodziłam w sierpniu - były upały, więc ubranie lżejsze. Teraz mam termin na 6 maja. Ale wiadomo, może być to kwiecień, może początek maja. Z pogodą wtedy jest pół na pół. Myślałam o takim zestawie do szpitala: body z krótkim rękawem + pajacyk lub body z długim + półśpiochy. Na wyjście: body z długim, pajacyk, czapeczka - jak chłodniej to skrapetki dodatkowo i bluza. Ale na wyjście nie wiem czy kupować taki wiosenny, lekki kombinezon - polarowy lub welurowy?

Ojej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy:)

Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie:)

Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi :)

Ojej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy:)

Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie:)

Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi :)
Dokładnie :D my dopiero bedziemy sie uczyć:) co i jak... chyba nasze torby bedą obladowane hehe:)

reklama
Do góry