Czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?
reklama
Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.@Ags8620 musisz miec po prostu kupione opakowanie glukozy 75g a w punkcie pobran powiedziec po prostu ze na krzywa cukrowa przyszlas. Bo masz pierszenstwo z tego tytulu i z racji ciazy
Oni sie zajmuja rozpuszczeniem.
gooskaw
Fanka BB :)
Jasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza )
AnnaDd88
glukoze rozpuszcza Ci w ośrodku gdzie będziesz robić badanieCzeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?
Tak książka już czeka haha "365 dni z kochanym maleństwem" gruba i może znajdę tam coś ciekawegoJasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza )
Powiedzcie, wiem że jeszcze dużo czasu, ale zastanawiałyście się już nad ubrankami do szpitala i na wyjście? Ja się już rozglądam powoli. Synka rodziłam w sierpniu - były upały, więc ubranie lżejsze. Teraz mam termin na 6 maja. Ale wiadomo, może być to kwiecień, może początek maja. Z pogodą wtedy jest pół na pół. Myślałam o takim zestawie do szpitala: body z krótkim rękawem + pajacyk lub body z długim + półśpiochy. Na wyjście: body z długim, pajacyk, czapeczka - jak chłodniej to skrapetki dodatkowo i bluza. Ale na wyjście nie wiem czy kupować taki wiosenny, lekki kombinezon - polarowy lub welurowy?
gooskaw
Ojej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy
Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie
Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi
Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie
Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi
AnnaDd88
Dokładnie my dopiero bedziemy sie uczyć co i jak... chyba nasze torby bedą obladowane heheOjej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy
reklama