reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

Czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?

reklama
@Ags8620 musisz miec po prostu kupione opakowanie glukozy 75g a w punkcie pobran powiedziec po prostu ze na krzywa cukrowa przyszlas. Bo masz pierszenstwo z tego tytulu i z racji ciazy :)
Oni sie zajmuja rozpuszczeniem.

@Ags8620 musisz miec po prostu kupione opakowanie glukozy 75g a w punkcie pobran powiedziec po prostu ze na krzywa cukrowa przyszlas. Bo masz pierszenstwo z tego tytulu i z racji ciazy :)
Oni sie zajmuja rozpuszczeniem.
Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.

Dziękuję. I tak idę prywatnie, bo mam prywatnego lekarza, a tam gdzie chodzę na szczęście nie ma kolejek. Wezmę w razie co swoją wodę hahah bo to różnie tam bywa.
Jasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza :))

Czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa. Nie pamiętam jak kilka lat temu szłam na to badanie, czy trzeba już mieć rozpuszczoną tą glukozę czy jak to zrobię w domu to ona po jakimś czasie traci wartość? Pamiętacie w jakiej ilości wody? Czy to będzie napisane w ulotce?
glukoze rozpuszcza Ci w ośrodku gdzie będziesz robić badanie:)

Jasne w razie co rozpuszczaja zazwyczaj tak w 300ml wody :-)
Lepiej wez sobie ksiazke do poczytania a nie martwisz sie glukoza :))
Tak książka już czeka haha "365 dni z kochanym maleństwem" gruba i może znajdę tam coś ciekawego
Powiedzcie, wiem że jeszcze dużo czasu, ale zastanawiałyście się już nad ubrankami do szpitala i na wyjście? Ja się już rozglądam powoli. Synka rodziłam w sierpniu - były upały, więc ubranie lżejsze. Teraz mam termin na 6 maja. Ale wiadomo, może być to kwiecień, może początek maja. Z pogodą wtedy jest pół na pół. Myślałam o takim zestawie do szpitala: body z krótkim rękawem + pajacyk lub body z długim + półśpiochy. Na wyjście: body z długim, pajacyk, czapeczka - jak chłodniej to skrapetki dodatkowo i bluza. Ale na wyjście nie wiem czy kupować taki wiosenny, lekki kombinezon - polarowy lub welurowy?

Ojej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy:)

Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie:)

Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi :)

Ojej, My z Ania pierworodki wiec same nie wiemy:)

Mi sie wydaje ze musimy brac pod uwage oba zestawy i z krotkim i dlugim rekawem. A najlepiej blizej tego maja dowiemy sie:)

Ciezko jest niestety zgadywac z ta nasza pogoda w polsce... bo ona i tak po swojemu zrobi :)
Dokładnie :D my dopiero bedziemy sie uczyć:) co i jak... chyba nasze torby bedą obladowane hehe:)

reklama
Do góry