reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hej dziewczyny :) - to pospałam :/ - około pierwszej obudził mnie taki ból w okolicach serca, że myślałem że mam zawał i nie umiałam się uspokoić :(. Ucisk przeszedł po około 10 minutach A potem już dupa ..nie umiałam zasnąć...Drzemakam do 4 z hakiem i synkowi się coś przyśnilo i znów zryw z łóżka... - albo odreagowuje wczorajszy dzień na pełnych obrotach...albo to mój rodzaj koszmaru :/
Koniecznie zglos to lekarzowi i ginowi i rodzinnemu. Od siebie tylko podpowiem, moze masz jakies niedobory magnezu?
Ja dzisiaj tez bezsenna noc, dziecko choruje wiec cala noc czuwam. O 4 wstalysmy. To bedzie ciezki dzien

reklama
Koniecznie zglos to lekarzowi i ginowi i rodzinnemu. Od siebie tylko podpowiem, moze masz jakies niedobory magnezu?
Ja dzisiaj tez bezsenna noc, dziecko choruje wiec cala noc czuwam. O 4 wstalysmy. To bedzie ciezki dzien
Kurczę teraz to się dopiero przestraszyłam :(- kawę odstawiłam od kiedy wiem że jestem w ciąży A piłam jej sporo, teraz tylko inka...Do tego jem "mama dha premium"- myślisz, że faktycznie może być za mało magnezu?

Wizytę mam dopiero 26- tego - teraz jestem połowie 15- tego tc. A jakie badania zlecił Ci lekarz na obecnym etapie ciąży?- bo mnie teraz mocz i AFP w surowicy. Wcześniej potwierdzałam grupę krwi, robiłam toxoplazmoze, tag i w sumie więcej nie pamiętam A karta ciąży śpi z mężem w sypialni ;)

Przy niedoborze magnezu ja mialam duze kolatanie i klucia serca, niemniej w ciazy kazda taka sytuacje konsultowalabym z ginekologiem, chociazby telefonicznie. Ja Ciebie naprawde nie chce straszyc, rownie dobrze to moze byc od nerwow, stresu, ale trzeba informowac lekarza o takich rzeczach.

Hmm na poczatku robilam caly ten pakiet infekcyjny, cytomegalia, toxo, rozyczka, hiv hbs hcv. Oprocz tego tego mocz, morfologia, glukoza, tsh i cos jeszcze na pewno. Teraz na kolejna wizyte mam morfologie, mocz, tsh i przeciwciala anty rh bo mam minus

U mnie też kiepska noc :/ mąż chory na jelitowka I też go musiałam dogladac :/ Night też miałam takie kłucie Ale u mnie to chyba nerwobol byl lub taka kolka. Na pewno nie trwało to 10 min Ale może kolo5 min. Nie zglaszalam lekarzowi, bo mi się to zdarzało już przed ciaza.

U mnie też kiepska noc :/ mąż chory na jelitowka I też go musiałam dogladac :/ Night też miałam takie kłucie Ale u mnie to chyba nerwobol byl lub taka kolka. Na pewno nie trwało to 10 min Ale może kolo5 min. Nie zglaszalam lekarzowi, bo mi się to zdarzało już przed ciaza.
Ja tez często przed ciąża miałam nerwobóle ale raczej w innych miejscach..

Przy niedoborze magnezu ja mialam duze kolatanie i klucia serca, niemniej w ciazy kazda taka sytuacje konsultowalabym z ginekologiem, chociazby telefonicznie. Ja Ciebie naprawde nie chce straszyc, rownie dobrze to moze byc od nerwow, stresu, ale trzeba informowac lekarza o takich rzeczach.

Hmm na poczatku robilam caly ten pakiet infekcyjny, cytomegalia, toxo, rozyczka, hiv hbs hcv. Oprocz tego tego mocz, morfologia, glukoza, tsh i cos jeszcze na pewno. Teraz na kolejna wizyte mam morfologie, mocz, tsh i przeciwciala anty rh bo mam minus
Powiem na pewno na następnej wizycie A jeśli się powtórzy to zadzwonię do niego.

Dziewczyny czy Wy tez tyle jecie?;) ja musze jest co 2h bo inaczej jestem głodna, meczace to jest, a brzuch jak 7 miesiacu :)
Ja niestety tez czeste posilki ale od poczatku ciazy schudlam 3kg a teraz dopiero nabralam :) wiec sie nie martwie ;) staram sie jesc warzywa i owoce :) na tyle ile to mozliwe w ramach " przegryzki" :).

Franka84 właśnie mój pierworodny tak sobie lubi się przytulać, całować. Za to młodszy to mega przytulas. Co chwila się tulić i całuje. Słodkości.

Patula 86 ja nawet nie jem jakoś dużo. Tak mi się wydaje. Waga pewnie bardziej ruszy później. Ale z tego się akurat cieszę. Mniej do zrzucenia po porodzie.

Misiactwo ja w pierwszej ciąży marzyłam o synku i spełniło się nawet dwukrotnie, a teraz nie możemy się doczekać córki jakoś hihi

Incinta ja też wierzę we wczesne rozpoznanie płci. Bynajmniej moi lekarze mieli bardzo sprawne oko jak twój.

Ale fajnie jak się taki ruch zrobił bo wcześniej to kilka postów dziennie bywało [emoji6][emoji6]

reklama
A ja się nie mogę już doczekać czwartkowej wizyty. Nigdy tak późno nie poznałam płci dziecka. A tu miałam pomysł żeby czekać do porodu. Naiwna ja, jakbym siebie nie znała [emoji23]

Do góry