reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Hej. Caly dzień tu nie wchodzilam i 10 stron do czytania.

@Sechmet - zdrowka życzę. Herbatka z miodem i cytryną i dużo leżenia;)
@justjestem dzisiaj byłam Z Fabianem ( 7 lat w grudniu) u kolezanki a u niej była koleżanka z córeczką i właśnie mi powiedziala ze rzadko się spotyka tak małe dziecko ktore właśnie przepuszcza w drzwiach, podaje coś pierwszy dziewczynce a potem bierze dla siebie itp. Moje serce rośnie, ale tak naprawde to wielki wyczyn to nie jest. Poprostu Fabian widzi zachowania Piotrka, słyszy jak o coś prosimy, dziękujemy i dla dzieci to normalne.

Aaaa u mass kolejne pytanie jedt o chrzciny dzieci;)

A jezeli o ślub to może i byśmy wzięli Ale oboje mamy inne marzenie. Ja skromny bardzo, a P wielka imprezę i jak zawsze potrafimy iść jakoś na kompromis to tutaj nie

Ana650 jejku bardzo mi przykro że u Kari się nie udało ;(

Rosiczka witaj w klubie ja dzisiaj od rana mecze się z mdlosciami i z wymiotami;(

Zmijka25 a jest już forum zamknięte?

Rossiczka ja ten.praktycznie od poczatku i też zaproszenia nie mam, albo nie wiem gdzie powinnam je mieć

Ja już się nie mogę doczekać poniedziałku bo wkoncu mam.prenantlane i zobaczę co u dzidziusia slychac ;)

reklama
Jestem po prenatalnych :) wszystko wyglada ok. Nt 1.2, maluch ma juz 6 cm :) nadgonil i rosnie szybciej niz wskazywala owu. Wzruszylam sie jak zobaczylam jak szaleje w brzuchu. Niby druga ciaza, a czlowiek sie nadal zachwyca i nie dowierza [emoji16]

@Justik mamy podobny plan co do plci, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Super Made :) piękny widok co? A masz badanie nagrane na płytkę? :)

Ja tez jem co 2-3h ale ja tak muszę :D zazwyczaj w siebie wmuszam bo nie mam ochoty na jedzenie. I schudłam już 4 kg ale lekarz mówi że jest ok.

U dziewczynek lechtaczka może być powiększona znacznie więc też możliwa jest pomyłka ;-)
Ja czytalam ze w okolicy 12-13 tc narządy dzieciaczkow nie są jeszcze rozwinięte. Lekarz sprawdza płeć na podstawie wyrostków płciowych :) Musi mieć naprawdę ogromne doświadczenie bo ja bym w życiu nie odgadła

U mamyginekolog jest to wyjasnione. Jak jest bardziej w poziomie to dziewczynka A jak lekko uniesione do góry to chlopiec. Ja byłam u lekarza genetyka na tych prenatalnych dość znanego i chodzą opinie że on ponoć raz się pomylił :D Do nas mówi, bo mąż pyta czy ma pewno, bo wtedy inaczej wyszlo, ze jak mamy za duzo pieniędzy to możemy się założyć :D wtedy to był 13t1d. A no i powiedział że jest zalążek moszny :D

U dziewczynek lechtaczka może być powiększona znacznie więc też możliwa jest pomyłka ;-)

To jest duża szansa że u mnie tak właśnie jest. Bo nie sterczy tam nic typowego dla chłopca :p ale okaże się. Moja koleżanka u tej samej gin już w 12tc usłyszała "chłopak" dzień później na prenatalnych u tego lekarza co ja była dziewczynka i została dziewczynka ;) u mnie identycznie. Moja gin najpierw że dużo między nogami a potem na prenatalnych że na 80 % dziewczynka a co się okaże to zobaczymy. Nie mam dzieci więc byle było zdrowe i wszystko było okej :)

reklama
Hej dziewczyny :) - to pospałam :/ - około pierwszej obudził mnie taki ból w okolicach serca, że myślałem że mam zawał i nie umiałam się uspokoić :(. Ucisk przeszedł po około 10 minutach A potem już dupa ..nie umiałam zasnąć...Drzemakam do 4 z hakiem i synkowi się coś przyśnilo i znów zryw z łóżka... - albo odreagowuje wczorajszy dzień na pełnych obrotach...albo to mój rodzaj koszmaru :/

Do góry