reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Dzień dobry wszystkim!
Obudziłam się dziś z zatkany nosem i bólem gardła . Jestem zdziwiona bo nic na to wczoraj nie wskazywało. Poszłam na spacer po pracy żeby się dotlenic i dziś wstałam chora .
Muszę szybko jakoś to wyleczyć bez leków.. jakies skuteczne pomysły ?

reklama
@Sechmet czosnek, miód i cytryna ;) I dużo odpoczynku ma się rozumieć :p
Jeśli dajesz radę to możesz płukać gardło wodą z wodą utlenioną albo solą ( ja nie mogę u mnie odruch wymiotny murowany ).

Tekila ja tez tak szybko zaczelam czuc i zastanawiam sie czy to mozliwe [emoji16]

Nikoos ale dziwna fobia, pierwszy raz slysze ze ktos moze nie lubic jak sie przy nim robi najbardziej naturalna rzecz [emoji12] tzn ja jak jestem tak wkurzona na maxa to tez mnie denerwuja ale blahostki ale probuje sie hamowac [emoji23]

Night&day ja nigdy nie patrzylam na wychowanie mojego syna jak na wychowanie przyszego meza. Raczej bede starala sie wychowac go na mezczyzne ktory pusci w drzwiach pierwsza kobiete, ustapi miejsca kobiecie w ciazy, albo osobie starszej, bedzie potrafil z kultura rozmawiac w roznych sytuacjach. Jak sie ozeni nie przestanie byc synem, kolega, mezczyzna.

Ann ja uwazam ze to jednak nam czasami odwala, ale zdarzaja sie wyjatki, jak np wiesz kto z mojej przeszlosci. Ale teraz zdaje sobie sprawe ze to byl ewenement, bo moj maz jest bardzo opanowany, kulturalny, nie pije, nie pali, fakt, duzo pracuje i niestety nie potrafi wyjsc z pracy i o niej nie myslec tylko to raczej duze poczucie obowiązku, bo objawia sie w takim codziennym zyciu, angazuje sie w zycie domowe.
Ale! Ostatnio czesto mi mowi, ze moje hormony sie unosza i wtedy mam ochote mu dac w nos [emoji12]

Anna650 tak czuje ale jeszcze nie regulanie [emoji4]

Lillianne ja w pierwszej ciazy mialam 15 albo 16 usg, to jest w naprawde bezpieczne [emoji4]

Ziebulka gratuluje wypragnionej fasolki!

Matko, ale was tu nowych jest, jak to teraz zapamiętać [emoji4]

Ja dzis wstalam z migrena, wzielam paracetamol i chwilowo mi pomoglo, ale cos czuje, ze to bedzie ciezki dzien...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim!
Obudziłam się dziś z zatkany nosem i bólem gardła . Jestem zdziwiona bo nic na to wczoraj nie wskazywało. Poszłam na spacer po pracy żeby się dotlenic i dziś wstałam chora .
Muszę szybko jakoś to wyleczyć bez leków.. jakies skuteczne pomysły ?
Mi pomogla w 3 dni masc wcierana w klatke piersiowa i plecy marki Vicks vapor rub i z racji tego ze mam CC to tabletki do ssania Isla bez cukru plus inhalacje:)

Dzień dobry dziewczyny!
@Sechmet zdrówka! Polecam spore ilości czosnku, syrop z cebuli, sok z malin i domowy rosołek :) W aptece kupisz też bezpieczne leki dla kobiet w ciąży, ale tu pewnie inne dziewczyny podpowiedzą nazwy :)

Chyba nie nadrobie już tych wczorajszych postów, fajnie że forum jest takie aktywne :)
Wczoraj wieczorem byłam na kontroli u doktorka. Ach jak ja go uwielbiam, jak on mnie uspokaja-matke panikarę. Mówi że wyniki krwi wzorowe, że nic tylko sie cieszyć. A cukrzyce i nadcisnienie po prostu kontrolowac i bedzie dobrze :) Chwalil ze wszystko jest idealnie a ciążę dobrze znoszę. I dzisiaj od razu jestem spokojniejsza ;)

Nas też ciagle.pytaja o ślub. Narazie nie planujemy.

Nas też cała rodzina zalała pytaniami o ślub. I my chcemy, ale taki nasz wymarzony, rustykalny, w kapliczce w górach, z udziałem tylko najbliższych będzie musiał poczekać ;)
My bardzo poważnie zastanawiamy się nad skromnym cywilnym niedługo. Jeszcze przed narodzinami małej.

Dzięki dziewczyny. Wypróbuję wszytko po pracy i caly weekend będę odpoczywać.
Już nie mogę się doczekać tego pysznego syrpu z cebuli ostatni raz piłam to jak miałam chyba z 10 lat

@justjestem - znam ten ból i współczuję. Mi na migreny nic nie pomaga poza chyba 14 godzinnym snem . Jak już się zacznie tak wiem że będzie że mną min 24 godziny...

@miesiactwo super pomysł na ślub w górach. Piękne wspomnienia
Dla mnie ślub moze byc bardzo skromny o ile dzień do zapamiętania właśnie.

reklama
Sechmet no mi sen nie pomaga, chyba ze tak mnie lapie, ze nie moge funkcjonowac, to spie, wymiotuje i placze na zmiane, na szczescie ostatnio te najgorsze mnie oszczedzaja.

Do góry