reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dzień dobry wszystkim!
Obudziłam się dziś z zatkany nosem i bólem gardła . Jestem zdziwiona bo nic na to wczoraj nie wskazywało. Poszłam na spacer po pracy żeby się dotlenic i dziś wstałam chora .
Muszę szybko jakoś to wyleczyć bez leków.. jakies skuteczne pomysły ?

reklama
@Sechmet czosnek, miód i cytryna ;) I dużo odpoczynku ma się rozumieć :p
Jeśli dajesz radę to możesz płukać gardło wodą z wodą utlenioną albo solą ( ja nie mogę u mnie odruch wymiotny murowany ).

Tekila ja tez tak szybko zaczelam czuc i zastanawiam sie czy to mozliwe [emoji16]

Nikoos ale dziwna fobia, pierwszy raz slysze ze ktos moze nie lubic jak sie przy nim robi najbardziej naturalna rzecz [emoji12] tzn ja jak jestem tak wkurzona na maxa to tez mnie denerwuja ale blahostki ale probuje sie hamowac [emoji23]

Night&day ja nigdy nie patrzylam na wychowanie mojego syna jak na wychowanie przyszego meza. Raczej bede starala sie wychowac go na mezczyzne ktory pusci w drzwiach pierwsza kobiete, ustapi miejsca kobiecie w ciazy, albo osobie starszej, bedzie potrafil z kultura rozmawiac w roznych sytuacjach. Jak sie ozeni nie przestanie byc synem, kolega, mezczyzna.

Ann ja uwazam ze to jednak nam czasami odwala, ale zdarzaja sie wyjatki, jak np wiesz kto z mojej przeszlosci. Ale teraz zdaje sobie sprawe ze to byl ewenement, bo moj maz jest bardzo opanowany, kulturalny, nie pije, nie pali, fakt, duzo pracuje i niestety nie potrafi wyjsc z pracy i o niej nie myslec tylko to raczej duze poczucie obowiązku, bo objawia sie w takim codziennym zyciu, angazuje sie w zycie domowe.
Ale! Ostatnio czesto mi mowi, ze moje hormony sie unosza i wtedy mam ochote mu dac w nos [emoji12]

Anna650 tak czuje ale jeszcze nie regulanie [emoji4]

Lillianne ja w pierwszej ciazy mialam 15 albo 16 usg, to jest w naprawde bezpieczne [emoji4]

Ziebulka gratuluje wypragnionej fasolki!

Matko, ale was tu nowych jest, jak to teraz zapamiętać [emoji4]

Ja dzis wstalam z migrena, wzielam paracetamol i chwilowo mi pomoglo, ale cos czuje, ze to bedzie ciezki dzien...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim!
Obudziłam się dziś z zatkany nosem i bólem gardła . Jestem zdziwiona bo nic na to wczoraj nie wskazywało. Poszłam na spacer po pracy żeby się dotlenic i dziś wstałam chora .
Muszę szybko jakoś to wyleczyć bez leków.. jakies skuteczne pomysły ?
Mi pomogla w 3 dni masc wcierana w klatke piersiowa i plecy marki Vicks vapor rub i z racji tego ze mam CC to tabletki do ssania Isla bez cukru plus inhalacje:)

Dzień dobry dziewczyny!
@Sechmet zdrówka! Polecam spore ilości czosnku, syrop z cebuli, sok z malin i domowy rosołek :) W aptece kupisz też bezpieczne leki dla kobiet w ciąży, ale tu pewnie inne dziewczyny podpowiedzą nazwy :)

Chyba nie nadrobie już tych wczorajszych postów, fajnie że forum jest takie aktywne :)
Wczoraj wieczorem byłam na kontroli u doktorka. Ach jak ja go uwielbiam, jak on mnie uspokaja-matke panikarę. Mówi że wyniki krwi wzorowe, że nic tylko sie cieszyć. A cukrzyce i nadcisnienie po prostu kontrolowac i bedzie dobrze :) Chwalil ze wszystko jest idealnie a ciążę dobrze znoszę. I dzisiaj od razu jestem spokojniejsza ;)

Nas też ciagle.pytaja o ślub. Narazie nie planujemy.

Nas też cała rodzina zalała pytaniami o ślub. I my chcemy, ale taki nasz wymarzony, rustykalny, w kapliczce w górach, z udziałem tylko najbliższych będzie musiał poczekać ;)
My bardzo poważnie zastanawiamy się nad skromnym cywilnym niedługo. Jeszcze przed narodzinami małej.

Dzięki dziewczyny. Wypróbuję wszytko po pracy i caly weekend będę odpoczywać.
Już nie mogę się doczekać tego pysznego syrpu z cebuli ostatni raz piłam to jak miałam chyba z 10 lat

@justjestem - znam ten ból i współczuję. Mi na migreny nic nie pomaga poza chyba 14 godzinnym snem . Jak już się zacznie tak wiem że będzie że mną min 24 godziny...

@miesiactwo super pomysł na ślub w górach. Piękne wspomnienia
Dla mnie ślub moze byc bardzo skromny o ile dzień do zapamiętania właśnie.

reklama
Sechmet no mi sen nie pomaga, chyba ze tak mnie lapie, ze nie moge funkcjonowac, to spie, wymiotuje i placze na zmiane, na szczescie ostatnio te najgorsze mnie oszczedzaja.

Do góry