reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Marta, dobry kebab nie jest zły ;-) ja jestem wielka fanka kebaba. Takiego w cienkim cieście i z mega duża ilością surówek. Mniam...

reklama
Marta, dobry kebab nie jest zły ;-) ja jestem wielka fanka kebaba. Takiego w cienkim cieście i z mega duża ilością surówek. Mniam...

Ja mieszkam w Belgi i tutaj są takie ooo..
Jak dla mnie lepsze są w Polsce dają więcej surówek a nie miecha :) a tutaj tylko mięcho :)

Kari na pewno na tym etapie ciąży i w takiej dawce lek nie zaszkodzi, a spokój który uzyskałaś jest na pewno dla dziecka ważniejszy.
Ja mam już w internecie wyniki pappa, ale niezbyt potrafię je zinterpretować :-/

Boziu dziekuje dziewczyny, jestescie tak naprawde jedynymi osobami ktore wiedza o mojej ciazy z wyjatkiem meza i nawet nie mam z kim porozmawiac o tym co sie dzieje :(

Moj katar jednak przerodzil sie w katar "chorobowy" wiec to roaczej nie byla alergia. W tej ciazy mam tyle lękow, boje sie nawet ze dzieci przyniosa jakies choroby ze szkol i ja sie zarazre i przez to znow cos sie u nas wydarzy. Dalej ciezko u mnie z waga, przy stresie lece w dol, walcze teraz zeby powoli tyc a w tyle glowy mam ciagle ze zaczal sie okres gryp zoladkowych gdzie moje dzieci co rok lapia wlasnie od pazdziernika do marca... i ciagle mysle o tym ze ja zawsze chudne sporo wtedy i co bedzie teraz. Nie potrafie zyc dniem dzisiejszym, ciagle sie martwie o cos co moze sie wydarzyc :( wczoraj tak plakalam przy tym napadzie paniki z zalu i rozpaczy ze chyba sasiedzi na koncu ulicy mnie slyszeli bo raz ze panika nieprzyjemna dla mnie okropnie, nie potrafie nad tym zapanowac to jeszcze strach o dziecko ze mu taki stres/leki itp zaszkodza.

Kari na pewno na tym etapie ciąży i w takiej dawce lek nie zaszkodzi, a spokój który uzyskałaś jest na pewno dla dziecka ważniejszy.
Ja mam już w internecie wyniki pappa, ale niezbyt potrafię je zinterpretować :-/

Rozumiem cię.. Dla mnie to tego się nie da zinterpretować :p ale skoro są już w labie, to w poniedziałek powinnaś już mieć przeliczone ryzyko ;) a jakie masz te wyniki?

Roki, gratuluję przejścia w stan zwolnienia ;-) ja na L4 od października, z szefem śmialismy się że pracuje nad przysloscia naszej uczelni bo od kilku lat nabór coraz gorszy. Ja na nudę nie narzekam tym bardziej że córa ma w tym roku na drugą zmianę, synka rano do przedszkola, a po południu codziennie mamy zajęcia dodatkowe. No i weź tu leż ;-)

Kari, to strasznie smutne że musisz się z tym wszystkim zmagać sama. Podziwiam Cie za Twoją siłę. Trzymam za Ciebie kciuki! Wierzę że los Ci wynagrodzi to wszystko cudownym dzieciaczkiem!

Sunmaggy, ja przewertowalam internet w poszukiwaniu postu z podobnymi wynikami do moich ale co się oczytałam zanim trafiłam to moje. Może lepiej poczekaj na wizytę, która rozumiem już niedługo i będziesz miała wszystko czarno na białym. Ale łatwo tak mówić bo każda z nas chciałaby wiedzieć już natychmiast

reklama
Kari, współczuje ci i rozumiem nawet nie wiesz jak doskonale twój stan rozumiem bo sama się borykam z napadami lękowymi. Teraz jest dużo lepiej niż było kiedyś bo wcześniej tez brałam leki ale przy tej ciąży znów niestety mam duży spadek nastroju i stany lękowe. Prawda jest tak ze bardzo wiele osób zmaga się z tego typu problemami ale najczęściej mało kto się przyznaje i cierpi w ciszy bo to wciąż temat tabu. Dobrze, że wzięłaś leki bo sama wiesz, że z takimi stanami nie ma żartów. Maleństwu nic się nir stało wiec się nie zamartwiaj. U mnie spadki nastroju objawiają się odwrotnie niż u ciebie jeśli chodzi o pokarm bo u mnie zaraz wjeżdża kompulsywne jedzenie wiec tez muszę bardzo się pilnować.

Leto, nie wiem czy moje wyniki ci pomogą ale u mnie wyszło wszystko dobrze a wyglądało to tak:
IMG_2487.JPG
IMG_2488.JPG

Załączniki

• IMG_2487.JPG
    IMG_2487.JPG
    298,1 KB · Wyświetleń: 282
  • IMG_2488.JPG
    IMG_2488.JPG
    214,2 KB · Wyświetleń: 273
Do góry