reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@Marta94 ja z kolei to raczej jadłabym same zupy. Chociaż od tygodnia widzę poprawę w tym temacie :) wczoraj mąż wziął mnie na obiad do karczmy i zjadłam wielkiego kotleta, kapustę zasmazana i ziemniaki opiekane ;)
Muszę dalej uważać na sól, bo wszystko dla mnie zasłone. Nawet zwykły ser żółty

Ja mam tak ze ściska mi żołądek z gołodupce wtedy mi nie dobrze a tak naprawdę nie mam na nic ochoty.. nam nadzieje ze to przejdzie z czasem

reklama
Ja mam ochotę na różne rzeczy ale bardzo pilnuję diety. Od samego początku czułam się bardzo dobrze, nie miałam mdłości czy wymiotów, więc z jedzenie problemu nie było. Mam za sobą bardzo duża utratę kilogramów i w związku z tym wiem, że gdybym pozwoliła sobie na wszystko na co mam ochotę to potem byłoby kiepsko. Na wadze +2 kg

Ja mam ochotę na różne rzeczy ale bardzo pilnuję diety. Od samego początku czułam się bardzo dobrze, nie miałam mdłości czy wymiotów, więc z jedzenie problemu nie było. Mam za sobą bardzo duża utratę kilogramów i w związku z tym wiem, że gdybym pozwoliła sobie na wszystko na co mam ochotę to potem byłoby kiepsko. Na wadze +2 kg

Ja na początku miałam trochę nudności.. ale zaduch wymiotów ani nic.. ja zawsze lubiałam sobie podjeść.. a teraz nie wiadomo co bym chciała zdjęć tu niby głodna a brak ochoty na co kolwiek.. może minie z pierwszym trymestrem martwię się tym..

Co do badań genetycznych to słyszałam że bardzo popularne są też testy sanco w genomed robione (ośrodek w Polsce), cena jak za nifty czy harmony, w zależności od wybranego pakietu i na wyniki czeka się tylko około tygodnia

Marta94, na pewno minie, w końcu coś trzeba jeść :) ale nie martw się, dzidzia na pewno dostaje wszystko co potrzebuje

sunmaggy, robiłam harmony w Rzeszowie, cena 2300 za wariant z trzema Trisomiami. Czas oczekiwania 3 tygodnie, krew idzie do Niemiec. Udało.mi się podejrzec przy okazji B-hcg i białko pappa-czastkowe wyniki z testu podwójnego, przeszukalam internet i znalazłam post dziewczyny z podobnymi wynikami i komentarzem lekarza że wskazują one na niskie ryzyko. I tego sie trzymam bo zwariować można a ze stresu brzuch mi spina.a Ty ile jeszcze czekasz na wyniki nifty?
ja mam czekać ponad dwa tygodnie, na wizycie mam mieć od razu wynik testu podwójnego i nifty, rozumiem Twój strach, bo sama umieram z nerwów

Dzien dobry dziewczyny. Ja dzis w kiepskim nastroju, wczoraj tak bardzo nagromadzil mi sie stres ze wieczorem mialam mega napad paniki i musialam zazuc lek, kawalek mojego antydepresantu sprzed ciazy bo inaczej nie wiem co by sie stalo, 2h sie meczylam i tylko sie pogarszalo. Nie chce wchodzic e szczrgoly jakie potezne potrafilam miec napady paniki z myslami samobojczymi i probami i nie chcialam do tego dopuscic. Moje tabletki sa 30 mg, najmnieksza dawka tego leku to 15mg a ja wzielam pol z tego czyli noe cale 10mg... dzieki temu poszlam od razu spac, uspokoilam sie i przerwalam ten wczorajszy koszmar. Ale to jakie mam wyrzuty sumienia dzis, strach ze zrobilam moze krzywde dziecku tym lekiem (w internecie podaja ze jest to lek z kat C wiec moze raz w malej dawce nie zaszkodzi???), szukalam serca dziecka ale nawet jak znalazlam to sie nie uspokoilam i tylko teraz sobie wyrzucam :(

No :) byłam właśnie w biurze zanieść l4, a że to pierwszy roboczy dzień miesiąca, to w biurze wszyscy menagerowie, tłum jak nigdy ;) wszyscy mili, uśmiechnięci, moja menagerka pytała jak się czuje i w ogóle :) także teraz mogę z czystym sumieniem odpoczywać :) pewnie będzie ciężko, bo ja raczej z tych co nie potrafią siedzieć na tyłku, ale dla mojego dzieciaczka zrobię wszystko

Dzien dobry dziewczyny. Ja dzis w kiepskim nastroju, wczoraj tak bardzo nagromadzil mi sie stres ze wieczorem mialam mega napad paniki i musialam zazuc lek, kawalek mojego antydepresantu sprzed ciazy bo inaczej nie wiem co by sie stalo, 2h sie meczylam i tylko sie pogarszalo. Nie chce wchodzic e szczrgoly jakie potezne potrafilam miec napady paniki z myslami samobojczymi i probami i nie chcialam do tego dopuscic. Moje tabletki sa 30 mg, najmnieksza dawka tego leku to 15mg a ja wzielam pol z tego czyli noe cale 10mg... dzieki temu poszlam od razu spac, uspokoilam sie i przerwalam ten wczorajszy koszmar. Ale to jakie mam wyrzuty sumienia dzis, strach ze zrobilam moze krzywde dziecku tym lekiem (w internecie podaja ze jest to lek z kat C wiec moze raz w malej dawce nie zaszkodzi???), szukalam serca dziecka ale nawet jak znalazlam to sie nie uspokoilam i tylko teraz sobie wyrzucam :(

Kari wiem co czujesz ja mam nerwice lekowa ale od jakiegoś czasu nie mam ataków paniki..
spokojnie myśle ze w tak małej dawcę nie zaszkodziłas.
Dużo kobiet bierze psychotropy w ciąży bo nie mogą funkcjonować nie martw się!!

reklama
Karo, biedactwo! Nie przejmuj się! Na pewno wszystko będzie dobrze i nie zaszkodziłaś Dziecku! Lepiej pewnie się uspokoić niż mieć taki stres, to działa pewnie gorzej niż leki! Sama nie mam na szczęście takich problemów ale mam w rodzinie osobę która w ciąży była na lekach psychotropowych, łącznie z pobytem w szpitalu. Dziecko urodziło się zdrowe.

Do góry