reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Pytanie do dziewczyn które maja detektor teren płodu
Ile razy dziennie go używacie ?
Ja bym mogła słuchać co chwile
Niby czytałam ze jest bezpieczne..

reklama
Może to po prostu taki urok ciąży. Siostra mojej koleżanki całą ciążę miała katar. Nic poza tym jej nie było, tylko wiecznie zatkany nos i katar. Po porodzie jak ręką odjął
Ja mam tak co roku w okresie grzewczym jest wiecej roztoczy i szczerze czekam juz na mroz zeby wystawic materaz posciele itd bo podobno gina w minusowych temp

Dziekuje kochane za wsparcie, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. Nie spalam od 3 nad ranem, zaprowadzajac syna do szkoly mialam napad paniki i bezdechu, cala droge do szpitala przeplakalam i trzeslam sie caly czas na poczekalni. To jest okropne jak bardzo mam poraniona psychike po tych wszystkich przejscisch. Wlasnie czekam na badanie krwi wiec tylko daje znac ze jest wszystko dobrze. Dzidzia nadrobila 1 dzien, jest idealnie do terminu z owu, dzis rowno 13+0, przeziernosc w normie... termin z 10 skoczyl ostatecznie na 9 maj.

Marta94 ja używam swojego detektora tętna czasami raz na tydzień, a czas mi 2-3 razy w tygodniu, zależy od nastrojów.

Kari21 razem damy radę do niedzieli. Wierzę szczerze, że w poniedziałek odetchniesz z ulga i już będziesz spokojniejsza o maleństwo. Cieszę się, że usg wyszło dobrze [emoji8]

Ja mam cienkie nerwy dzisiaj. Dzieci nie chcą w domu wcale sprzątać zabawek [emoji26] starzy ma 4 lata i poza domem, w przedszkolu, u sąsiada pięknie sprząta po zabawie, jedzeniu, a tu ciężko mu idzie. Wprawdzie ma pomocnika w balaganieniu.

Dziekuje kochane za wsparcie, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. Nie spalam od 3 nad ranem, zaprowadzajac syna do szkoly mialam napad paniki i bezdechu, cala droge do szpitala przeplakalam i trzeslam sie caly czas na poczekalni. To jest okropne jak bardzo mam poraniona psychike po tych wszystkich przejscisch. Wlasnie czekam na badanie krwi wiec tylko daje znac ze jest wszystko dobrze. Dzidzia nadrobila 1 dzien, jest idealnie do terminu z owu, dzis rowno 13+0, przeziernosc w normie... termin z 10 skoczyl ostatecznie na 9 maj.
Kari, rozumiem Twoj stres i bardzo bardzo Ci zycze by wszystko bylo dobrze. Super, ze nanusg wszystko, teraz czekamy na niedzieli, nadal zaciskam kciuki

Kari, cudowne wieści. Widzisz wszystko z dzidzia dobrze i tym razem wszystko będzie ok. [emoji5]

Marta, nie używam częściej tego detektora niż raz w tygodniu. Niby to bezpieczne ale nikt ci na to gwaranci nie da wiec ja wole ograniczyć się do minimum. Za chwile zaczniemy czuć ruchy to ja wtedy raczej zupełnie zrezygnuje z tego.

Kari, na pewno będzie dobrze, nie przejmuj się teraz i mysl pozytywnie, to tez dobrze wpłynie na dzidzie [emoji4]

Kari tak bardzo się cieszę że na usg wszystko ok ! Trzymam dalej kciuki , jestem przekonana że nikt do Ciebie dzwonić nie będzie, tylko dostaniesz piękne wyniki trochę później niż w niedzielę ;-)

Prześledziłam kilka ostatnich stron i tak ciężko na razie mi się połapać co, kto i o co chodzi :) mam nadzieję, że za kilka dni będę już ogarniać co i jak :)
Kari jakie testy robiłaś? U mnie po usg prenatalnym wszystko ok, ale gdyby tylko pojawiła się jakakolwiek niepewność co do zdrowia dzidzi to zdecydowałaby się na badanie Nifty albo Harmony.

reklama
Kluseczka ja pappa robie, mieszkam w uk i tutaj mam wybor nie robic badan czyli tylko sprawdzaja rozmiar dziecka albo robic badania czyli sprawdzenie nt, kosci nosowej itp plus pappa- tu sie robi kazdemu te dwa razem.

Do góry