reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

@kari21 no i widzisz, znowu jesteś kroczek do przodu ;) do poniedziałku zleci, dasz radę i to będzie taki milowy krok.
Ja po wczorajszej wizycie jestem troszkę spokojniejsza, ryzyko poronienia spadło, bo to już 14+0 więc mam nadzieję że teraz będzie dobrze :)

reklama
Prześledziłam kilka ostatnich stron i tak ciężko na razie mi się połapać co, kto i o co chodzi :) mam nadzieję, że za kilka dni będę już ogarniać co i jak :)
Kari jakie testy robiłaś? U mnie po usg prenatalnym wszystko ok, ale gdyby tylko pojawiła się jakakolwiek niepewność co do zdrowia dzidzi to zdecydowałaby się na badanie Nifty albo Harmony.
Ja właśnie robiłam test nifty i czekam

Roki oby juz teraz wszystko bylo dobrze i obysmy wogole wszystkie tu urodzily zdrowe maluszki w maju. Ja za tydzien lub dwa jeszcze ostatni raz raczej ide do pl ginekologa, sam zalecil ze nie ma sensu wircej wizyt chyba ze bede potrzebowac i poprostu bede miala recepty na leki wysylane do domu a reszte ciazy poprowadze juz ang systemem bo i tak bede miala spotkanie z ginekologiem i 2 dodatkowe usg po 25 tyg i po 30 tyg.
Teraz bede schodzic z luteiny zeby miedzy 15 a 16 tyg odstawic... choc jeden lek mniej.

Kari widzę że w każdym kraju opieka nad kobietą w ciąży wygląda inaczej. Ja pierwszego syna urodziłam w Norwegii, a tam w ostatnim czasie obserwuje się dużą tendencję do demedykalizacji wszystkiego, byłam wtedy przerażona brakiem badań. Od kilku lat jestem w Polsce i teraz mam wrażenie że wszystkiego jest bardzo dużo.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny! Wierzę że dzieciaki urodzą się zdrowe!

Mnie wczoraj przyszły poczta wyniki PAPPA i są dobre tzn ryzyko tak maleńkie, że ostatecznie wyszło 99,7%, że żadnej z 3 wad nie ma. Wiadomo, że nie daje to pewnośc, że dziecko nie ma innej wady ale daje to duże poczucie komfortu psychicznego.

Kluseczka, ja mieszkam w Norwegii [emoji5] jestem już po 2 usg , kolejne trzy mam już zaplanowane i wszystko na skierowaniu ale to fakt, że normalnie wykonują tu minimum badań.

Soniafka, to chyba coś zmienia się na plus w Norwegii, bo 12 lat temu miałam tylko jedno badanie usg, ginekologicznie nie byłam badana całą ciąże. W jakim mieście mieszkasz?

Kari, bardzo Ci współczuje wcześniejszych strat, ja mam za sobą jedno niepowodzenie, w styczniu tego roku i do 12 tygodnia strasznie się bałam. Chyba właśnie dlatego dołączyłam dopiero teraz.

@Kluseczka87 witaj. Rozumiem Twój strach i to że dołączyłas dopiero teraz. Sama mam dwie straty na koncie i też bardzo się bałam i boję dalej w tej ciąży. Dziś zaczynam 15tc i dalej strach nie opuszcza

reklama
Kluseczka, mieszkam w Oslo. Dalej jest tak, że stanadardowo jest jedno usg połówkowe tyle, że mam super lekarkę ogólna która dała mi skierowanie do ginekologa a tamten znów kolejne na badania genetyczne. Wszystko kwestia na kogo się trafi. Ja tez mam za sobą poronienie, jak chyba połowa dziewczyn tutaj.

Do góry