reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja też nic nie mam, a nie mam jedną jedyną rzecz chustę. Córkę chustowałam wiec teraz tez napewno będę. Moje dzieci to jeden juz nastolatek bo 14 lat a córa 9 wiec mam dużo wydatków ale też wiem co jest nie zbędne, listy na razie nie robie bo w sumie jest jeszcze dużo czasu ale już ogadam wozki i czytam opinie. Z corka miałam x ladera xa i byłam bardzo zadowolona zobaczę jak teraz będzie.
@kari21 co do ubranek mam identyczne zdanie :tak:

reklama
Rossiczka a u Ciebie prawdopodobnie dziewczynka tak? Czy coś pomyliłam?

Ja lubiłam najbardziej body kopertowe polspiochy(czyli spodenki ze stopami) i pajace. Ale miałam terminy na środek jesieni. Teraz maj, więc zastanawiam się czy inaczej podejść do tematu ubranek. Myślę czy jak nadejdą upały to najlepsze będą tylko koszulki i pielucha.

Ja jeszcze chyba nie myśle o ubrankach i wszystkich innych rzeczach:) wiem tylko, ze będę chciała kupić nowy fotelik;) i wiem ze jak się okaże dziewczynka to potem zgłupiejemy z tymi ubrankami ;)

Rossiczka ja nie jestem przekonana do body ale to kwestia tego, że w zimie łatwiej było mi sprawdzić stan pieluszki(sucha czy mokra) kiedy synek miał koszulkę i spodenki zamiast body i spodenki. Ale tu będzie mniejsze dziecko i sama nie wiem. Będę musiała pomyśleć. No i aż żal mi zakrywac bodziakami moje piękne pieluszki [emoji23]

@roki u mnie wolne b-hcg to 78,59 odpowiada 2,494 mom, a Pappa 0,949 odpowiada 0,245 mom... także Twój wynik jest super, nie martw się

Całe rano szukałam w necie podobnych wyników i nie znalazłam totalnie nic z pappa tak wysokim... Nie wiem czy ma być wyższe, czy nie i nie mam pojęcia jak obliczyć to mom bo wszędzie jest podane właśnie w tym, a ja nie mam pojęcia... Wyniki z labu były zrobione w czwartek, więc pewnie w piątek trafiły do ośrodka, także nie mam co się łudzić że jutro już coś będzie :( staram się nie zwariować, bo i tak totalnie nic mi to nie mówi. BetaHCG jest 28coś więc troszkę powyżej mediany.
Generalnie robię w ciąży bardzo dużo badań i każdy wynik potrafię zinterpretować, a ten jest totalnie poza moim zasięgiem niestety...
Przepraszam że nie włączam się w dyskusje na temat wózka, łóżeczka, ubranek, po prostu nauczona stratami ciąż, jest dla mnie na to za wcześnie. Boję się bardzo że......same wiecie. Ale zapamiętam sobie numery stron gdzie była ta dyskusja i jak będzie mi dane, to do tego wrócę ;)

Ja myślę, że będzie chłopiec, a dla chłopca wszystko mamy, tylko będzie trzeba pomyśleć o spaniu, bo Olek łóżeczko nadal zajmuje, kupiliśmy większe do 5 lat, ale o tym to pomyślę później.
Co do zamknięcia forum, to ja jestem za tym, aby było otwarte, bo zawsze ktoś może dojść, ale szukać jakiś porad, ale ja też nie umieszczam zdjęć, więc jak uważacie.
Bardzo podobają mi się te kosze, tylko w nich chyba nie można zamontować monitora oddechu, a ja bez niego sobie nie wyobrażam. Sama jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy. Podobają mi się też kołyski, ale do nich trzeba się schylać, więc też na dłuższą metę kiepsko, plecy wysiądą. A macie jakieś sprawdzone łóżeczka dostawne?
Co do wózka to mamy po starszaku i taki zostanie, bo nie będziemy wydawać kasy na nowy jak ten jest całkiem ok. W ogóle na razie jestem nastawiona na nie-szalenie, kupić tylko to co niezbędne, wykorzystać jak najwięcej tego co mamy po starszym, ale zobaczymy jak to będzie ;-)

reklama
Do góry