reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ann u mnie najgorsze bylo pierwsze 6 dni z tymi szwami, te na szyjce tak bola, ze plakalam z bolu. Koszmar. A jeszcze pojechalam na sciagniecie to powiedzieli ze mam isc do swojego gina (40 km dalej), bo oni sie tu takimi bzdurami nie zajmuja, kiedy ja siedziec nie moglam. Tak mi wtedy nerwy puscily, ze poszlam do ordynatora i on mi sciagnal, powiedzialam o tym jak mnie potraktowali przy porodzie, potem z tymi szwami ale nic to nie dalo. Ostatnio czytalam artykul z kontroli w tym szpitalu z tego projektu rodzic po ludzku, to pacjentki opowiadaly gorsze historie ze swojego porodu niz moja, niektore w ogole zostawiali w sali bo “one to tylko dla 500 plus rodza”. Z wywiadu wyniklo ze 90% pacjentek bylo obrazanych, 80% wysmiewanych. Jedna pisala, ze w czasie porodu dostala mopa i miala sprzatac po sobie. Koszmar.

Co do nocnika to niestety jestesmy krok do tylu. Przed choroba wolal pieknie, co prawda po fakcie, ale wolal, a teraz nawet jak go zapytam i ma pieluche pelna to mowi ze nie i ucieka [emoji853]

reklama
Cześć dziewczyny ck do prywatnosci wątku to jak dla mnie wbsumie narazie bez roznicy ale zdjec jakos sie krępuje zamieszczac.
Nie udzielam sie cidziennie chociaz staram sie czytac reguralnie bo jeszcze pracuje i ciezko z czasem.

Od 2 dni nie moge sobie ze soba poradzic, mam mega hustawke nastrojow tylko wczoraj plakalam az 3 razy. Jeszcze na wieczor sie z M poklucilam bo sobie na wiosne zaplanowal zakup motoru jak zblizaja nam sie takie wydatki i wydaje mi sie ze wogole ostatnio jakos sie dogadac nie mozemy
Hustawka normalna rzecz, co do M..to na pewno bo klotliwych dniach nadejda te dobre, a co do samego pomysłu o motorze nie masz nic przeciwko?

Ja dzisiaj tez wstałam tak wczesnie, i teraz leżę z bólem głowy :/
Wczoraj nie mogłam nic zjeść, rano zrobiłam kanapki z szynka i tak jak ją wcześniej normalnie jadłam tak wczoraj po dwóch gryzach mogłabym zwrócić. I tak ciągnęło się za mna cały dzien, jedyne co mogłabym jesc i mi bezproblemowo wchodzi to słodkie, dobrze ze nie mam do tego cały czas dostępu [emoji28] A dzisiaj jeszcze trochę się polenie i potem pranie i sprzątanie całego mieszkanka.
Co do zamkniętego forum to dla mnie to w tym momencie bez różnicy, ale popieram ze zaczniemy się dzielić coraz to intymniejszymi i prywatnymi sprawami, wiec fajnie byłoby żeby to zostało miedzy nami a nie ogólnodostępne, a z drugiej strony pewnie znajdzie się jeszcze pare dziewczyn które dołącza niebawem, wiec jestem za tym jak Roki zaproponowała po prenatalnych.
Co do tych ciążowych ciuszków w lidlu, chyba tez się przejdę zobaczyć, bo tez mnie zaczynaja moje uwierać [emoji39]
A jak o wózku była mowa, chciałabym spytać co sądzicie o 2w1 z bebetto? Jakoś wpadł mi w oko, dokladnie model holland, ale to takie wiecie, jeszcze maaaam czas żeby popatrzeć za czymś innym [emoji4]

Ja tez kupie gondole i fotelik, marzy mi sie zolty wozek, tak mi sie ten mamyginekolog podoba [emoji16] ale maz mowi na razie kategoryczne nie zoltemu [emoji23]
Spacerowke kupie taka jak mam dla synka teraz. Jest najlepsza, a przeszlam przez 4, wiec mam porownanie.

Just a dlaczego kupisz druga taka sama spacerowke? Ta chcesz zprzedac? Jaka masz?
Ja tym razem na pewno nowy fotelik do auta. Z wózkiem to zobaczymy. Tez mi się marzy żółtą buda albo różowa jeśli była by dziewczynka. Ale na pewno nie cały kolorowy.

a co to za spacerowka?

Coletto Joggy. Jest mega miekki, zwrotny, rozklada sie na plasko, amoltyzatory, regulowany twardy podnoznik, pompowane kola i metalowa roma. Taki tylko czerwony.

Zobacz załącznik 911470

Dla porownania mialam z 3w1 riko nano- w kazdym calu spacerowka niewypal, Espiro Sonic- kolka plastikowe, wozek tak delikatny, ze nie nadaje sie do niczego oprocz wyjsc po miescie, bardzo wywrotny, przy rozlozeniu na plasko przewraca sie do tylu, greentom- siedzisko kubelkowe nadaje sie tylko do krotkich wyjsc na miasto, kolka malutkie, delikatne, po kostce w parku nie dosc ze nie chcial jechac to jeszcze dziecko w srodku tak wytrzepalo ze od razu poszedl na olx, no i espiro magic- nawet ok gdyby nie te male kulka, ale bardzo miekka i mala, tylko ja dostalam wersje z dwiema malymi raczkami, dla mnie niewygodna, bo czesto pcham wozek jedna reka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ann nie chce sprzedawac, bo w maju jak lecielismy samolotem nasz wozek przelecial cala Rosje, dostalismy go po kilku dniach niestety rama porysowana i buda tez pogięta [emoji53] nie wyglada zle, Marcelik jeszcze a nim jezdzi czasem ale raczej zostawie go w pl jako awaryjny.
No ja tez chce bude zolta [emoji4]

Do góry