reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Daleko dojeżdżasz? Ja właśnie mam biuro praktycznie na przeciwko mieszkania, idę na nogach [emoji14] na razie z powodu ciąży wzięłam 2 dni w październiku l4 i dzisiaj - może mi do końca tygodnia da. Ale znowu we wtorek wzięłam wolne bo prenatalne mam w środku dnia i ten przyszły tydzień też będzie taki szarpany.. Ja nie wiem czy im się to będzie podobać że tak trochę jestem a trochę mnie nie ma

O chciałabym mieć tak blisko :p Firmą się nie przejmuj, bo jeśli źle się czujesz to ważniejsze żebyś porządnie wypoczęła.
Ja do pracy mam jakieś 8 km, ale prawie w ciągłych korkach, no cóż zobaczymy co nam nadchodząca zima przyniesie ;)

reklama
Hej! Mnie też zaczęło mulić ale wieczorami.. Wczoraj dwa razy aż się podniosłam do toalety ale na szczęście mi przeszło. Za to głowa mnie boli jak cholera, nie mogłam się z poduszki podnieść i nie poszłam do pracy :/ siedzę w open space i jest bardzo głośno co tylko zwiększa ból głowy więc uznałam że raczej mi nie przejdzie i idę do lekarza po l4.
A wy dziewczyny pracujecie? Bo ja mam trochę wyrzuty że znowu odpuszczam...
Ja mam to samo mega bol glowy jescze pracuje do wtorku juz w pracu wiedza i od 1go maja juz zastepstwo na moje miejsce wiec 31 przy okazji badan wezme l4

Hej dziewczyny u mnie dzis trochę lepkiej wczoraj przespałam prawie cały wieczór..
Właśnie wracam z pracy ale ciężko mi jest praca fizyczna..

@kari21 ja tez ostatnio jeden dzien mam takiego dola myśli negatywne.. ale jakos staram się myśleć pozytywnie mimo ze tych negatywnych ciężko powstrzymać.. z moim mężem mam to samo działa na mnie jak płachta na byka :/ wiec w tej kwesti jestem słaba.. chłopy takie są.. mój jak dzwoni to się pyta tylko co ugotowałaś żeby zjeść?! A ja !?.. tak to jest z nimi

O chciałabym mieć tak blisko [emoji14] Firmą się nie przejmuj, bo jeśli źle się czujesz to ważniejsze żebyś porządnie wypoczęła.
Ja do pracy mam jakieś 8 km, ale prawie w ciągłych korkach, no cóż zobaczymy co nam nadchodząca zima przyniesie ;)
To też rzut beretem :) a w sumie do zimy to już brzuszki powinnyśmy mieć dość słuszne ;) tak do świąt Bożego Narodzenia myślałam żeby dotrzymać a potem dać sobie spokój z pracą. Niepotrzebna im tam będę sapiąca i tocząca się [emoji23]

Widze ze nie tylko ja mam gorsze dni, tez mam czarnw mysli ktore jak tylko nachodza staram sie odgonic ale czasmi to silniejsze.
Odliczam juz dni do konca miesiaca bo te drugie zmiany mnie wykoncza wtacam do domu o 22 i wczoraj juz mi sie oczy zamykaly jak auto prowadzilam wiec musialam radio na Full zeby mi sie nie zasnelo. Trzymam kciuki za wszystkie prenatalne.

Dzieki Dziewczyny :* u mnie niestety takie myśli, że miałam szczęście urodzić dwoje zdrowych dzieci więc dlaczego ma mi się udać 3 raz... No nic jeszcze trochę i będę coś wiedzieć :)

Kari może spróbuj z nim szczerze porozmawiać. Wiem, że to trudne tak otworzyć się w pełni ale czesto pomaga

I już l4 do końca ciąży? Przypomnisz jaką masz mniej więcej pracę (czy musisz coś dźwigać itp) i który tc?
12tc za mna 2 poronienia a pracuje w ksiegarni wiec dzwigania ksiazek, wchodzenia po drabinie i nawet samego stania jest naprawde duzodlatego wole isc na L4 i przynajmniej miec spokoj i wiecej czasu spedzic z synkiem 5letnim. Dodam jeszcze ze w 1wszej ciazy do 7go miesiaca pracowalam za barem ale bylam mlodsza teraz juz wiem ze rady nie dam

Widze ze nie tylko ja mam gorsze dni, tez mam czarnw mysli ktore jak tylko nachodza staram sie odgonic ale czasmi to silniejsze.
Odliczam juz dni do konca miesiaca bo te drugie zmiany mnie wykoncza wtacam do domu o 22 i wczoraj juz mi sie oczy zamykaly jak auto prowadzilam wiec musialam radio na Full zeby mi sie nie zasnelo. Trzymam kciuki za wszystkie prenatalne.

Ło matko drugie zmiany :szok: Podziwiam cię i nie dziwię się że jesteś padnięta.

reklama
Rozmowa z nim nic nie da. Od miesiaca spie na kanapie bo on mi sypialni nie odstapi, zaczyna sie robic zimno, w salonie okno na ogrod nieszczelne i ciagnie zimno, dzis myslalam ze zamarzne w nocy :( a ja to jestem tylko praczka, sprzataczka, kucharka i ogolnie sluzaco ktora w dodatku oplaca wszystkie rachunki z wyjatkiem wynajmu mieszkania, musi zrobic zakupy i dzieci utrzymac czyt ubrania, oplaty szkolne i wszystkie inne bo on grosza nie doklada :( na serio mam dosyc.

Do góry