reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dzien dobry majówki ja juz po wizycie u mojego gin zalozyli mi karte ciazy badania w normie ale co najwazniejsze ze u maluszka wszystko dobrze i serducho bije na watku wizutowym dodalam fote.
A zaraz lece do pracy i az do 21 chyba pociagne tak dk konca miesiaca i biore pozniej zwolnienie bo strasznie mnie mecza te zmiany

reklama
Dzien dobry majówki ja juz po wizycie u mojego gin zalozyli mi karte ciazy badania w normie ale co najwazniejsze ze u maluszka wszystko dobrze i serducho bije na watku wizutowym dodalam fote.
A zaraz lece do pracy i az do 21 chyba pociagne tak dk konca miesiaca i biore pozniej zwolnienie bo strasznie mnie mecza te zmiany
Super! Śliczną masz fasolkę :-) :)

A wlasnie. Ja tez mam karte ciazy tzn to cala książeczka, jak taka ksiazeczka zdrowia, do tego dostalam taka karte ciezarnej, wielkosci karty do bankomatu, zeby wlozyc do portfela, mam tam najpotrzebniejsze info-date ost miesiaczki, gr krwi itd, w razie gdyby cos mi sie stalo zeby w szpitalu mieli od razu informacje- to jest mega [emoji5]

Czemu Ty tak wczesnie musisz wstawac:(?

Dzien dobry wszystkim, samych dobrych wiesci wizytujacym zycze ;)

Ja dzis rano bylam na badaniach krwi, teraz odpoczywam ;)
Na 6:30 musze być w pracy a dojeżdżam pociągiem który mam o 5;17
Dziendobry kochane majowki, wpadam zyczyc wam bezobjawowych dni, ja mam dzis starszaka w domu bo chyba boli go zabek albo nagryzl jezyk... ciezko stwierdzic jak dziecko nie ma komunikacji :( wiec nie ma czytania dzis ksiazki w lozku z rana... padam po kolejnej bezsennej nocy, juz chyba wole sennosc niz budzenie sie po 3 razy i problem z zasnieciem. No ale trudno, fajnie chociaz ze moge spac nadal na brzuchu bo w takiej pozycji najszybciej zasypiam.
oby szybko młodemu przeszlo.
Ja tez jeszcze korzystam ze spania na brzuchu bo uwielbiam tą pozycję ;)

Ja dzisiaj czuje się trochę lepiej. Mdlosci są jak robie się glodna. Wiec w sumie jest okej;)

Lecę na wątek wizytowy

@sunmaggy jak byłam w piątek na wizycie u lekarza, to podczas usg zapytał mnie czy mam jakieś krwawienie/plamienia. Powiedziałam że nie. Pokazał mi na monitorze że pod pęcherzykiem ciążowym jest trochę krwi i mówi że ona może chcieć się ewakuować ale ze nie jest to groźne dla dziecka. Mówił że właśnie przy heparynie często się ta zdarza i że do 12 czy nawet 14tc mogą takie krwawienia być. Niekoniecznie oznaczają one coś złego :) także odpoczywaj i myśl pozytywnie :) dobrze pamiętam że dziś chcą ci robić betę??
tak, już mi pobrali krew, ale jeszcze nie mam wyników, w ogóle jeszcze nie było wizyty

Ja dostalam wczoraj recepte na żelazo i mam brac 2xdziennie. Mialam zrobiona krew na pierwszej wizycie, wtedy jeszcze nie brałam witamin. I sama teraz nie wiem czy brać te tabletki bo boję się tak bardzo zaparc [emoji26] ale wizytę mam za 5 tygodni j wtedy mi zrobią morfologie. Nie mam jak tego sprawdzić teraz. Co byście zrobiły? Co naturalnie podwyższa żelazo? To że mam anemie to mnie nie dziwi. W każdej ciąży tak miałam.
lepiej bierz jak lekarz kazał, z naturalnych produktów ciężko się przyswaja, a w ciąży szczególnie

@sunmaggy masakra, już po 12 a jeszcze nie było wizyty....? Biedna, rozumiem cię, nikt nie lubi leżeć w szpitalu... Szczególnie jeśli nic nie robią, nie dają leków a ty tylko leżysz. Cierpliwości dużo życzę :)

Just chyba tak zrobię. I wodę muszę pamiętać, eh to moja zmora. Mąż już zabrał receptę i ma mi kupić. Na ile M został w przedszkolu? Nikos został dziś na pół godziny i pani mówiła, że nie płakał cały czas, że trochę obserwował, ale się nie bawił dziś. Jutro to samo. Więc ja na razie tylko biegam cały ranek do przedszkola. Przed 9 wychodzimy (na szczęście mamy 5minut drogi nawet tempem Nikodema), pół godziny był więc o 9.30 musialam znowu isc i przed 12 znowu po Wiktora. Póki co mam więcej roboty, ale jak się już zaklimatyzuje to będzie lepiej.
U mnie też jest taka książeczka ciąży. Tam dwie ciążę można prowadzić, ale takiej karty małej u mnie nie ma, a to super sprawa bo wystarczy mieć portfel a nie musisz nosić całej karty.

@Ann_ oj jak ja cię rozumiem z tym piciem wody. Mnie totalnie odrzuciło od zwykłej wody. Nie jestem w stanie jej przełknąć bo od razu mi niedobrze. Teraz pije herbatę z lipy ewentualnie od dwóch dni wchodzi mi woda z sokiem. Muszę dużo pić, bo mam problem z zaparciami...

reklama
Ja karte ciazy jako w uk otrzymam dopiero na dating scan czyli w 13 tyg na usg w szpitalu. Jutro do domu przychodzi polozna uzupelnic wszystkie papiery, znowu... cala historia, dopiero co w marcu z nia to wszystko godzine spisywalam i teraz powtorka. Jedyne co mam to biala karta ktora uprawnia mnie do lekow z recepty za darmo i darmowego leczenia dentystycznego.

Do góry