reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Dzien dobry majówki ja juz po wizycie u mojego gin zalozyli mi karte ciazy badania w normie ale co najwazniejsze ze u maluszka wszystko dobrze i serducho bije na watku wizutowym dodalam fote.
A zaraz lece do pracy i az do 21 chyba pociagne tak dk konca miesiaca i biore pozniej zwolnienie bo strasznie mnie mecza te zmiany

reklama
Dzien dobry majówki ja juz po wizycie u mojego gin zalozyli mi karte ciazy badania w normie ale co najwazniejsze ze u maluszka wszystko dobrze i serducho bije na watku wizutowym dodalam fote.
A zaraz lece do pracy i az do 21 chyba pociagne tak dk konca miesiaca i biore pozniej zwolnienie bo strasznie mnie mecza te zmiany
Super! Śliczną masz fasolkę :-) :)

A wlasnie. Ja tez mam karte ciazy tzn to cala książeczka, jak taka ksiazeczka zdrowia, do tego dostalam taka karte ciezarnej, wielkosci karty do bankomatu, zeby wlozyc do portfela, mam tam najpotrzebniejsze info-date ost miesiaczki, gr krwi itd, w razie gdyby cos mi sie stalo zeby w szpitalu mieli od razu informacje- to jest mega [emoji5]

Czemu Ty tak wczesnie musisz wstawac:(?

Dzien dobry wszystkim, samych dobrych wiesci wizytujacym zycze ;)

Ja dzis rano bylam na badaniach krwi, teraz odpoczywam ;)
Na 6:30 musze być w pracy a dojeżdżam pociągiem który mam o 5;17
Dziendobry kochane majowki, wpadam zyczyc wam bezobjawowych dni, ja mam dzis starszaka w domu bo chyba boli go zabek albo nagryzl jezyk... ciezko stwierdzic jak dziecko nie ma komunikacji :( wiec nie ma czytania dzis ksiazki w lozku z rana... padam po kolejnej bezsennej nocy, juz chyba wole sennosc niz budzenie sie po 3 razy i problem z zasnieciem. No ale trudno, fajnie chociaz ze moge spac nadal na brzuchu bo w takiej pozycji najszybciej zasypiam.
oby szybko młodemu przeszlo.
Ja tez jeszcze korzystam ze spania na brzuchu bo uwielbiam tą pozycję ;)

Ja dzisiaj czuje się trochę lepiej. Mdlosci są jak robie się glodna. Wiec w sumie jest okej;)

Lecę na wątek wizytowy

@sunmaggy jak byłam w piątek na wizycie u lekarza, to podczas usg zapytał mnie czy mam jakieś krwawienie/plamienia. Powiedziałam że nie. Pokazał mi na monitorze że pod pęcherzykiem ciążowym jest trochę krwi i mówi że ona może chcieć się ewakuować ale ze nie jest to groźne dla dziecka. Mówił że właśnie przy heparynie często się ta zdarza i że do 12 czy nawet 14tc mogą takie krwawienia być. Niekoniecznie oznaczają one coś złego :) także odpoczywaj i myśl pozytywnie :) dobrze pamiętam że dziś chcą ci robić betę??
tak, już mi pobrali krew, ale jeszcze nie mam wyników, w ogóle jeszcze nie było wizyty

Ja dostalam wczoraj recepte na żelazo i mam brac 2xdziennie. Mialam zrobiona krew na pierwszej wizycie, wtedy jeszcze nie brałam witamin. I sama teraz nie wiem czy brać te tabletki bo boję się tak bardzo zaparc [emoji26] ale wizytę mam za 5 tygodni j wtedy mi zrobią morfologie. Nie mam jak tego sprawdzić teraz. Co byście zrobiły? Co naturalnie podwyższa żelazo? To że mam anemie to mnie nie dziwi. W każdej ciąży tak miałam.
lepiej bierz jak lekarz kazał, z naturalnych produktów ciężko się przyswaja, a w ciąży szczególnie

@sunmaggy masakra, już po 12 a jeszcze nie było wizyty....? Biedna, rozumiem cię, nikt nie lubi leżeć w szpitalu... Szczególnie jeśli nic nie robią, nie dają leków a ty tylko leżysz. Cierpliwości dużo życzę :)

Just chyba tak zrobię. I wodę muszę pamiętać, eh to moja zmora. Mąż już zabrał receptę i ma mi kupić. Na ile M został w przedszkolu? Nikos został dziś na pół godziny i pani mówiła, że nie płakał cały czas, że trochę obserwował, ale się nie bawił dziś. Jutro to samo. Więc ja na razie tylko biegam cały ranek do przedszkola. Przed 9 wychodzimy (na szczęście mamy 5minut drogi nawet tempem Nikodema), pół godziny był więc o 9.30 musialam znowu isc i przed 12 znowu po Wiktora. Póki co mam więcej roboty, ale jak się już zaklimatyzuje to będzie lepiej.
U mnie też jest taka książeczka ciąży. Tam dwie ciążę można prowadzić, ale takiej karty małej u mnie nie ma, a to super sprawa bo wystarczy mieć portfel a nie musisz nosić całej karty.

@Ann_ oj jak ja cię rozumiem z tym piciem wody. Mnie totalnie odrzuciło od zwykłej wody. Nie jestem w stanie jej przełknąć bo od razu mi niedobrze. Teraz pije herbatę z lipy ewentualnie od dwóch dni wchodzi mi woda z sokiem. Muszę dużo pić, bo mam problem z zaparciami...

reklama
Ja karte ciazy jako w uk otrzymam dopiero na dating scan czyli w 13 tyg na usg w szpitalu. Jutro do domu przychodzi polozna uzupelnic wszystkie papiery, znowu... cala historia, dopiero co w marcu z nia to wszystko godzine spisywalam i teraz powtorka. Jedyne co mam to biala karta ktora uprawnia mnie do lekow z recepty za darmo i darmowego leczenia dentystycznego.

Do góry