reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Dobrze, ze sie lepiej czujesz, a jak te plamienia? Slabna?
nie, jest bez zmian, nawet chyba są mocniejsze od 3 dni, lekarz powiedział, że to może być po tych zastrzykach, które dostaje na rozrzedzenie krwi, i że tak może trwać do 12 tc, a dziś miałam taki okropny sen, tak się cieszyłam,że się obudziłam

nie, jest bez zmian, nawet chyba są mocniejsze od 3 dni, lekarz powiedział, że to może być po tych zastrzykach, które dostaje na rozrzedzenie krwi, i że tak może trwać do 12 tc, a dziś miałam taki okropny sen, tak się cieszyłam,że się obudziłam
Pewnie sobie przysnelas nad ranem i potem sie śnią pierdoly. Trzymaj sie ;)

@sunmaggy jak byłam w piątek na wizycie u lekarza, to podczas usg zapytał mnie czy mam jakieś krwawienie/plamienia. Powiedziałam że nie. Pokazał mi na monitorze że pod pęcherzykiem ciążowym jest trochę krwi i mówi że ona może chcieć się ewakuować ale ze nie jest to groźne dla dziecka. Mówił że właśnie przy heparynie często się ta zdarza i że do 12 czy nawet 14tc mogą takie krwawienia być. Niekoniecznie oznaczają one coś złego :) także odpoczywaj i myśl pozytywnie :) dobrze pamiętam że dziś chcą ci robić betę??

Ja dostalam wczoraj recepte na żelazo i mam brac 2xdziennie. Mialam zrobiona krew na pierwszej wizycie, wtedy jeszcze nie brałam witamin. I sama teraz nie wiem czy brać te tabletki bo boję się tak bardzo zaparc [emoji26] ale wizytę mam za 5 tygodni j wtedy mi zrobią morfologie. Nie mam jak tego sprawdzić teraz. Co byście zrobiły? Co naturalnie podwyższa żelazo? To że mam anemie to mnie nie dziwi. W każdej ciąży tak miałam.

Ja dostalam wczoraj recepte na żelazo i mam brac 2xdziennie. Mialam zrobiona krew na pierwszej wizycie, wtedy jeszcze nie brałam witamin. I sama teraz nie wiem czy brać te tabletki bo boję się tak bardzo zaparc [emoji26] ale wizytę mam za 5 tygodni j wtedy mi zrobią morfologie. Nie mam jak tego sprawdzić teraz. Co byście zrobiły? Co naturalnie podwyższa żelazo? To że mam anemie to mnie nie dziwi. W każdej ciąży tak miałam.
Zależy jak bardzo duży masz niedobór. Bogate w żelazo są np. pietruszka, szpinak. :happy:
I jeszcze:

Produkty bogate w żelazo to:
żółtko jaj,
natka pietruszki,
brokuły,
fasola,
groch,
soja,
czerwone mięso,
czerwone i zielone warzywa,
wątróbka wieprzowa i wątróbka z kurczaka,
chleb żytni pełnoziarnisty,
mleko i produkty mleczne.

@Ann_ rośliny strączkowe, natka pietruszki, wątróbka wieprzowa, kaszanka. To na pewno ma dużo żelaza. Kojarzy mi się jeszcze ze pestki dyni też. Poszukaj na necie, bo na pewno będzie tego więcej :) ja pamiętam tyle :)

Ann ja bym brala plus duzo owocow, one pomagaja na zaparcia [emoji4]

Ja dzis znowu zyje. Ciekawe jak dlugo [emoji23] Zuczek zostal w przeszkolu sam! Moge ogarnac dom dopoki jestem w stanie [emoji23]

reklama
Dziendobry kochane majowki, wpadam zyczyc wam bezobjawowych dni, ja mam dzis starszaka w domu bo chyba boli go zabek albo nagryzl jezyk... ciezko stwierdzic jak dziecko nie ma komunikacji :( wiec nie ma czytania dzis ksiazki w lozku z rana... padam po kolejnej bezsennej nocy, juz chyba wole sennosc niz budzenie sie po 3 razy i problem z zasnieciem. No ale trudno, fajnie chociaz ze moge spac nadal na brzuchu bo w takiej pozycji najszybciej zasypiam.

Do góry