ja będę w sobotę 14.09 i też będzie około 7+3Będzie już 7 tydzień więc powinno być już serduszko Ja mam wizytę teraz w czwartek 12.09 i będzie 7+0 lub 7+1 (różnie aplikacje mi pokazują). Pamiętam, że w pierwszej ciąży poleciałam w 5+3 i lekarz tak czy siak kazał przyjść po 2 tyg. bo na tym etapie był widoczny tylko pęcherzyk
reklama
ja uważam że nie ma co spisywać tego cyklu na straty ! skoro według kalendarzyka to owulacja mogła być troszkę później niż zakładasz ! ja wyłapałam teraz po transferze betę na poziomie 5 i ładnie ruszyła do przodu !32 dzień cyklu, według kalendarza 14 dpo, ogólnie czuje, że ten cykl jest inny niż poprzednie . Strasznie boli mnie głowa, nastroje totalnie różne- no ale tak też bywa przy PMS, bol brzucha tak jakby okres juz był, bulgotanie, zaparcia, piersi opuchnięte a sutki bardzo tkliwe, do tego dosłownie po otrzymaniu wyników bety sluz zabarwiony lekko na różowo z brązową małą plamką.
Dopiero niedawno zaczęliśmy starania więc też trochę ten cykl traktuje jako obserwacyjny. Jestem pielęgniarką anest. i dużo już widziałam dlatego wolę przyjąć tą gorszą opcję i się mile zaskoczyć
Helena!
Moderator
Jeenny gratulacje !tydzień temu we czwartek beta 26 bo wyszła blaaada kreska po czasie na teście, dzisiaj beta 1510. Czuję się na razie bez zmian, jedyne co to jedno wstanie w nocy na siku taka zmiana
Jeenny
Fanka BB :)
ja w poprzedniej ciąży brałam mama dha premium + ale teraz żadnych witamin dedykowanych dla kobiet w ciążyJa biorę Prenasol (Pan Tabletka polecał ze względu na skład), ma 2 formy kwasu foliowego (zwykły i metylowany), kwasy omega, jod i wit. D 2000 j.m. Nic poza tym więc bez zbędnych dodatków. Przed ciążą brałam zwykły kwas foliowy, ale chyba nie byłam za bardzo w temacie, bo niedawno wyczytałam, że teraz Towarzystwo Ginekologiczne zaleca kwas foliowy w połączeniu z tym metylowanym Chętnie się dowiem czy któraś z Was bierze jakiś dobry kwas w dwóch formach ale sam, bez żadnych dodatków?
nie przyjmuje, biorę foliany bo też wyczytałam że to lepsza forma niż zwykły kwas foliowy, poza tym czy ciąża czy nie biore cały rok kwasy omega i witaminę D. Zastanawiam się jeszcze tylko czy teraz nie zacząć brać jodu. Jest taki profil na instagramie food_medicine_mk i tam jest ogrom wiedzy na temat suplementacji w ciąży
Jeenny
ja byłam w piątek i jeszcze na usg nic widać nie było a byłam 5+2. Idę teraz znowu w piątek bo może będzie coś więcejMacie terminy już do lekarza ? Ja jestem 4+2 TC i nie wiem czy przed 20 września to nie będzie za wcześnie
Pani_Zabuch
Nie lubię być tak nie w temacie, jeszcze palne coś nie tak, a nadrobić tych 100000 stron nie dałabym rady ale może poczytam chociaż ostatnio co tam u was i się pochwalę co u nas...no albo wyżalegratki ! Wpadnij czasem na marcówki
Pamiętam a wiesz, że byłaś pierwszą osobą o jakiej pomyślałam, jak się dowiedziałam? Tak myślałam, że skoro mamy podobny skład osobowy i u Ciebie czwarta była dziewczynka, to może......?Ps. A pamiętasz jak mówiłam „do 4 razy sztuka” ?
Ooo to razem będziemy w piątek trzynastegoja byłam w piątek i jeszcze na usg nic widać nie było a byłam 5+2. Idę teraz znowu w piątek bo może będzie coś więcej
nieboniebieskie
Tak jak wczoraj pisałam o zapachach to wam powiem że wieczorem i w nocy spałam przy otwartym na oścież oknie i nigdy mi tak powietrze nie pachniało jak tej nocy tak jak powietrze czasami pachnie po ulewie i burzy... Mój mąż nic nie czuł i mu było zimno. Kurde pierwszy raz coś takiego miałam i czekam dziś wieczoru tak nie mogę się doczekać i czy będę to samo czuła
reklama
Helena!
Moderator
trzymam kciuki za róż i pamiętam jak pisałaś, że już „ nigdy, nigdy, przenigdy”Nie lubię być tak nie w temacie, jeszcze palne coś nie tak, a nadrobić tych 100000 stron nie dałabym rady ale może poczytam chociaż ostatnio co tam u was i się pochwalę co u nas...no albo wyżale
Pamiętam a wiesz, że byłaś pierwszą osobą o jakiej pomyślałam, jak się dowiedziałam? Tak myślałam, że skoro mamy podobny skład osobowy i u Ciebie czwarta była dziewczynka, to może......?
Ooo to razem będziemy w piątek trzynastego