Tak, też o nim czytałam, że jest ok (chyba tez Pan Tabletka polecał) z doświadczenia wiem, że jednak warto te wszystkie suplementy rozdzielać i brać osobno, bo jednak lepsza jakość, muszę dopytać lekarza i położnej jak to najlepiej rozegraćWg pana Tabletki jest dobra. Ja biorę mama dha premium + bo wychodzi trochę taniej szczególnie przez internet, widziałam że prenasol też ma bardzo dobry skład i też jest ok cenowo.
Pewnie później będę musiała poszukać czegoś z żelazem bo ostatnio pod koniec ciąży miałam fatalne wyniki i nie udało mi się tego do porodu podciągnąć.
reklama
nieboniebieskie
Fanka BB :)
Macie terminy już do lekarza ? Ja jestem 4+2 TC i nie wiem czy przed 20 września to nie będzie za wcześnie
Będzie już 7 tydzień więc powinno być już serduszko Ja mam wizytę teraz w czwartek 12.09 i będzie 7+0 lub 7+1 (różnie aplikacje mi pokazują). Pamiętam, że w pierwszej ciąży poleciałam w 5+3 i lekarz tak czy siak kazał przyjść po 2 tyg. bo na tym etapie był widoczny tylko pęcherzykMacie terminy już do lekarza ? Ja jestem 4+2 TC i nie wiem czy przed 20 września to nie będzie za wcześnie
olka11135
Zobaczę w którą stronę to pójdzie, ale totalnie się nie nastawiam
Nie wiem który to dzień cyklu, ale moja pierwsza beta to 1.4 (robiłam betę 7 dni po owulacji czyli mniej więcej w 21dc)
I dzisiaj to już 8 miesięczny chłopczyk
To fakt, ja w poprzedniej ciąży też miałam tak w jednym laboratorium, że beta wyniosła 5,6 w 24 dc (powiedzmy 10 dpo), norma dla kobiet nieciężarnych była <5,3, a normy dla 3 tyg. ciąży zaczynały się od 5,8 Nie wiedziałam o co chodzi, bo to była moja pierwsza beta. Wyszedł z tego synuśTo nie jest negatywna beta Negatywna jest wtedy, gdy jest mniej niż 2,3 lub mniej niż 1 napisane.
Radziłabym powtórzyć betę, bo dokładny wynik nie jest podawany, gdy ciąży nie ma.
Mogłas wyłapać albo bardzo wczesną ciążę albo ciążę biochemiczną i tutaj ci odpowiedź da tylko kolejne badanie.
Zatem faktycznie najlepiej powtórz po 48 hZobaczę w którą stronę to pójdzie, ale totalnie się nie nastawiam
kamilaa919
32 dzień cyklu, według kalendarza 14 dpo, ogólnie czuje, że ten cykl jest inny niż poprzednie . Strasznie boli mnie głowa, nastroje totalnie różne- no ale tak też bywa przy PMS, bol brzucha tak jakby okres juz był, bulgotanie, zaparcia, piersi opuchnięte a sutki bardzo tkliwe, do tego dosłownie po otrzymaniu wyników bety sluz zabarwiony lekko na różowo z brązową małą plamką.Nie wiem który to dzień cyklu, ale moja pierwsza beta to 1.4 (robiłam betę 7 dni po owulacji czyli mniej więcej w 21dc)
I dzisiaj to już 8 miesięczny chłopczyk
Dopiero niedawno zaczęliśmy starania więc też trochę ten cykl traktuje jako obserwacyjny. Jestem pielęgniarką anest. i dużo już widziałam dlatego wolę przyjąć tą gorszą opcję i się mile zaskoczyć
Pani_Zabuch
Najlepsza jakość jest w lekach, możesz pogadać z lekarzem może Ci coś przepisać, chociaż myślę, że jak masz w miarę dobrą dietę to najzwyklejsze suplementy powinny wystarczyć raczej jako uzupełnienie tego, co na talerzuTak, też o nim czytałam, że jest ok (chyba tez Pan Tabletka polecał) z doświadczenia wiem, że jednak warto te wszystkie suplementy rozdzielać i brać osobno, bo jednak lepsza jakość, muszę dopytać lekarza i położnej jak to najlepiej rozegrać
Idę dzień po @Natka8901 wg moich wyliczeń i aplikacji to będzie 6+4 (chociaż z moim cyklem to trudno wyczuć), może już coś uda się zobaczyć, jeśli nie to po tygodniu pójdę znowu, raczej lekarz na mnie nie nakrzyczy, że za wcześnie jestem, tym bardziej że ost okres miałam 8.07...Macie terminy już do lekarza ? Ja jestem 4+2 TC i nie wiem czy przed 20 września to nie będzie za wcześnie
Mogłabym tak samo opisać początki mojej pierwszej ciąży. Byłam pewna, że to PMS bo brzuch bolał jak podczas miesiączki, piersi bolały tak, że nie dało się spać na brzuchu, tylko że dni mijały a krwi nie było widać... Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu siebie i nas mile zaskoczysz32 dzień cyklu, według kalendarza 14 dpo, ogólnie czuje, że ten cykl jest inny niż poprzednie . Strasznie boli mnie głowa, nastroje totalnie różne- no ale tak też bywa przy PMS, bol brzucha tak jakby okres juz był, bulgotanie, zaparcia, piersi opuchnięte a sutki bardzo tkliwe, do tego dosłownie po otrzymaniu wyników bety sluz zabarwiony lekko na różowo z brązową małą plamką.
Dopiero niedawno zaczęliśmy starania więc też trochę ten cykl traktuje jako obserwacyjny. Jestem pielęgniarką anest. i dużo już widziałam dlatego wolę przyjąć tą gorszą opcję i się mile zaskoczyć
kamilaa919
Dziękuję za słowa wsparciaNajlepsza jakość jest w lekach, możesz pogadać z lekarzem może Ci coś przepisać, chociaż myślę, że jak masz w miarę dobrą dietę to najzwyklejsze suplementy powinny wystarczyć raczej jako uzupełnienie tego, co na talerzu
Idę dzień po @Natka8901 wg moich wyliczeń i aplikacji to będzie 6+4 (chociaż z moim cyklem to trudno wyczuć), może już coś uda się zobaczyć, jeśli nie to po tygodniu pójdę znowu, raczej lekarz na mnie nie nakrzyczy, że za wcześnie jestem, tym bardziej że ost okres miałam 8.07...
Mogłabym tak samo opisać początki mojej pierwszej ciąży. Byłam pewna, że to PMS bo brzuch bolał jak podczas miesiączki, piersi bolały tak, że nie dało się spać na brzuchu, tylko że dni mijały a krwi nie było widać... Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu siebie i nas mile zaskoczysz
Helena!
Moderator
gratki ! Wpadnij czasem na marcówkiJa niestety mam bardzo długie i niezbyt regularne cykle, nie planowałam kolejnego dzidziulka, więc nie wiem za bardzo kiedy miałam owulację i nie mam pojęcia jaki wyjdzie mi termin. W pn i wt tydzień temu miałam plamienie, myślałam, że na okres, ale się nie rozkręcił więc zrobiłam w sobotę test... No i pojawiła się druga, delikatna różowa kreseczka jeżeli to plamienie to była implantacja myślę, że termin będzie na ok 9-11.05.25
reklama
Helena!
Moderator
Ps. A pamiętasz jak mówiłam „do 4 razy sztuka” ?Ja niestety mam bardzo długie i niezbyt regularne cykle, nie planowałam kolejnego dzidziulka, więc nie wiem za bardzo kiedy miałam owulację i nie mam pojęcia jaki wyjdzie mi termin. W pn i wt tydzień temu miałam plamienie, myślałam, że na okres, ale się nie rozkręcił więc zrobiłam w sobotę test... No i pojawiła się druga, delikatna różowa kreseczka jeżeli to plamienie to była implantacja myślę, że termin będzie na ok 9-11.05.25