ja biorę pregna ale też nie wiem czy to najlepszy wybórDziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Wcześniej i teraz biorę omegamed, ale zastanawiam się czy jest coś lepszego
reklama
kamilaa919
Fanka BB :)
Takto pierwszy twój pomiar bety ?
Moim zdaniem coś się tam zadziało .. sprawdź sobie czy może przyrasta w poniedziałek
hemoglobina
Moderator
To nie jest negatywna beta Negatywna jest wtedy, gdy jest mniej niż 2,3 lub mniej niż 1 napisane.Beta negatywna, przynajmniej mam pewność. A Wam życzę wszystkiego dobrego
Radziłabym powtórzyć betę, bo dokładny wynik nie jest podawany, gdy ciąży nie ma.
Mogłas wyłapać albo bardzo wczesną ciążę albo ciążę biochemiczną i tutaj ci odpowiedź da tylko kolejne badanie.
kamilaa919
Zobaczę w którą stronę to pójdzie, ale totalnie się nie nastawiamTo nie jest negatywna beta Negatywna jest wtedy, gdy jest mniej niż 2,3 lub mniej niż 1 napisane.
Radziłabym powtórzyć betę, bo dokładny wynik nie jest podawany, gdy ciąży nie ma.
Mogłas wyłapać albo bardzo wczesną ciążę albo ciążę biochemiczną i tutaj ci odpowiedź da tylko kolejne badanie.
nieboniebieskie
Hej, podczytuje Was ale jak usiądę do pisania po pracy to zasypiam. Welcome dzienne spanie.. jejku po pracy nie ma opcji żebym 2-godzinnej drzemki nie zaliczyła bo inaczej nie funkcjonuje. Jestem wrażliwa na zapachy i ciągnie mnie w podbrzuszu przy gwałtownych ruchach. I wzdęcia są i tak naprawdę nie wiem co je powoduje, na szczęście szybko mijają. No i czuje się taka rozanielona i szczesliwa . Z supli to przed ciążą najpierw brałam pueria uno, a później zmienilam na prenacare complete, a teraz dalej biorę prenacare complete, magnez, kwasy omega 3, vit B12 ale muszę właśnie kupić, vit D 8000 j , a wy co bierzecie ?
Ja biorę Prenasol (Pan Tabletka polecał ze względu na skład), ma 2 formy kwasu foliowego (zwykły i metylowany), kwasy omega, jod i wit. D 2000 j.m. Nic poza tym więc bez zbędnych dodatków. Przed ciążą brałam zwykły kwas foliowy, ale chyba nie byłam za bardzo w temacie, bo niedawno wyczytałam, że teraz Towarzystwo Ginekologiczne zaleca kwas foliowy w połączeniu z tym metylowanym Chętnie się dowiem czy któraś z Was bierze jakiś dobry kwas w dwóch formach ale sam, bez żadnych dodatków?Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Przykro mi! Trzymam kciuki za kolwjny cyklBeta negatywna, przynajmniej mam pewność. A Wam życzę wszystkiego dobrego
Pani_Zabuch
Wg pana Tabletki jest dobra. Ja biorę mama dha premium + bo wychodzi trochę taniej szczególnie przez internet, widziałam że prenasol też ma bardzo dobry skład i też jest ok cenowo.Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Pewnie później będę musiała poszukać czegoś z żelazem bo ostatnio pod koniec ciąży miałam fatalne wyniki i nie udało mi się tego do porodu podciągnąć.
reklama
nieboniebieskie
Ja wg swoich badań genetycznych powinnam brać tylko kwas foliowy metylowany, więc biorę foliany i w moich suplach też jest tylko aktywna forma. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi a teraz konkretnie podeszłam do sprawy. Ogólnie jeśli ktoś ma problem z wchłanialnością to każda wit trzeba brać ta lepiej przyswajalna.