reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Beta negatywna, przynajmniej mam pewność. A Wam życzę wszystkiego dobrego ☺️
To nie jest negatywna beta🙂 Negatywna jest wtedy, gdy jest mniej niż 2,3 lub mniej niż 1 napisane.
Radziłabym powtórzyć betę, bo dokładny wynik nie jest podawany, gdy ciąży nie ma.

Mogłas wyłapać albo bardzo wczesną ciążę albo ciążę biochemiczną i tutaj ci odpowiedź da tylko kolejne badanie.

To nie jest negatywna beta🙂 Negatywna jest wtedy, gdy jest mniej niż 2,3 lub mniej niż 1 napisane.
Radziłabym powtórzyć betę, bo dokładny wynik nie jest podawany, gdy ciąży nie ma.

Mogłas wyłapać albo bardzo wczesną ciążę albo ciążę biochemiczną i tutaj ci odpowiedź da tylko kolejne badanie.
Zobaczę w którą stronę to pójdzie, ale totalnie się nie nastawiam

Hej, podczytuje Was ale jak usiądę do pisania po pracy to zasypiam. Welcome dzienne spanie.. jejku po pracy nie ma opcji żebym 2-godzinnej drzemki nie zaliczyła bo inaczej nie funkcjonuje. Jestem wrażliwa na zapachy i ciągnie mnie w podbrzuszu przy gwałtownych ruchach. I wzdęcia są i tak naprawdę nie wiem co je powoduje, na szczęście szybko mijają. No i czuje się taka rozanielona i szczesliwa ❤️. Z supli to przed ciążą najpierw brałam pueria uno, a później zmienilam na prenacare complete, a teraz dalej biorę prenacare complete, magnez, kwasy omega 3, vit B12 ale muszę właśnie kupić, vit D 8000 j , a wy co bierzecie ?

Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Wcześniej i teraz biorę omegamed, ale zastanawiam się czy jest coś lepszego🤷🏼‍♀️
Ja biorę Prenasol (Pan Tabletka polecał ze względu na skład), ma 2 formy kwasu foliowego (zwykły i metylowany), kwasy omega, jod i wit. D 2000 j.m. Nic poza tym więc bez zbędnych dodatków. Przed ciążą brałam zwykły kwas foliowy, ale chyba nie byłam za bardzo w temacie, bo niedawno wyczytałam, że teraz Towarzystwo Ginekologiczne zaleca kwas foliowy w połączeniu z tym metylowanym🤷🏼‍♀️ Chętnie się dowiem czy któraś z Was bierze jakiś dobry kwas w dwóch formach ale sam, bez żadnych dodatków?

Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Wcześniej i teraz biorę omegamed, ale zastanawiam się czy jest coś lepszego🤷🏼‍♀️
Wg pana Tabletki jest dobra. Ja biorę mama dha premium + bo wychodzi trochę taniej szczególnie przez internet, widziałam że prenasol też ma bardzo dobry skład i też jest ok cenowo.
Pewnie później będę musiała poszukać czegoś z żelazem bo ostatnio pod koniec ciąży miałam fatalne wyniki i nie udało mi się tego do porodu podciągnąć.

reklama
Ja wg swoich badań genetycznych powinnam brać tylko kwas foliowy metylowany, więc biorę foliany i w moich suplach też jest tylko aktywna forma. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi a teraz konkretnie podeszłam do sprawy. Ogólnie jeśli ktoś ma problem z wchłanialnością to każda wit trzeba brać ta lepiej przyswajalna.

Do góry