reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Będzie już 7 tydzień więc powinno być już serduszko☺️ Ja mam wizytę teraz w czwartek 12.09 i będzie 7+0 lub 7+1 (różnie aplikacje mi pokazują). Pamiętam, że w pierwszej ciąży poleciałam w 5+3 i lekarz tak czy siak kazał przyjść po 2 tyg. bo na tym etapie był widoczny tylko pęcherzyk😊
ja będę w sobotę 14.09 i też będzie około 7+3 :)

reklama
32 dzień cyklu, według kalendarza 14 dpo, ogólnie czuje, że ten cykl jest inny niż poprzednie 😪. Strasznie boli mnie głowa, nastroje totalnie różne- no ale tak też bywa przy PMS, bol brzucha tak jakby okres juz był, bulgotanie, zaparcia, piersi opuchnięte a sutki bardzo tkliwe, do tego dosłownie po otrzymaniu wyników bety sluz zabarwiony lekko na różowo z brązową małą plamką.
Dopiero niedawno zaczęliśmy starania więc też trochę ten cykl traktuje jako obserwacyjny. Jestem pielęgniarką anest. i dużo już widziałam dlatego wolę przyjąć tą gorszą opcję i się mile zaskoczyć 😊
ja uważam że nie ma co spisywać tego cyklu na straty ! :) skoro według kalendarzyka to owulacja mogła być troszkę później niż zakładasz ! :) ja wyłapałam teraz po transferze betę na poziomie 5 i ładnie ruszyła do przodu ! :)

Ja biorę Prenasol (Pan Tabletka polecał ze względu na skład), ma 2 formy kwasu foliowego (zwykły i metylowany), kwasy omega, jod i wit. D 2000 j.m. Nic poza tym więc bez zbędnych dodatków. Przed ciążą brałam zwykły kwas foliowy, ale chyba nie byłam za bardzo w temacie, bo niedawno wyczytałam, że teraz Towarzystwo Ginekologiczne zaleca kwas foliowy w połączeniu z tym metylowanym🤷🏼‍♀️ Chętnie się dowiem czy któraś z Was bierze jakiś dobry kwas w dwóch formach ale sam, bez żadnych dodatków?
ja w poprzedniej ciąży brałam mama dha premium + ale teraz żadnych witamin dedykowanych dla kobiet w ciąży
nie przyjmuje, biorę foliany bo też wyczytałam że to lepsza forma niż zwykły kwas foliowy, poza tym czy ciąża czy nie biore cały rok kwasy omega i witaminę D. Zastanawiam się jeszcze tylko czy teraz nie zacząć brać jodu. Jest taki profil na instagramie food_medicine_mk i tam jest ogrom wiedzy na temat suplementacji w ciąży

gratki ! Wpadnij czasem na marcówki :)
Nie lubię być tak nie w temacie, jeszcze palne coś nie tak, a nadrobić tych 100000 stron nie dałabym rady😉 ale może poczytam chociaż ostatnio co tam u was i się pochwalę co u nas...no albo wyżale😉
Ps. A pamiętasz jak mówiłam „do 4 razy sztuka” ? ;)
Pamiętam🤣 a wiesz, że byłaś pierwszą osobą o jakiej pomyślałam, jak się dowiedziałam? Tak myślałam, że skoro mamy podobny skład osobowy i u Ciebie czwarta była dziewczynka, to może......?
ja byłam w piątek i jeszcze na usg nic widać nie było a byłam 5+2. Idę teraz znowu w piątek bo może będzie coś więcej
Ooo to razem będziemy w piątek trzynastego 😉

Tak jak wczoraj pisałam o zapachach to wam powiem że wieczorem i w nocy spałam przy otwartym na oścież oknie i nigdy mi tak powietrze nie pachniało jak tej nocy ❤️ tak jak powietrze czasami pachnie po ulewie i burzy... Mój mąż nic nie czuł i mu było zimno. Kurde pierwszy raz coś takiego miałam i czekam dziś wieczoru tak nie mogę się doczekać i czy będę to samo czuła 🤩

reklama
Nie lubię być tak nie w temacie, jeszcze palne coś nie tak, a nadrobić tych 100000 stron nie dałabym rady😉 ale może poczytam chociaż ostatnio co tam u was i się pochwalę co u nas...no albo wyżale😉

Pamiętam🤣 a wiesz, że byłaś pierwszą osobą o jakiej pomyślałam, jak się dowiedziałam? Tak myślałam, że skoro mamy podobny skład osobowy i u Ciebie czwarta była dziewczynka, to może......?

Ooo to razem będziemy w piątek trzynastego 😉
trzymam kciuki za róż 😍 i pamiętam jak pisałaś, że już „ nigdy, nigdy, przenigdy” ;)

Do góry