reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Byłam dziś w biurze pierwszy raz odkąd mam objawy ciążowe i nie było łatwo 😂 siedziałam na spotkaniu a tam mdłości mnie męczyły i się modliłam tylko żeby spotkanie jak najszybciej się skończyło 😂 do tego ciągle mam problem z jedzeniem… wiele zapachów mnie odrzuca i dodatkowo potęguje mdłości. Najlepiej wchodzą mi kanapki z żółtym serem i kiszonym ogórkiem -.- byłam głodna a nie miałam co jeść ehh.. w pierwszej ciąży miałam farta bo była pandemia i 100% pracy zdalnej to nawet nikt do pewnego czasu nie musiał o ciąży wiedzieć, a teraz tak łatwo nie będzie 😂
Mi też najlepiej wchodzą kanapki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym 😁

reklama
A i nie wiem czy któraś z was też tak ma (w 1 ciąży miałam identycznie), że nie jestem w stanie gotować bo widok i zapach czegokolwiek ( szczególnie smażonego) przyprawia mnie o mdłości 🙄 sama nie jem obiadów już od dawna, chyba, że małż coś ugotuje albo zamówi, albo przyfarci nam się obiad u rodziców, ale córce muszę gotować i jest mi taaaaak ciężko….🤢

Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?
Przepraszam, że się wtrącę... Ale orzeczenie? Na podstawie tylko problemów z adaptacją? Jestem nauczycielem i orzeczenie to jest stwierdzenie niepełnosprawności. Czy podejrzewają autyzm albo aspergera?

Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?
I wychowawczyni poprosiła, żeby iść do psychiatry? Czy do poradni psychologiczno-pedagogicznej?

Byłam dziś w biurze pierwszy raz odkąd mam objawy ciążowe i nie było łatwo 😂 siedziałam na spotkaniu a tam mdłości mnie męczyły i się modliłam tylko żeby spotkanie jak najszybciej się skończyło 😂 do tego ciągle mam problem z jedzeniem… wiele zapachów mnie odrzuca i dodatkowo potęguje mdłości. Najlepiej wchodzą mi kanapki z żółtym serem i kiszonym ogórkiem -.- byłam głodna a nie miałam co jeść ehh.. w pierwszej ciąży miałam farta bo była pandemia i 100% pracy zdalnej to nawet nikt do pewnego czasu nie musiał o ciąży wiedzieć, a teraz tak łatwo nie będzie 😂 dobrze, że do biura jeżdżę tylko co 1-2 tyg.

Tak samo bylysmy chyba w ciąży, tez byłam podczas pandemii 😀

Dostałam wyniki
Glukoza 78
Mocz wszystkk ok
Toxoplazmoza nierealtywna i <0,1
Tsh 2,5 (a miałam kilka miesięcy temu chyba 2 miesiące 1,7)
Ft 3 i ft 4 tez ładne
Hemoglobina 12,6 niby ładnie ale zaczne juz sok z buraka itp pić bo na pewno spadnie 😆
Takze ogolnie dobrze

reklama
Do góry