reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Byłam dziś w biurze pierwszy raz odkąd mam objawy ciążowe i nie było łatwo 😂 siedziałam na spotkaniu a tam mdłości mnie męczyły i się modliłam tylko żeby spotkanie jak najszybciej się skończyło 😂 do tego ciągle mam problem z jedzeniem… wiele zapachów mnie odrzuca i dodatkowo potęguje mdłości. Najlepiej wchodzą mi kanapki z żółtym serem i kiszonym ogórkiem -.- byłam głodna a nie miałam co jeść ehh.. w pierwszej ciąży miałam farta bo była pandemia i 100% pracy zdalnej to nawet nikt do pewnego czasu nie musiał o ciąży wiedzieć, a teraz tak łatwo nie będzie 😂
Mi też najlepiej wchodzą kanapki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym 😁

reklama
A i nie wiem czy któraś z was też tak ma (w 1 ciąży miałam identycznie), że nie jestem w stanie gotować bo widok i zapach czegokolwiek ( szczególnie smażonego) przyprawia mnie o mdłości 🙄 sama nie jem obiadów już od dawna, chyba, że małż coś ugotuje albo zamówi, albo przyfarci nam się obiad u rodziców, ale córce muszę gotować i jest mi taaaaak ciężko….🤢

Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?
Przepraszam, że się wtrącę... Ale orzeczenie? Na podstawie tylko problemów z adaptacją? Jestem nauczycielem i orzeczenie to jest stwierdzenie niepełnosprawności. Czy podejrzewają autyzm albo aspergera?

Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?
I wychowawczyni poprosiła, żeby iść do psychiatry? Czy do poradni psychologiczno-pedagogicznej?

Byłam dziś w biurze pierwszy raz odkąd mam objawy ciążowe i nie było łatwo 😂 siedziałam na spotkaniu a tam mdłości mnie męczyły i się modliłam tylko żeby spotkanie jak najszybciej się skończyło 😂 do tego ciągle mam problem z jedzeniem… wiele zapachów mnie odrzuca i dodatkowo potęguje mdłości. Najlepiej wchodzą mi kanapki z żółtym serem i kiszonym ogórkiem -.- byłam głodna a nie miałam co jeść ehh.. w pierwszej ciąży miałam farta bo była pandemia i 100% pracy zdalnej to nawet nikt do pewnego czasu nie musiał o ciąży wiedzieć, a teraz tak łatwo nie będzie 😂 dobrze, że do biura jeżdżę tylko co 1-2 tyg.

Tak samo bylysmy chyba w ciąży, tez byłam podczas pandemii 😀

Dostałam wyniki
Glukoza 78
Mocz wszystkk ok
Toxoplazmoza nierealtywna i <0,1
Tsh 2,5 (a miałam kilka miesięcy temu chyba 2 miesiące 1,7)
Ft 3 i ft 4 tez ładne
Hemoglobina 12,6 niby ładnie ale zaczne juz sok z buraka itp pić bo na pewno spadnie 😆
Takze ogolnie dobrze

reklama
Do góry